Statistika našeho portálu

  • 102 339 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Tipy na víkend 14. – 16. února 2014: Speciální valentýnské prohlídky zámku či ZOO, nebo třeba Telemarkový festival

Tento víkend bude přát zamilovaným. V našich tipech najdete mnoho akcí, jak strávit víkend po boku své drahé polovičky. Pokud jste ovšem single, je pro Vás určena páteční akce v SaSaZu. Dále můžete tento víkend navštívit masopustní reje, sportovní akce a mnoho dalšího. Podrobné informace v našem tradičním přehledu.

Tento víkend bude přát zamilovaným. V našich tipech najdete mnoho akcí, jak strávit víkend po boku své drahé polovičky. Pokud jste ovšem single, je pro Vás určena páteční akce v SaSaZu. Dále můžete tento víkend navštívit masopustní reje, sportovní akce a mnoho dalšího. Podrobné informace v našem tradičním přehledu.

Praha

Pokud zrovna nepatříte mezi příznivce svátku svatého Valentýna, pak vyrazte v pátek večer do SaSaZu na Anti Valentine Party. Jediná akce svého druhu pro všechny nezadané s tematickou dekorací a nejlepšími DJs ve městě. Pokud ovšem máte s kým oslavit svátek zamilovaných, pak navštivte v pátek od 20 hodin skleník Fata Morgana v pražské botanické zahradě, kde se uskuteční speciální valentýnská noční prohlídka. V sobotu ráno otevře tradiční farmářská Náplavka svou již pátou sezónu a těšit se můžete mimo jiné na opékání buřtů a tradiční prodejce s poctivými domácími produkty. Chvalský zámek zve děti s rodiči na oblíbenou akci Pohádková sobota na zámku s Popelkou, skřítky a strašidly, která se koná tuto sobotu od 10 do 17 hodin na Chvalském zámku v Horních Počernicích. Ještě tento a příští víkend máte možnost navštívit výstavu Jan Palach na Staroměstské radnici. Výstavu prezentuje více než stovku fotografií předních českých autorů, kteří zachytili bouřlivé události po sebeupálení Jana Palacha v roce 1969.

Středočeský kraj

V sobotu si nenechte ujít Masopustní veselí v Roztokách a Úněticích. Zúčastnit se můžete masopustního průvodu, shlédnout korunovaci a večer se pobavit při živé hudbě a tombole. Detailní rozpis akce naleznete zde. Karneval v Lázních Toušeň se těší takové oblibě, že se koná v pátek i v sobotu. Tradiční karneval se letos odehraje ve westernovém stylu. Oprašte masky a možná i něco vyhrajete. Zábavu doplní kapela Klasickej postup, divadelní a taneční vystoupení. Karneval začne v oba dny ve 20:00 v toušeňské sokolovně. V neděli zabavte děti pohádkou Čarovný kámen s písničkami pro nejmenší v rámci festivalu Divadlo dětem. Představení se uskuteční v Mělnickém kulturním středisku od 15 hodin.

Jihočeský kraj

Již 24. reprezentační slavnosti piva se uskuteční v sobotu v Táboře, kde bude v 18 hodin v hotelu Palcát slavnostně vyhlášen vítěz celé soutěže. V neděli vezměte děti na Karneval do Sezimova Ústí, který bude plný naživo hraných písniček, vtipných básniček a skečů, zábavy, her a soutěží s divadlem Hnedle vedle. Program je interaktivní, nenechá ani jedno dítě otálet. Krásné kulisy, světla, laser a kostýmy účinkujících jen dokreslí celý karnevalový rej.

Plzeňský kraj

Rodičovské centrum Vlnka zve v sobotu a neděli na Karneval, na kterém se bude cestovat po zeměkouli od severu na jih. Námořníci si připravili spoustu soutěží, divadlo a výtvarnou dílnu a na malé i velké čeká karnevalové pohoštění. Všechny vyznavače běžeckých závodů v bílé stopě zveme na jedinečný závod "Kašperská 30", který se koná v kouzelné šumavské přírodě v okolí známého Churáňova tuto sobotu a neděli.

Karlovarský kraj

Všichni zamilovaní jsou zváni v sobotu na speciální valentýnské prohlídky na Zámku Bečov nad Teplou. Využijte této mimořádné nabídky a příjemného počasí a navštivte romantický zámek Bečov. V Městském domě kultury v Sokolově se v sobotu večer uskuteční Reprezentační ples města, na kterém zahraje velký Big Band MDK Sokolov, v bohatém programu vystoupí například také Michal David s kapelou Kroky, cimbálovka Dolina nebo tanečník Jan Onder s Danou Batulkovou.

Ústecký kraj

Atlas Česka Vás zve na báječný den plný masopustního veselí, konající se tuto sobotu v severočeském městě Děčíně. Celodenní akce nazvaná "Masopust ze ZOO na zámek" nabízí návštěvníkům esenci té nejlepší staročeské zábavy zkombinované s pestrým programem turisticky nejatraktivnějších míst tohoto neprávem opomíjeného města. Detail akce naleznete zde. V sobotu si nenechte ujít již 3. ročník úštěckého masopustu, který zaplní centrum města více než stovkou masopustních a řemeslných stánků. Bude pro vás připraven program včetně dvou staročeských masopustních průvodů s kapelou a mnoho dalšího. V neděli oslaví Ústecká zoologická zahrada 155 let od narození Heinricha Lumpeho dnem otevřených dveří v Zooškole Heinricha Lumpeho, dále bude na programu přednáška, kvíz o historii zoo a další doprovodný program.

Liberecký kraj

V areálu zásadské truhlárny nedaleko Jablonce nad Nisou se v pátek sejdou lezci, aby zde poměřili síly ve zdolávání ledového rampouchu na čas. Chtěli byste se přidat? Můžete, vybavení a jištění vám bude na místě k dispozici. Přijďte si zvednout hladinu adrenalinu v krvi, a nebo "jenom" fandit! Po celý víkend se na Bílém Ještědu uskuteční České sportovní firemní hry, kde se schází firmy z celé České republiky k podpoře sportu ve všech jeho podobách, a proto zveme i Vás v dresu své firmy na tuto akci, či pouze k zhlédnutí a pobavení u závodů.

Královéhradecký kraj

V sobotu se vypravte do Ski areálu Herlíkovice na Telemarkový festival, který libuje nevšední sportovní zážitky a pěknou zimní taškařici. Nechte svoje lyže a snowboardy doma a přijďte si vyzkoušet telemark! V rámci akce vás základy zdarma naučí v teleškole a vybavení vám také půjčí. Proběhne také závod a celou akci zakončí večerní zábava. Do Muzea východních Čech v Hradci Králové přijďte v neděli zjistit, jak slaví masopustní karneval v cizích krajích. Účastníci programu se seznámí nejen s tradicemi masopustu na českém území, ale dozvědí se něco i o masopustu ve světě, např. o významu dračích masek v Číně. V kreativní dílně si pak vyrobí vlastní dračí masku.

Pardubický kraj

V sobotu vyrazte na Výstavu historických hraček ve Východočeském muzeu v Pardubicích. Komentovanou prohlídku povede od 15 hodin Michal Widenský, který je zakladatelem soukromého Muzea technických hraček.

Kraj Vysočina

V neděli si nenechte ujít 1. ročník Havlíčkobrodského víceboje ve skiareálu Šacberk. Jde o sportovní  akci, která je určena pro celou rodinu. Letošní ročník se skládá celkem ze šesti disciplín: běžeckého lyžování, alpského lyžování, inline bruslení, plavání, cyklistiky a běhu. Tyto disciplíny budou vyhlašovány zvlášť, ale body za umístění v jednotlivých závodech budou započítávány do celkového hodnocení.

Olomoucký kraj

Tento víkend můžete ve Vlastivědném muzeu v Šumperku naposledy zhlédnout výstavu Jak se v Pekařově narodila hudba aneb Hrátky s hracími stroji. Výstava představuje dějiny výroby flašinetů pekařovské rodiny Kolbů. K výstavě budou probíhat interaktivní prohlídky doplněné tvořivými dílnami. V sobotu či neděli navštivte hrad Bouzov, kde budou probíhat speciální Valentýnské prohlídky, během nichž se dozvíte nejen historii hradu, ale i různé svatební zvyky a obyčeje, prohlédnete si místa určená k obřadům a k fotografování a mnoho dalšího.

Jihomoravský kraj

V pátek odpoledne si na kluziště na Moravském náměstí v Brně přijďte vyzkoušet dvě na koordinaci náročné aktivity – bruslení a žonglování. Na místě budou k zapůjčení žonglérské pomůcky, připraveny jsou také soutěže o drobné ceny. V sobotu bude nedaleko Oslavan téct pivo proudem. Festival malých pivovarů se koná ve Velkém sále Dělnického domu v Padochově. Celkem 12 minipivovarů z celé ČR tady představí běžná piva i speciály. Chybět nebudou vystoupení mnoha hudebních skupin a soutěže.

Zlínský kraj

V sobotu či v neděli navštivte v Kulturním institutu Alternativa výstavu modelů vláčků. V expozici budou představeny modely kolejišť, které během 10 let vybudovali členové zájmového klubu. Kromě menších modelů, které si mohou spouštět děti, bude dominantou kolejiště, které délkou 30m napodobuje reálnou trať a je postaveno podle skutečných nádraží v republice. V sobotu přijďte fandit na 2. ročník Turnaje neregistrovaných hráčů ve stolním tenise, který se koná v Sokolovně Zubří na Hlavní ulici. Turnaj bude zahájen v 9 hodin.

Moravskoslezský kraj

Pro zamilované páry připravila ostravská zoologická zahrada speciální valentýnskou prohlídku. Komentovaná prohlídka zaměřená na partnerské soužití zvířat a jejich sexuální chování začne v sobotu v 11 hodin. Tradiční Příborská pouť se uskuteční tuto neděli v okolí kostela sv. Valentina a v areálu objektu TJ Sokol. Od 9 hodin bude připraven jarmark s pochoutkami a specialitami, k poslechu zahraje dobová kapela. Program oživí komedianti, tanečnice, řemeslníci nebo pastýři v dobovém stylu. Děti zabaví soutěže a hry.

Zajímavé akce v okolí

Auto-moto-Farmářské a bleší trhy Tu…

19.05.2024 - 19.05.2024
Stružinec, Tuhaň, 51251

Všechny zveme na Neděli 19. května 2024 do obce Tuhaň u Semil, na tradiční auto-moto, farmářské a bleší trhy.

Festival Muziq 2024 - Tachov

08.06.2024 - 08.06.2024
Letní parket u Bělčáka

Festival Muziq v Tachově zve na druhý ročník!

Open House Praha 2024

13.05.2024 - 19.05.2024
Praha

Přátelé architektury a designu, máme pro vás skvělou zprávu! Festival Open House Praha se vrací tento rok ve velkém…

Rodinný festival Respekt k porodu 2…

13.05.2024 - 19.05.2024
HALA 13

Tradiční festival pro ženy i muže, kteří se chtějí dozvědět nové informace od řady odborníků a mít možnost udělat si…

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

neděle 19. květen

Dnes má svátek Ivo

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete