Statistika našeho portálu

  • 102 717 Akcí v kalendáři
  • 5 390 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Tipy na víkend 16.-17. dubna 2016

O víkendu bude možné navštívit řadu zajímavých akcí na hradech a zámcích spojených s Mezinárodním dnem památek. Těšit se můžete i na ekologické akce ke Dni Země a sportovní, převážně běžecké, závody.

O víkendu bude možné navštívit řadu zajímavých akcí na hradech a zámcích spojených s Mezinárodním dnem památek. Těšit se můžete i na ekologické akce ke Dni Země a sportovní, převážně běžecké, závody.

Praha

Mezinárodní Pražský jarní (springs) swingový festival bude probíhat od pátku do neděle. Festival, na kterém nebude chybět ani Ondřej Havelka a jeho Melody Makers, se koná v pražské Lucerně. Kde se vzali v Arše,  je další komentovaná prohlídka expozice v Nové budově Národního muzea, připravená na tuto sobotu pro rodiny s dětmi.

Můžete vyrazit i na sobotní Street food Festival na náplavce, kde ochutnáte stánkové občerstvení z celého světa. Národní zemědělské muzeum zve na akci Cukrářské umění v praxi, kde si budete moci vyzkoušet modelování z marcipánu, nahlédnout do kuchyně našich babiček, vyzkoušet si různé workshopy a cukrářský obchůdek pro nejmenší. Nebude chybět ani doprovodný program.

Spolek Automat zve na Velkou jarní cyklojízdu, která se bude v sobotu konat v Praze. V sobotu se můžete zúčastnit také 9. Puzzlemánie, tedy velké soutěže skládání puzzle načas.

Středočeský kraj

Mezinárodní filmový festival FEBIOFEST se přesunul z Prahy do Mladé Boleslavi, kde od čtvrtka do soboty představí mezinárodně úspěšné snímky. V sobotu zahájí letošní sezónu také zábavní rodinný park Mirákulum v Milovicích. Letos bude program doplněn o akce na Tankodromu a dopravy z Prahy do Milovic historickými vozy Pražské integrované dopravy.

Mirákulum

Na zámku Nelahozeves se o víkendu budou konat hrnčířské a řemeslné slavnosti, doplněné o divadelní představení pro děti. Na neděli je přichystaná mimořádná prohlídka speciálně chráněných originálních prostor jeviště a mechaniky zámeckého divadla v Mnichově Hradišti. Prohlídka bude probíhat s odborným výkladem. 

zámecké divadlo

Jihočeský kraj

Mezinárodní den památek oslaví na hradě Landštejn komentovanými prohlídkami hradu a otevřením sklepů od soboty do neděle. Jeden ze série běžeckých závodů Run Tour proběhne v sobotu v Českých Budějovicích. Závod je určen zkušeným běžcům i amatérským nadšencům. Pokud v sobotu navštívíte vodní mlýn Hoslavice, pak Vás čekají jarní zvyky, znamení medu, výroba perníčků, dětské hry – výroba vrbových píšťalek, cvrnkání kuliček a další.

Plzeňský kraj

Mezinárodní den památek oslaví o víkendu také hrad Švihov, kdy bude letos poprvé zpřístupněna hradní věž po dvouleté rekonstrukci. V rámci ekologické akce Ukliďme svět - ukliďme Česko! se můžete v sobotu v Plzni zapojit do akce Pomozte uklidit pěší stezky kolem Radbuzy.

Skupina Čechomor zavítá v rámci Kooperativa tour v sobotu do Klatov, kde vystoupí v kulturním domě. Cykloden pro každého je akce, která v neděli poprvé otevře cyklistickou sezonu v Plzni.

 

Královéhradecký kraj

V Královéhradeckém kraji vyrazte na Valdštejnské slavnosti vína na hrad a zámek Staré Hrady. Čeká Vás Ochutnávka vín, dobový a vinný jarmark, souboje královských mušketýrů, pohádkové vinobraní pro děti i dospělé, vojenská přehlídka a další.

Valdštejnské slavnosti vína

Mezinárodní den památek v kraji oslaví také zámek Opočno a zámek Náchod

Pardubický kraj

Pardubický vinařský půlmaratón je běh pro organizované skupiny i jednotlivce, ale i pro handicapované sportovce. Závod se koná v sobotu v PardubicíchMezinárodní den památek a sídel oslaví bohatým programem v Chrastu. Čeká Vás například Komentovaná prohlídka zámecké zahrady a vodárenské věže. Hrad Svojanov si na víkend přichystal Panské jarní slavnosti, kdy hrad ožije postavami z minulých století.

Na zámku Litomyšl můžete o víkendu navštívit svatební veletrh a nechat se inspirovat.

Ústecký kraj

Také zde můžete vyrazit na hrady a zámky, kde oslaví Mezinárodní den památek. Kulturní program si pro své návštěvníky připravili na zámku Stekník nebo zámku Benešov nad Ploučnicí.

Liberecký kraj

Ekologická akce Ukliďme svět, ukliďme Česko! se v sobotu koná i v Liberci. Také zde se můžete zapojit do úklidu břehů Liberecké přehrady a dalších míst. 

Zámek Hrubý Rohozec zve na Putování za renesancí, tedy prohlídky zaměřené na stavební vývoj zámku. Zámek Lemberk nabízí na sobotu mimořádné zpřístupnění středověké věže. Pokud se vydáte na letošní Otevírání Stezky hastrmanů do Brniště, pak Vás a Vaše děti čekají hry, soutěže, diskotéka, dílničky i odměny.

Jihomoravský kraj

V Mikulově v Přírodní rezervaci vrchu Turold se konají v sobotu oslavy Dne země. Pro malé i velké návštěvníky budou připraveny zajímavé tématické akce. -pokud patříte mezi milovníky in-line bruslení, pak si přijďte zabruslit na největší testování in-line bruslí v ČR do Brna. Vstup i zapůjčení bruslí je zdarma.

Raně středověké jarní slavnosti jsou připraveny v sobotu na Pohansku. Mezinárodní den památek se koná na zámku Lysice nebo na hradu Bítov. V neděli odstartuje Brněnský půlmaraton, kam se doposud přihlásilo na dva tisíce atletů z pětadvacítky zemí. 

Olomoucký kraj

Olomoucký tvarůžkový festival zahájí letošní turistickou sezonu v tomto moravském městě. Sobotní Jeseník Cup je název horolezeckého závodu pro mládež. Na zámek Plumlov jste o víkendu zváni na Pohádkové prohlídky

Moravskoslezský kraj

Na hradu Sovinec uvidíte o víkendu řadu představení a šermířských vystoupení. Den památek a sídel se koná v neděli na zámku Raduň. Oslavy Dne Země s bohatým programem jsou připraveny na neděli do Opavy.

Zajímavé akce v okolí

Auto-moto-Farmářské a bleší trhy Tu…

17.08.2024 - 17.08.2024
Stružinec, Tuhaň, 51251

Všechny zveme na sobotu 17. srpna 2024 do obce Tuhaň u Semil, na tradiční auto-moto, farmářské a bleší trhy, které…

Štěrkovna Open Music 2024 - Hlučín

25.07.2024 - 28.07.2024
Hlučín

Zveme vás na jubilejní 20. ročníky Štěrkovny Open Music, který se bude konat na Hlučínském jezeře.

43. SILMET Rally Příbram 2024

26.07.2024 - 27.07.2024
Příbram

Poslední červencovou sobotu se uskuteční již 43. ročník Silmet Rally Příbram. Naše domácí rally se pojede v obdobném…

Festival Na břehu 2024 - Staňkov

26.07.2024 - 27.07.2024
Obecní kemp Staňkov

Hudební festival pro celou rodinu, zaměřený na téma ochrany přírody, ekologie a životního prostředí.

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

sobota 27. červenec

Dnes má svátek Věroslav

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete