Statistika našeho portálu

  • 102 262 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

TIPY NA VÍKEND 16. – 17. září

Fotogalerie k článku

Praha 

Na své si přijdou milovníci vína i v Praze. Tento víkend se totiž v Botanické zahradě v Troji koná Vinobraní na vinici sv, Kláry. V tomto termínu ožije jedna z nejstarších pražských vinic oslavou sklizně. Atmosféru slavnostního víkendu doladí bohatý hudební program a výborné jídlo. Zejména však nabídne to nejlepší od vinařů z Čech i Moravy. Chybět nebude ani bohatá místní produkce. Na správné oslavě vinobraní se bezesporu musí nalévat také burčák. Přijďte si užít svátek vína s kouzelným výhledem na panoráma Prahy.

 

Středočeský kraj

Přijeďte se podívat na tradiční slavnost vína aneb Mělnické vinobraní 2023, které se koná od 15.9. do 17.9. v Mělníku. Mělnické vinobraní je jedním z nejstarších a největších vinařských festivalů v České republice! Jeho historie sahá až do roku 1911, kdy se uskutečnila první slavnost vína. Dnes je jednou z nejvýznamnějších společenských a kulturních událostí v regionu.

V Mladé Boleslavi se tuto sobotu uskuteční Festival kreativity a kutilství, celosvětová přehlídka kreativity, tvořivosti a inovací. Vyzkoušejte, poznejte a osahejte si nevšední projekty a experimenty z oblastí nových technologií, řemesel, 3D tisku, ale i vyšívání, elektroniky, designu, dronů, modelářství a mnoho dalších. Vstup zdarma!

 

Vysočina  

Jste srdečně zváni na Festival cyklospeciality 2023, který proběhne v sobotu 16.9. v Jihlavě ve sportovně relaxačním areálu Český mlýn. Na své si zde přijdou jak rodiny s dětmi, příznivci městské cyklistiky, BMX a jezdci na koloběžkách, tak i ti, kteří by rádi zjistili, co je v oblasti dětské a městské cyklistiky nového, a kola si osobně otestovali.

 

Jihočeský kraj

Milovníci vína se mohou těšit na Písecký festival vína, který se uskuteční již tuto sobotu v Palackého sadech v Písku. Do Palackého sadů se sjedou vinaři z různých vinařských podoblastí Čech a Moravy, aby zde představili to nejlepší ze své aktuální produkce. Chybět nebudou staří známí jako Vinařství Rauš či Modré vinařství, ale ani nové neznámé tváře. Nabídka vína bude velice pestrá, takže si každý vínomilec přijde na své.

 

Plzeňský kraj

Tuto sobotu proběhnout na náměstí Republiky v Plzni farmářské trhy. Zhruba padesát prodejců toho nejlepšího jídla, jaké produkují české farmy, pekařství či uzenářství nabídne své pochoutky plzeňské veřejnosti. Trhy začínají v 8 hodin a končí ve 12 hodin. Plzeňský kraj a město Plzeň je plné šikovných farmářů, pekařů, uzenářů…, kteří každou sobotu nabídnou své produkty zhruba 3000 návštěvníkům. Tradičně se na trzích prodává čerstvé pečivo, uzeniny, zelenina, mléčné výrobky, pivo, víno, ryby čerstvé i uzené a další jídlo špičkové kvality.

 

Karlovarský kraj  

Klášter Teplá pro vás otevírá své dveře. Přijeďte se tuto sobotu podívat. Vychutnejte si nezapomenutelnou atmosféru výjimečného místa českých kulturních a duchovních dějin! Součástí dne otevřených dveří bude také bohatý doprovodný program. Čekají Vás hudební i taneční vystoupení, soutěže a kvízy nejen pro děti, ale i dospělé návštěvníky. Po celý den budou probíhat komentované prohlídky kláštera, kde budete mít možnost obdivovat nádhernou architekturu a ducha místa.

 

Ústecký kraj

Ústí nad Labem se stejně jako v uplynulých letech zapojí k dnes již tradiční celoevropské akci Evropský týden mobility. Akce se bude konat od 16.-22.9. Cílem je zvýšit povědomí občanů o udržitelné mobilitě, upozornit na problémy v dopravě a hledat řešení šetrná ke klimatu a životnímu prostředí. Slogan zůstal stejný jako v loňském ročníku, tedy "Kombinuj a jeď !" a upozorňuje na neudržitelný nárůst individuální automobilové dopravy ve městech a inspiruje k možným řešením. Zdravé město Ústí nad Labem ve spolupráci s mnoha významnými místními partnery připravilo několik zajímavých akcí, určených jak pro děti, tak pro dospělé. 

 

Liberecký kraj

Technická univerzita v Liberci pořádá od 15.-16.9. Validation camp, na kterém například poznáš další podnikavé studenty a najdeš skvělé parťáky, budeš mít k dispozici mentory, se kterými se můžeš po celou dobu akce poradit, naučíš se, jak vést rozhovory se zákazníky a objevit jejich skutečné potřeby a insight nebo se naučíš, jak si vytvořit jednoduchý prototyp a jak ho otestovat u zákazníků. Validation Camp je zdarma, ale kapacita je omezená.

 

Královéhradecký kraj

Co si jistě nemůžete nechat ujít, jsou královéhradecké dožínky, které jsou každoroční oslavou sklizně v tomto regionu. Je připraven bohatý hudební, kulturní i vzdělávací program. Přijďte se bavit, ochutnat regionální výrobky a nakoupit si od pěstitelů. Podívat se na ukázky práce s hospodářskými zvířaty a Mistrovství České republiky v ručním stříhání ovcí. A prostě posedět a oslavit úrodu! 

 

Pardubický kraj

Navštivte tuto sobotu Pardubice, kde se koná pardubický Naplnofest. Můžete se těšit na nejlepší interprety české a slovenské scény, doprovodný program, soutěže, vymazlenou gastro zónu, drinky a vodní dýmky.

 

Jihomoravský kraj

Ve Valticích se tuto sobotu koná koncert 7. ročníku koncertního cyklu Henckeovy barokní varhany. Účinkuje mužský pěvecký sbor Láska opravdivá. Vstupné 100 Kč.

 

Zlínský kraj

Ve Zlíně se uskuteční již druhý ročník Zlínského filmového víkendu na filmových ateliérech. Zlínský filmový víkend se letos uskuteční v termínu od 15. do 17. září 2023 a nabídne projekce oceněných a úspěšných snímků letošního Zlín Film Festivalu, exkurze po areálu filmových ateliérů, filmové workshopy nebo třeba promítání pod širým nebem s táborákem. Součástí bude i promítání pásma krátkých animovaných filmů pro nejmenší děti.

 

Olomoucký kraj

Nenechte si tuto sobotu ujít speciální noční prohlídky hradu Helfštýn "Palác žije hmatem". Hrad Helfštýn připravil pro návštěvníky speciální noční prohlídky s doprovodným programem. Každou z prohlídek zaměří na jeden z lidských smyslů – čich, sluch, hmat, chuť a zrak. Připraven je zábavný program pro dospělé i pro děti. V rámci Palác žije hmatem se můžete těšit například na řadu dílen, ve kterých si vyzkoušíte různá řemesla. Chybět nebude ani další program.

 

Moravskoslezský kraj

Přijeďte se s dětmi podívat na hrad Sovinec, kde si pro vás připravili zábavné akce. Přijďte se o víkendu 16. - 17. 9. rozloučit s prázdninami na SOVINEC. Společnost Vám budou dělat: významná skupina scénického šermu FUENTE OVEJUNA, Loutkové zájezdové profesionální divadlo KAŠPÁRKŮV SVĚT a hrané pohádky z kufru pro nejmladší s Péťou Světošlápkem.

Zajímavé akce v okolí

Auto-moto-Farmářské a bleší trhy Tu…

05.05.2024 - 05.05.2024
Stružinec, Tuhaň, 51251

Všechny zveme na Neděli 5. května 2024 do obce Tuhaň u Semil, na tradiční auto-moto, farmářské a bleší trhy.

Festival Muziq 2024 - Tachov

08.06.2024 - 08.06.2024
Letní parket u Bělčáka

Festival Muziq v Tachově zve na druhý ročník!

Koncert dětských pěveckých sborů ZU…

03.05.2024 - 03.05.2024
Masarykův kulturní dům…

Koncert

Artmosféra + LaSpilka 2024 - Kutná …

03.05.2024 - 03.05.2024
Music Club Česká 1

V kutnohorském hudebním klubu Česká 1 zahrají poprocková Artmosféra a crossoverová LaSpilka

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

pátek 3. květen

Dnes má svátek Alexej

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete