Statistika našeho portálu

  • 102 013 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Tipy na víkend 15. – 16. února 2020

Že únor je čas masopustu, poznáte zcela jistě i z naší víkendové nabídky. Za masopustním veselím se můžete vypravit téměř ve všech krajích. Máme pro vás ale také tipy na zajímavé filmové festivaly nebo plesy.

Fotogalerie k článku

Praha 

Nenechte si ujít přehlídku kinematografie severských a pobaltských zemí Severská filmová zima, která bude letos zaměřena na Finsko. Slavnostní zahájení festivalu proběhne ve čtvrtek v pražském kině Lucerna, kde bude následovat promítání, stejně jako v kině Evald.

Neméně zajímavý bude i filmový festival Expediční kamera. O víkendu vás čeká promítání cestovatelských a dobrodružných filmů v PVA Letňany.

Vydejte se na masopust v pražských Malešicích a budete se cítit jako na venkově. Čeká vás hudba, tanec, masky, divadlo, průvod i nefalšovaná staročeská zabijačka.

Středočeský kraj

Také ve Středočeském kraji nebude chybět masopust. Zveme vás na jeden, který se koná na zámku Roztoky v sobotu. Na programu je průvod maškar, ale také kolový tanec na Holém vrchu a bujará zábava ve vyhřívaném šapitó.

V sobotu můžete také vyrazit na společný ples neziskových organizací v Kutné Hoře. Těšit se můžete na soutěže a bohatou tombolu, k tanci zahraje JEL-BAND orchestr a vystoupí Danny's Bubbles show. Navíc výtěžek poputuje na dobrou věc.

Jihočeský kraj

Kramolínský obřák, veřejné slalomové závody, jsou připravené na Šumavě ve Skiareálu Lipno tento víkend. Na programu bude obří slalom i klasický slalom. Za masopustem vyražte v sobotu do Třeboně na Masarykovo náměstí.

Svátek všech zamilovaných můžete oslavit na Valentýnském plese v Písku v hotelu Bílá růže.

Plzeňský kraj

V Plzni se v sobotu koná Valentýnský párty běh, 5. ročník valentýnské běžecké párty pro všechny zamilované i single běžce. Čeká vás okruh dlouhý 2,5 km, úkoly a běžecká mini-seznamka.

Sobotní Plzeň také nabídne DEPO Street Food Market, festival pouličního občerstvení z celého světa.

Ústecký kraj

V Ústeckém kraji také nebude o masopust nouze. Vydat se můžete na tradiční Ústecký masopust do Ústí nad Labem, kde vás čekají zabijačkové speciality, hudební vystoupení, soutěže, hudba a další. Masopustní veselí zavítá také do Zoo Děčín v podobě veselé muziky, tance, masek, ale také soutěže o nejrychlejšího koblihového jedlíka.

Liberecký kraj

Masopust v tradičním pojetí můžete vidět na Dlaskově statku v Dolánkách. Připraveny jsou masopustní hry, rej masek, písně a tance folklórních souborů, masopustní dílna pro děti a samozřejmě masopustní zabíjačkové občerstvení.

Pašeráckej vejkend v Rokytnici nad Jizerou láká nejen na vepřové hody a krkonošské poudačky, ale hlavně na sjezd pašeráků na Studenově a ohňovou show.

Podobně ve Smržovce se utkají závodníci na lyžích v dobových kostýmech ve  třech disciplínách - v paraslalomu, sjezdu na dojezd a hup-skok-letu.

Královéhradecký kraj

Za masopustem můžete vyrazit do Bílé Třemešné nebo na Josefovský masopust do pevnostního města Josefov.

Moravskoslezský kraj

Festival severské kinematografie Severská filmová zima promítne to nejzajímavější ze severské a pobaltské tvorby v Minikině v Ostravě.

Za masopustní zábavou můžete vyrazit v sobotu do Frýdku-Místku nebo Štramberka.

Olomoucký kraj

Nefalšovaný vesnický masopust zažijete v Olomouci v Hanáckém muzeu v přírodě. Čeká vás vesnický masopustní průvod s předáním ostatkového práva, cimbálovou muziku či bohatou nabídku zabijačkových specialit. Rockový ples na Výstavišti Flora Olomouc jistě nadchne všechny rockery.

Jihomoravský kraj

Vinařský valentýnský víkend otevře dveře do valtického podzemí nejen zamilovaným. Ochutnáte romantická růžová vína, koktejly a užijete si valentýnské soutěže a veršování.

Zlínský kraj

Valašské muzeum v přírodě v Rožnově pod Radhoštěm bude o víkendu také dějištěm masopustu v jeho tradičním pojetí. Uvidíte masopustní zvyky a ochutnáte zabijačkové výrobky. 

Také ve Zlíně se můžete připojit na masopustní veselici Lešetínský fašank s vystoupením hudebních a folklorních souborů, průvodem masek, zabijačkou, ukázkou lidových řemesel apod.

 

Zajímavé akce v okolí

P/\ST + live bands & dnb party ∗ Ta…

23.03.2024 - 23.03.2024
Kiwi Bar

Srdečně Vás zveme na hudební koncert v Tachově v Kiwi Baru. Spojili jsme síly, energie, nadšení a připravili další…

Lyžařské family kempy a kurzy 2024 …

16.03.2024 - 20.03.2024
Salbach

Kuba Cykloškola přináší jedinečnou příležitost pro rodiny s dětmi - Family Lyžařský Camp v Saalbachu.

Quatro Por Cinco 2024 - Praha

19.03.2024 - 19.03.2024
Bastion

Koncert z cyklu městské části Praha 2 – Hudba na hradbách 2024. Jazzový projekt, který se zrodil na Kubě. Čtyři…

LiStOVáNí.cz: Holčička a cigareta 2…

19.03.2024 - 19.03.2024
Masarykův kulturní dům…

Akční scénické čtení

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

úterý 19. březen

Dnes má svátek Josef

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete