Statistika našeho portálu

  • 102 250 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

TIPY NA VÍKEND 15. – 16. dubna

Fotogalerie k článku

Praha 

Pokud si potrpíte na dobrém jídle, Galerie Harfa zaútočí na vaše chuťové pohárky. Návštěvníky potěší Italský festival i oblíbený street food. Od 12. do 16. dubna proběhne na Harfě první ročník Italského festivalu v Praze. Pokud k tomu přidáme i nově otevřenou jednotku firmy Rodinná farma s výběrem poctivých lahůdek od malých farmářů, mají gurmáni na Harfě o zábavu postaráno.

 

Středočeský kraj

Zasportujte si v sobotu s Urban Challenge v Kladně. Urban Challenge Nature je městský překážkový závod, jehož trasa vede více okolní přírodou – parky, louky, lesy. Závodník bude muset zdolat klasické URBAN CHALLENGE překážky + přírodní překážky jako bahno, voda, spadlé stromy, atd. Délka trasy závodu je 5 km+ nebo 10 km+. Připrav se na skvělou zábavu a sportovní vyžití! Konečně pořádný adrenalinový zážitek, který je opravdu pro každého. Ať jsi začátečník, nebo trénovaný sportovec, tohle zkrátka dáš! 

 

Vysočina 

Novém Městě na Moravě si pro vás už také chystají tradiční novoměstské farmářské trhy. Nakoupit skvělé potraviny od lokálních farmářů, ochutnat zajímavé novinky z jejich sortimentu a dát si k tomu lahodnou kávu, můžete už tuto sobotu 15. dubna

 

Jihočeský kraj

Přijďte oslavit Mezinárodní den památek a historických sídel na hradě Landštejn. Čekají vás netradiční prohlídky hradních prostorů.

 

Plzeňský kraj

Starý Plzenec si pro vás přichystal akci s názvem Železniční víkend na plzenecké železnici. Návštěvníci se mohou těšit na provoz úzkorozchodných důlních lokomotiv, jízdy parkové železnice, výstavu fotografií Vlaky Plzeňského kraje a další zajímavý program. Doprovodný program se odehraje na nádraží ve Starém Plzenci 15.4, které bude s Plzeneckou železnicí spojovat historický autobus Karosa B 732. Ve stanici dále proběhne výstava historických vozidel a ukázka techniky hasičů Správy železnic či ruční historické drezíny. 

 

Karlovarský kraj

Vodáky jistě potěší začínající sezóna. Přijďte v sobotu slavnostně odemknout řeku Ohři do Kynšperku nad Ohří. Můžete dorazit v 11:00 do Kynšperku nad Ohří a společně s námi plout do Sokolova, kde od 14:00 začíná folkovou trampské setkání a večer odemykání Ohře. Také proběhne vyhodnocení masek, které se zúčastnily společné plavby.

 

Ústecký kraj

Přijďte se v sobotu podívat na Jarní prohlídku Kláštera Roudnice. Klášter Roudnice je nejvýznamnější gotickou památkou na Podřipsku. Chloubou klášterního komplexu je monumentální kostel Narození Panny Marie, který byl v 18. století upraven ve stylu barokní gotiky. Ze 14. století se zachovaly prostory křížové chodby, kapitulní síň nebo bývalá knihovna.

 

Liberecký kraj

Zámek Sychrov si pro malé i velké přichystal tuto sobotu pohádkové prohlídky svých prostorů. Po celou prohlídku vás budou doprovázet čert s vodníkem. Víte, že pohádka může být i interaktivní zábavou? Při sledování televize to asi nejde, v kině také ne, v divadle snad, ale na zámku rozhodně! Přijeďte se podívat na příběh s názvem Čert s vodníkem na zámku. Prohlídky vždy v 10, 11, 13, 14 a 15 hodin.

 

Královéhradecký kraj

Za účelem oslav Mezinárodního dne památek a historických sídel si pro vás připravili akci v Ratibořicích a tamějším zámku. Přijďte se podívat na mimořádnou prohlídku s rozšířeným odborným výkladem zkušeného průvodce. Pouze během této prohlídky ožívají ve vyprávění při procházce zámkem málo známé, nebo již zapomenuté děje, příběhy a životní osudy obyvatel zámku a jejich příbuzenstva. V letošním roce se zaměříme na 210. výročí diplomatických jednání v Ratibořicích v létě roku 1813, která vedla k uzavření spojenectví protinapoleonské koalice a později ke vzniku "Svaté aliance".

 

Pardubický kraj

Ústí nad Orlíci tuto sobotu proběhnou Aprílové řemeslné trhy. Můžete si nakoupit čerstvé, kvalitní potraviny od regionálních farmářů, rukodělné a řemeslné výrobky od šikovných českých ručiček.

 

Jihomoravský kraj

Vezměte své děti v neděli do divadla v Brně. Participační inscenace divadla DIP pro děti od 6 let. Inscenace zpracovává povídku z Knihy džunglí od Rudyarda Kiplinga Bílý lachtan. Diváci prochází příběhem, mohou se zapojit, jednat a společně s hlavní postavou, bílým lachtanem Kotíkem, poznávat hloubku moře, svobody a možná i samotného života.

 

Zlínský kraj

Navštivte tento víkend Velké Kralovice a naučte se správně běhat nebo si vylepšete techniku pod vedením ikony českého běhu a ultramaratonce Miloše Škorpila. Čekají vás 4 dny (13. až 16. dubna) v nádherné beskydské přírodě plné tréninků, společných výběhů i následné relaxace v termálních bazénech a ve wellness se saunovým světem.

Oblíbený víkend výhodných nákupů je opět tady. Dny Marianne proběhnou od 14. do 16. dubna a ve Zlatém jablku budou mít i svou Marianne lounge, která nabídne odpočinek během nakupování i možnost získat speciální dárky a drobné občerstvení zdarma.

 

Olomoucký kraj 

Přijďte se podívat na Aprílové farmářské trhyMohelnici. Můžete si nakoupit čerstvé, kvalitní potraviny od regionálních farmářů, rukodělné a řemeslné výrobky od šikovných českých ručiček.

 

Moravskoslezský kraj

Kopřivnici se koná tuto sobotu RunTour ČEZ. Proběhněte se s námi na trasách dlouhých 3, 5 a 10 kilometrů v jedinečném areálu Tatra Trucks Kopřivnice! Hlavním cílem je zvednout Česko z gauče a ukázat všem běžcům, že běhání je hlavně o radosti! Proto máme pro běžce připravena krásná, zajímavá, mnohdy i netradiční místa v daném městě. RunTour již více než deset let patří mezi nejprestižnější tuzemské sportovní akce a na každém závodě dokazuje, že je radost běžet! Jsou to právě běžci, kteří na RunTour tvoří jedinečné běžecké příběhy a zážitky. Vyběhněte si za svou výzvou, ať už je jakákoliv a poznejte krásu českých měst!

 

Zajímavé akce v okolí

Auto-moto-Farmářské a bleší trhy Tu…

05.05.2024 - 05.05.2024
Stružinec, Tuhaň, 51251

Všechny zveme na Neděli 5. května 2024 do obce Tuhaň u Semil, na tradiční auto-moto, farmářské a bleší trhy.

Festival Muziq 2024 - Tachov

08.06.2024 - 08.06.2024
Letní parket u Bělčáka

Festival Muziq v Tachově zve na druhý ročník!

Smažáková pětka ve Vinohradském Par…

24.04.2024 - 30.04.2024
Vinohradský Parlament

Smažený sýr neboli smažák patří u Čechů mezi nejoblíbenější bezmasé pokrmy už desetiletí a v různých variantách se s…

Amy 2024 - Mělník

30.04.2024 - 30.04.2024
Masarykův kulturní dům…

Film Mekuc

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

pondělí 29. duben

Dnes má svátek Robert

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete