Statistika našeho portálu

  • 102 241 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Tipy na víkend 15. – 17. února: Končící masopusty, valentýnský víkend a zajímavé akce na hradech

Třetí únorový víkend bude ve znamení doznívajícího masopustního období. Popeleční středa je sice za námi, ale půst se na mnoha místech musí ještě odložit. Zimní prázdniny jsou v plném proudu a na horách se koná mnoho akcí pro děti. Pokud Vám bude během víkendu zima zajeďte si na festival saunování do Kunětické Hory. Přejeme krásný víkend.

Fotogalerie k článku

Třetí únorový víkend bude ve znamení doznívajícího masopustního období. Popeleční středa je sice za námi, ale půst se na mnoha místech musí ještě odložit. Zimní prázdniny jsou v plném proudu a na horách se koná mnoho akcí pro děti. Pokud Vám bude během víkendu zima zajeďte si na festival saunování do Kunětické Hory. Přejeme krásný víkend.

Lyžař

O víkendu se koná na horách mnoho akcí. Například Kramolínský obřák...

Praha

Valentýnská pouť na Vyšehradě

Zajímavě znějící akce se bude konat v sobotu na oblíbeném pražském místě milenců – na Vyšehradě. Na programu bude celodenní rekolekce pro předem přihlášené snoubence a poutní mše svatá v 15.30 hodin ve vyšehradské bazilice sv. Petra a Pavla. A proč se zrovna oslava sv. Valentina koná na Vyšehradě si můžete přečíst zde.

Jurský park ve Vysočanech

Celý víkend bude probíhat ve vysočanské O2 aréně dinosauří show – Putování s dinosaury. 200 milionů let trvající příběh v několika hodinové světově proslulé show. Více o programu zde.

Dýdžejové na Výstavišti

Již několikátým ročníkem se příznivci pravé drum a bass hudby scházejí při festivalu Let It Roll (přezdívaném party zlámaných beatů), konaného v prostorech Křižíkových pavilonů na holešovickém výstavišti. O festivalu Let it Roll zde.

Pojďte si zkusit Curling

Jestli si chcete vyzkoušet netradiční sport tak nadcházející neděle je ideální příležitostí. V curlingové hale na Roztylech bude od 13 hod probíhat den otevřených dveří. Jestli si chcete přijít zkusit tento olympijský sport tak informace jsou zde.

Severský filmový klub

Pokud jste příznivci neotřelé severské kinematografie s ponurou atmosférou zavítejte během víkendu do karlínského kina Atlas. Program Severské filmové zimy zde.

Středočeský kraj

Netradiční přesto klasický masopust

To je podtitul Berounského masopustu, který rozproudí toto malebné historické město tuto sobotu. Zabijačkové hody, jelita, jitrnice, masky, žongléři, hudební vystoupení, pohádka pro děti nebo maškarní průvod – to vše na Vás čeká. Více zde. Další masopusty ve středočeském kraji můžete navštívit ve Zvánovicích či Benátkách nad Jizerou.

Zimní dětský den

Jestliže netrávíte se svými ratolestmi jarní prázdniny na horách tak doporučujeme návštěvu zámku Berchtold kousek od Prahy po D1. Proběhne tu zimní dětský den ve sportovním duchu. Začíná se v sobotu po poledni. Celý program zde.

Za pohádkami na zámek v Mníšku pod Brdy

Ne všechny zámky v zimě spí. Jedním z nich je i zámek v Mníšku pod Brdy, který připravil pro nejmenší návštěvníky. Na pět zimních víkendů je na programu Pátrání po známých pohádkách ukrytých v zámeckých komnatách. Podrobnosti zde.

Jihočeský kraj

Přijeďte si zalyžovat na Lipno

Přijeďte a nebude litovat. Na víkend jsou v programu dvě zajímavé akce. Závod pro začínající lyžaře Kramolínský obřák a celovíkendový Milka Fun Park, který přináší mnoho atrakcí pro děti i jejich rodiče. Na kompletní výčet atrakcí se můžete podívat zde.

Masopustní veselí na strakonickém hradě

Strakonice směřuji svůj masopust do krásného prostředí Strakonického hradu. Přijďte si v sobotu pochutnat na zabíjačkových pochoutkách, prohlédnout maškarní masky a zúčastní se průvodu. Veškeré informace zde.

Slovensko na jihu Čech

Zřejmě s žádným jiným státem na světě nebude mít Česká republika kdy v budoucnosti bližší vazbu než se Slovenskem. Nejde jen však o bývalé politické uspořádání, ale i o symbiózu kulturních tradic, které mají oba dnes již samostatné státy společné. O Dnech slovenské kultury v Českých Budějovicích zde.

Plzeňský kraj

Běžecký závod na Šumavě

Jestliže jste v uplynulém masopustním období hřešili na správnou životosprávu a o nadcházejícím víkendu chcete uniknout všudypřítomnému svátku sv. Valentýna doporučujeme po oba víkendové dny závod na běžkách Kašperská třicítka. Jede se na Šumavě kolem Churáňova. V sobotu klasicky, v neděli volnou technikou. Program zde.

Svět v láhvi

180 modelů v lahvích, které vytvořil pan Emanuel Hoda ze Strakonic. Vystavená sbírka je zapsána v České knize rekordů. Uvidíte modely ze všech oblastí života: domácnost, sport, hudba, dopravní prostředky. Navštívit ji můžete až do 22. Března v Přešticích. O Světě v láhvi.


Karlovarský kraj

Na hrad v Chebu zdarma

Také tento víkend v sobotu i v neděli mezi 10 – 15 hod. bude vstup na chebský hrad zdarma. Volně přístupné je nádvoří, torzo románského paláce a barokní opevnění, za příznivých klimatických podmínek rovněž Černá věž s pozorovacím dalekohledem. Informace zde.

Ústecký kraj

Masopusty v Zoo

V Ústeckém kraji můžete strávit sobotní odpoledne masopustním veselím v zoologických zahradách. Masopustní rej je pro Vás připravují v chomutovském zooparku a v ZOO v Ústí nad Labem.

Reprezentační ples v Teplicích

Plesat se bude v prostorách Krušnohorského makaronu. Provázet bude Vladimír Hron. O plese.

Liberecký kraj

Pašeráci v Rokytnici

Pod akcí se zajímavým názvem Pašeráckej víkend se ukrývá třeskutá lidová masopustní veselice, které se můžete zúčastnit v pátek a v sobotu lyžařském středisku Rokytnice nad Jizerou. Po celou dobu Vám budou dělat společnost pašeráci na lyžích. O víkendu s pašeráky…

Noc se Salsou

Zasněžený Jablonec nad Nisou rozžhaví o sobotním večeru žhavé latinsko-americké rytmy. Je tady taneční přehlídka Salsa night.

Lyžníci ve Smržovce

Jestli Vás už omrzelo sjíždět kopce tradičním způsobem máme pro vás víkendový tip. Recesistickou akci Lyžníci ve Smržovce. V sobotu odpoledne ve Ski areálu Kedr startují závody jako Paraslalom, sjezd na dojezd a Hup-skok-let. O lyžnících…

Královehradecký kraj

Svatební show v Hradci Králové

Stylově o valentýnském víkendu můžete navštívit svatební workshopy a přehlídky v obchodním centru Futurum v Hradci Králové. Začíná se v sobotu ve 14 hod. Chystáte letos svatbu? Inspirujte se!

Detektiv v ZOO

Během jarních prázdnin mysleli na děti v ZOO Dvůr Králové, kde pro ně připravili napínavou pátrací hru. Přijeďte o víkendu pátrat a hledat zvířata. Je otevřeno denně od 9 – do 16 hod. Detektivové v říši zvířat.

Pardubický kraj

Festival saunování

Zajímavá akce je na programu od pátku do neděle v Golf resortu v Kunětické hoře. SaunaFest nabídne aktuální trendy v saunování. Těšte se na půlnoční saunování při svíčkách, přehlídku saunových ceremoniálů a na mistrovství republiky v saunování.

Masopustní jarmark v Chrudimi

Hlavní masopustní oslavy směřují v Chrudimi na tuto sobotu. Tradiční masopustní jarmark na Resslově náměstí nabídne vše, co k pravému masopustu patří. O jarmarku…

Rumburak ve Svitavách

Až do konce března můžete navštívit v Městském muzeu ve Svitavách výstavu Arabela. Navštívíte Říši pohádek pro děti i dospělé, ocitnete se mezi kostýmy královské rodiny a čarodějů první i druhé kategorie. K vidění budou také rekvizity z tohoto kultovního seriálu - kouzelný prsten, křišťálová koule, cestovní plášť nebo královské koruny a žezlo a další. O Arabele, Rumburakovi a Vigovi…

Vysočina

Punkeři v Havlíčkově Brodě

Mrazivé únorové dny vybízejí spíše k domácí separaci zpříjemněné zajímavou knížkou a teplým čajem. Existuje však více způsobů, které Vás mohou rozehřát a odehnat myšlenky na sněhové vločky za oknem. Jedním takovým je rozdováděný festival "Punk fest", pořádaný již několikátým rokem v Havlíčkově Brodě.

Mistrovství světa v biatlonu

O víkendu finišuje v Novém Městě na Moravě Mistrovství světa v biatlonu. Jedou se štafety a závěrečný vrchol programu – závody s hromadným startem. Šáhneme si na medaili?

Jihomoravský kraj

Dvě vinařské tour

Na sobotu si připravily hned dvě vinařské oblasti na jižní Moravě procházku po místních sklípcích. Koštovat můžete na Znojemsku v Dobšicích při Putovní po Dobšických sklípcích a také na Břeclavsku při oblíbené Tour de sklep Popice. Degustace, besedy, cimbálovka a zabíjačkové soboty. Dovedete si představit krásnější sobotu?

Historické kočárky

Pozveme Vás na zajímavou výstavu do Technického muzea v Brně. Stoletou sondu do historie kočárků zde můžete navštívit až do května.

Olomoucký kraj

Valentýnské prohlídky na Bouzově

Jestli uvažujete o svatbě v romantickém prostředí zámků či hradů určitě si nenechte ujít nadcházející víkend na hradě Bouzov. Pokud se telefonicky objednáte, můžete vidět různé svatební zvyky a obyčeje, prohlédnete si místa určená k obřadům a k fotografování. Sobota dopoledne. Podrobnosti zde.

Zlínský kraj

Podnikatelský ples

V sobotu se bude ve Zlíně plesat. A nebude to ples ledajaký. Reprezentační prostory Inter hotelu Moskva Zlín přivítají své hosty místní podnikatelé. Plesem budou provázet Jan Čenský a Markéta Hrubešová. Atraktivní tombola, bohatý raut, láhev vína pro 2 osoby v ceně vstupenky. O plesu…

Moravskoslezský kraj

Masopust na hradě

Návštěvníci této zábavné a programem velmi rozmanité akce se mohou těšit na nefalšovanou zabijačku vybraných čuníků, kteří se brzy promění v chutné jitrničky, ovary, zabijačkové polévky či jelítka. A kde? V areálu Slezkoostravského hradu. Masopust na hradě.

Pouť na saních

Pamětníci si vzpomínají, že se valentinské poutě konaly už za první republiky, a pak ještě pár let po 2. světové válce. Vždycky ukrutně mrzlo, sněhu bylo nad kolena. Ti bohatší přijížděli na saních tažených koňmi, ti chudší neváhali přijít pěšky. A že často vážili i hodně dalekou cestu, o tom není pochyb! Přerušená tradice známé příborské poutě na saních byla obnovena v roce 2004! Letos se koná v novodobé historii po desáté! A zdá se, že by opět mohla být na saních…. V neděli v Příboře.

 

Hezký víkend přeje Atlas Česka!

 

 

 

 

Zajímavé akce v okolí

Auto-moto-Farmářské a bleší trhy Tu…

05.05.2024 - 05.05.2024
Stružinec, Tuhaň, 51251

Všechny zveme na Neděli 5. května 2024 do obce Tuhaň u Semil, na tradiční auto-moto, farmářské a bleší trhy.

Festival Muziq 2024 - Tachov

08.06.2024 - 08.06.2024
Letní parket u Bělčáka

Festival Muziq v Tachově zve na druhý ročník!

15. ročník Brno Art Week 2024

22.04.2024 - 28.04.2024
Galerie TIC

Brno Art Week je platformou, která každoročně organizuje jedinečný festival věnovaný výtvarnému umění. Brněnská muzea,…

Smažáková pětka ve Vinohradském Par…

24.04.2024 - 30.04.2024
Vinohradský Parlament

Smažený sýr neboli smažák patří u Čechů mezi nejoblíbenější bezmasé pokrmy už desetiletí a v různých variantách se s…

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

pátek 26. duben

Dnes má svátek Oto

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete