Statistika našeho portálu

  • 102 013 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Tipy na víkend 16 - 17. října

Listy se zbarvují do čím dál většího spektra barev, rána už bývají chladná a na obloze se čím dál častěji objevují draci. Podzim - někdo ho miluje, někdo ne, rozhodně se ale na podzim dá dělat spousta zajímavých věcí. Jako každý týden vám přinášíme ty nejzajímavější víkendové typy z každého kraje. 

Fotogalerie k článku

 Praha 

 

Ta nejvýznamější akce, která o víkendu Prahu čeká, je bezpochyby devátý ročník Signal Festivalu. Letos se můžete tešit na 4 festivalové trasy, 15 instalací a bohatý doprovodný program. Kromě toho Signal Festival také představuje novinku trasu Signal AR, kterou si můžete projít s pomocí svých chytrých telefonů. Téma, které letošním festivalem rezonuje je bezpochyby planeta Země, ekologie a udržitelnost. Na Signal Festival se můžete vypravit každý den po setmění a můžete se zdržet až do půlnoci.  

Přijďte ochutnat to nejlepší maso z českých luhů a hájů. Pokud se vám nechce dělat nedělní oběd, vyražte do Vinohradského parlamentu na zvěřinové hody. Na meny bude třeba jelení guláš, divočák v housce, kořeněný uzený špek z kance, škvarky z divočáka v sádle ve skle a bude i speciální vinohradský perníkový knedlík Tak co, dáte si divočáka, jelena, bažantanebo muflon? 

Čas na novou výbavičku! Akce, kterou ocení hlavně maminky je Dětský bazar v Hiostivaři, který proběhne v neděli od 15.00 hodin v kavárně InKafe. Seženete dětské podzimní a zimní oblečení, obuv i hračky. 

 

Středočeský kraj

Doražte v sobotu 16. října od 13.00 hodin do Máslovic, kde jako každý rok proběhne příjemná podzimní akce Máslovické dýňování. Hlavním bodem programu je vyřezáváná dýní, tu si můžete přinést vlastní nebo si nějakou zakoupit a na místě si ji ozdobit. Pokud se vám povede, můžete ji nakonec přihlásit i do soutěže o nejlepší dýni! Děti se mohou těšit na různé hry a soutěže, dospělí zase na sladké i slané dýňové pochoutky. Se setměním na nehmenší bude čekat pohádkový strašidelný les.

 

Vysočina

Dopřejte i dětem trochu kultury a vezměte je na dětskou operu Bastien a Bastienka  od Wolfganga Amadea Mozarta v podání spolku Akvarteto, jehož cílem  je posilovat sebevědomí o kulturní úrovni obyvatel Vysočiny a vytváření příležitostí pro seberealizaci místních hudebníků. Akce se uskuteční ve na druhém nádvoří zámku ve Žďáru nad Sázavou

 

Jihočeský kraj

Sezimovo Ústí připraví program pro nejmenší. Čeká vás oblíbený Loutkový festival vhodný pro nejmenší diváky. Připraveno bude pět loutkových představení v sále Spektrum a jedno vystoupení domácího Divadýlka na schodech v loutkovém sále. Nebude chybět doprovodný program v podobě rozmanitých dílniček a workshopů. Festival proběhne oba víkendové dny vždy odpoledne.

 

Plzeňský kraj

V Plzeňském kraji vás zveme na jarmark na hradě Švihov, který se uskuteční v neděli 17. října. Na nádvoří hradu najdete výrobce originálních řemeslných produktů, tradičních pochutin a samozřejmě i stánky s občerstvením. Pro děti bude připraven doprovodný program, vstup na jarmark je zdarma.

 

Karlovarský kraj

V Karlovarském kraji vás pozveme na akci, která se zaručeně bude líbit všem klukům. Připravte se na palbu. Kromě šermířských soubojů se také těšte na ukázky historických palných zbraní.  Zažijte na vlastní ušní bubínky, jak hřmí dělo! Akce Pod palbou proběhne 16. října 14-22 hod. a 17. října 10-17 hod na Horním Hradě.

 

Liberecký kraj

Pokud se chystáte o víkendu spíše někam do přírody, můžete se zapojit do akce Ukliďme Jizerky. Jak se zapojit? Jednoduše vyražte na výlet a po cestě sbírejte odpadky. Až je neunesete, zanechte je na dobře viditelném a dostupném místě a jejich polohu nahlaste organizátorům. 

Další z oblíbených dýňování proběhne také v Liberci. Přímo v centru města Liberce si v neděli můžete vyrobit svou novou podzimní dýňovou dekoraci. Fantazii se meze nekladou. 

 

Moravskoslezský kraj

Zajímá vás Japonsko? Pak byste určitě neměli minout letošní Japonské dny. Ostravu čeká již pátý ročník festivalu tradiční i moderní kultury Země vycházejícího slunce - Japonska. Na návštěvníky čeká spousta ukázek tradičního umění, dílny, ochutnávky skvělé japonské gastronomie, prodej suvenýrů z Japonska, skvělé divadelní představení, koncerty, taneční vystoupení, ukázky bojových umění a mnoho dalšího.

 

Jihomoravský kraj

Hrajete rádi larpy? Tak to musíte dorazit na Seminář šermu historickou šavlí. V Domu rytířských ctností bude v sobotu čekat  zábava pro naprosté začátečníky i mistry šermu. Budete mít možnost se naučit základy moderních fint, slovanskou kastrační primu, turecký sek, obranu, odvetu. Vše bezpečnou nenáročnou a zábavnou formou přístupné každému. Vhodné i pro naprosté začátečníky.

Ruku na srdce! Víte, jak poskytnout první pomoc? Chcete si pořádně zažít, jak správně postupovat? Naučit se nepřímou srdeční masáž? Nebo si ověřit, jak jednáte v krizových okamžicích? Pak určitě navštivte VIDA! Science centrum v sobotu 16. října.

Ve speciálních workshopech prozkoumáte, jak fungují srdce i plíce. Vyzkoušíte si práci s externím defibrilátorem AED i rozhovor s dispečerem záchranné služby. Nečekejte žádné suchopárné přednášky. Na všechno si sáhnete, všechno vyzkoušíte. Cílem není napsat správně test, ale opravdu se připravit na situace, kdy je záchrana života ve vašich rukách.

 

Olomoucký kraj

V Olomouci se v neděli od 19 hodin rozezní komorní soubor Trio Martinů, které zahraje posluchačům Moravské filharmonie Olomouc slavná díla Bohuslava Martinů a Ludwiga van Beethovena. Koncert je věnován první linii bojovníků proti koronaviru. Vstup na koncert je zdarma, vstupenky je ale třeba si zarezervovat dopředu.

 

 

Zajímavé akce v okolí

P/\ST + live bands & dnb party ∗ Ta…

23.03.2024 - 23.03.2024
Kiwi Bar

Srdečně Vás zveme na hudební koncert v Tachově v Kiwi Baru. Spojili jsme síly, energie, nadšení a připravili další…

Lyžařské family kempy a kurzy 2024 …

16.03.2024 - 20.03.2024
Salbach

Kuba Cykloškola přináší jedinečnou příležitost pro rodiny s dětmi - Family Lyžařský Camp v Saalbachu.

Quatro Por Cinco 2024 - Praha

19.03.2024 - 19.03.2024
Bastion

Koncert z cyklu městské části Praha 2 – Hudba na hradbách 2024. Jazzový projekt, který se zrodil na Kubě. Čtyři…

LiStOVáNí.cz: Holčička a cigareta 2…

19.03.2024 - 19.03.2024
Masarykův kulturní dům…

Akční scénické čtení

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

úterý 19. březen

Dnes má svátek Josef

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete