Statistika našeho portálu

  • 102 013 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Tipy na víkend 16.-17. února 2019

Blížící se únorový víkend vás zveme na festival Severská filmová zima, který se bude konat hned v několika krajských městech. Také nebudou chybět masopustní akce nebo festivaly.

Fotogalerie k článku

Blížící se únorový víkend vás zveme na festival Severská filmová zima, který se bude konat hned v několika krajských městech. Také nebudou chybět masopustní akce nebo festivaly.

Praha

Festival Severská filmová zima aktuálně běží v Praze a bude pokračovat i nadcházející víkend. Na filmy severské a pobaltské kinematografie se můžete přijít podívat do kina Lucerna. Dalším festivalem bude Zažij Nový Zéland, který se bude konat celou sobotu. Čekají vás přednášky o cestování, maorské kultuře nebo třeba celovečerní film novozélandské produkce.

S dětmi pak můžete v sobotu vyrazit do Nové budovy Národního muzea na komentovanou prohlídku výstavy Světlo a život, která je určená právě rodinám s dětmi. V sobotu se rovněž koná mokropeský masopust v Černošicích. Kromě soutěže masek vás čeká jazzová a bluesová hudba.

Středočeský kraj

Pokud máte o víkendu chuť vyrazit na masopust, tak se nabízí několik možností. V sobotu se koná jílovský masopust v Jílovém u Prahy, kde na vás čekají tradiční masopustní hody, rej masek, jarmark a masopustní průvod. A do třetice to bude sobotní masopust v Roztokách a Úněticích.

A pro ty, co by si raději zasportovali, máme první zimní závod Excaliburrace. Zúčastnit se ho můžete v Hornickém skanzenu Mayrau Kladno v sobotu. 

V Mělnickém kulturním centru se v rámci přehlídky amatérských divadelních souborů Divadlo dětem představí pohádka Kocour Modroočko.

Jihočeský kraj

V Českém Kruumlově můžete svátek všech zamilovaných oslavit Valentýnskou procházkou. v Českých Budějovicích vás od čtvrtka do soboty čeká 29. ročník Mezinárodního pivního festivalu, kde se bude udělovat Zlatá pivní pečeť. akce se koná v Budvar aréně - kulturním domě Gerbera.

Severská filmová zima, přehlídka severské kinematografie, zavítá v neděli také do Českých Budějovic.

plzeňský kraj

V Plzni se v sobotu koná Festival historického a scénického šermu. Můžete se těšit na největší setkání výrobců a prodejců všelijakého vybavení pro historický a scénický šerm a reenactment vybavení, LARP, LH a fantasy v kraji. součástí akce bude i seminář a šermířský ples.

Ústecký kraj

A na filmy severské kinematografie, které se budou promítat v rámci festivalu Severská filmová zima, se o víkendu můžete podívat také do Ústí nad Labem.

Liberecký kraj

V Liberci vás v neděli čeká námořnický maškarní dětský bál, který se koná ve Vesecké sokolovně. Děti čeká hudba, ale také netradiční hry a disciplíny v kostýmech. V neděli ve Skiareálu Ještěd na vás a vaše děti čeká zábavný den na sněhu - KIKA Snow Adventure.

Královéhradecký kraj

KIKA Snow Adventure se bude konat také v sobotu ve Vrchlabí, kde si zimní radovánky mohou všichni užít ve skiareálu v Herlíkovicích.

Pokud patříte mezi fanoušky Dire Straits, tak si nenechte rozhodně ujít koncert The Dire Straits Experience, kteří vystoupí v neděli v Hradci Králové. O víkendu na vás samozřejmě čekají i Dračí čarodějné pohádkové prohlídky na hradě a zámku Staré Hrady.

Olomoucký kraj

Masopustním veselím ožije v sobotu také Olomouc, který se snaží obnovit tradici masopustu v jeho původní podobě. Nebude proto chybět taneční zábava, zabijačka, masopustní párty a masopustní průvod. 

Zajímavou akcí bude Den dřeva na Sluňákově. V sobotu se v obci Horka nad Moravou koná den plný aktivit pro děti a rodiče, které budou spojeny tématem dřeva. čeká vás stavění krmítek, poznávání hmatem, loutkové divadlo, práce se dřevem a řezbářskými nástroji apod.

Zlínský kraj

Když nic jiného, tak do Zlínského kraje vás zveme na Lešetínský fašank, tedy tradiční masopustní veselici v centru Zína. Součástí bude vystoupení hudebních a folklorních souborů, průvod masek, zabijačka, ukázka lidových řemesel, atrakce pro děti apod.

Jihomoravský kraj

Také v Jihomoravském kraji zavládne festival Severská filmová zima. V sobotu můžete v Brně shlédnout 26 snímků z Norska, Švédska, Dánska, Finska, Islandu a Litvy.

Moravskoslezský kraj

Zveme vás také na masopust na Slezskoostravském hradě v Ostravě. V sobotu vás zde čeká ukázka lidových zvyků, rej masek, lidové písničky a skvělé masopustní jídlo. A v Ostravě nebude také chybět festival Severská filmová zima.

Zajímavé akce v okolí

P/\ST + live bands & dnb party ∗ Ta…

23.03.2024 - 23.03.2024
Kiwi Bar

Srdečně Vás zveme na hudební koncert v Tachově v Kiwi Baru. Spojili jsme síly, energie, nadšení a připravili další…

Lyžařské family kempy a kurzy 2024 …

16.03.2024 - 20.03.2024
Salbach

Kuba Cykloškola přináší jedinečnou příležitost pro rodiny s dětmi - Family Lyžařský Camp v Saalbachu.

Quatro Por Cinco 2024 - Praha

19.03.2024 - 19.03.2024
Bastion

Koncert z cyklu městské části Praha 2 – Hudba na hradbách 2024. Jazzový projekt, který se zrodil na Kubě. Čtyři…

LiStOVáNí.cz: Holčička a cigareta 2…

19.03.2024 - 19.03.2024
Masarykův kulturní dům…

Akční scénické čtení

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

úterý 19. březen

Dnes má svátek Josef

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete