Statistika našeho portálu

  • 102 717 Akcí v kalendáři
  • 5 390 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Tipy na víkend 17.-18. června 2017

Blíží se krásný letní víkend a s ním řada festivalů, sportovních akcí a akcí ke Dni otců. V kalendáři akcí na Atlase Česka najdete jistě inspiraci, kam vyrazit a možná vás zaujme i nabídka v tipech na víkend.

Blíží se krásný letní víkend a s ním řada festivalů, sportovních akcí a akcí ke Dni otců. V kalendáři akcí na Atlase Česka najdete jistě inspiraci, kam vyrazit a možná vás zaujme i nabídka v tipech na víkend.

Praha

Tátové vezměte mámy a děti a pojďte s námi pořádně oslavit den otců na Tátafest. Ten se koná v neděli na vrcholu Vítkov u příležitosti Dne otců. Čeká vás spousta mužské zábavy.

Osvěžit se skvělým jablečným ciderem můžete od pátku do neděle na náplavce, kde to ožije Slavnostmi cideru. Na akci budou zastoupeni jak malí lokální výrobci, tak cidery ze zahraničí a od velkých koncernových výrobců. Nebude chybět ani občerstvení.

Mezinárodní a pohárový závod lodní třídy RS Tera Sport a RS Tera Pro se koná tuto sobotu pod Vyšehradem v pražském klubu Orthodocks Yacht Club. Čeká Vás netradiční dálková plavba, slalom, rozjížďka mezi mostními oblouky a večerní projížďka s loučemi.

Orthodocks Yacht Club

Rekordmeni a rarity zvířecího světa je název komentované prohlídky, která je připravena v sobotu pro návštěvníky Nové budovy Národního muzea.

Středočeský kraj

Zajímá vás, jak to vypadalo během největší bitvy sedmileté války, bitvy u Kolína? Pak vás zveme na oslavu výročí této bitvy, která se koná od pátku do neděle. Čeká vás dobový vojenský tábor, tržiště s řemesly a zajímavý doprovodný program včetně bitevní ukázky, v nichž se představí téměř 200 vojáků z desítky historických jednotek od nás i ze zahraničí.

Tradiční festival na počátku léta, Votvírák, se koná i letos. Bude zahájen v pátek v Milovicích a bude probíhat až do neděle. Multižánrový festival pro děti a rodiče Routa se koná v sobotu ve Ctiboři. Návštěvníci se mohou těšit na hudbu, divadla, výstavy, workshopy, prezentace neziskových projektů a organizací, AKTIV PARK a mnohé další.

Routa

Plzeňský kraj

Program plný hudby a zábavy vás čeká v neděli na den hudby v Kašperských Horách, kde se setkají kapely různých hudebních žánrů. AIMTEC Open Race by AUTHOR je nejširší sportovní veřejnost nejen v Plzni a Plzeňském kraji. Zúčastnit se můžete na kole nebo pěšky a nebudou chybět ani závody pro děti a doprovodný program.

Ústecký kraj

Den magistra Edwarda Kelleyho se koná tuto sobotu na hradě Hněvín u Mostu. Čeká vás dobrodružná stezka, rytířský tábor, alchymistické dílny a chemické pokusy. V Ústeckém kraji se můžete vydat na offroadsafari uhelným Mosteckem. Na terénním autě se podíváte na zajímavá místa s fascinujícími výhledy.

Královéhradecký kraj

Velké rytířské turnaje a jarní čokoládobraní vás čeká v sobotu na gotickém hradu a zámku Staré Hrady. Těšit se můžete na dobový tábor starohradských rytířů, rytířské souboje, soutěže, hry, zábava a překvapení pro děti i dospělé.

Staré Hrady

Mistrovství Evropy v basketbalu žen 2017 se bude zakrátko konat v Hradci Králové a při té příležitosti se uskuteční v tomtéž městě také Festival sportu určený opravdu každému. Návštěvníci si budou moci vyzkoušet střelbu na elektronické laserové střelnici, squash, závod v orientačním běhu, stolní tenis, pole dance, minigolf, veslování na trenažéru, pétanque, atletické disciplíny, jízdu na kajaku či kánoi, hokejbal a další disciplíny.

Kraj Vysočina

Zámek Telč bude v sobotu hostit zpěváka Michala Hrůzu s kapelou. Koncert v rámci turné Hrůza na zámku se koná v sobotu. Zážitkový rodinný park Fábula otevře v sobotu své brány návštěvníkům. Slavnostní zahájení bude spojené se staročeskou poutí a zábavným programem. 

Jihomoravský kraj

Na zámku Lysice se koná tuto neděli Mezinárodní hudební festival Concentus Moraviae, který se prolíná i dalšími moravskými městy a památkami. V Lysicích vás čekají Písně ze severu, tedy tradiční švédské melodie a autorské písně v originálním aranžmá.

Nebo si můžete dopřát adrenalinový zážitek na Urban Challenge v Brně. Tento městský překážkový běh na 5000 metrů se koná v sobotu a čeká vás přebíhání aut, lezení přes kontejnery, běh atomovým krytem a mnoho dalších výzev.

Zlínský kraj

Uherské Hradiště zve na Den města se Svatojánským jarmarkem, kde se můžete těšit na vystoupení skupiny historického šermu, koncerty nebo třeba slavnostní ohňostroj. A pokud se vydáte v neděli do Zlína, tak se tu koná oslava svátku všech otců - Tátafest. Kromě tvořivých dílniček, her a aktivit pro celou rodinu bude na místě bohatý doprovodný program, pestrá představení a nově taky soutěž Táta roku 2017.

Moravskoslezský kraj

Zámecké slavnosti na zámku Kunín se konají tuto sobotu a lákají návštěvníky nejen na zámecké prohlídky, ale také na jarmark, předvádění řemesel, a bohaté občerstvení. Vaše děti si mohou v sobotu pořádně zasportovat na Top Kid Run ve Ski Areálu Opálená u Čeladné. Závod pro věkové kategorie od 5 do 18 let nabídne řadu zajímavých překážek, trochu čvachtání a na konci nebudou chybět medaile.

Zajímavé akce v okolí

Auto-moto-Farmářské a bleší trhy Tu…

17.08.2024 - 17.08.2024
Stružinec, Tuhaň, 51251

Všechny zveme na sobotu 17. srpna 2024 do obce Tuhaň u Semil, na tradiční auto-moto, farmářské a bleší trhy, které…

Štěrkovna Open Music 2024 - Hlučín

25.07.2024 - 28.07.2024
Hlučín

Zveme vás na jubilejní 20. ročníky Štěrkovny Open Music, který se bude konat na Hlučínském jezeře.

43. SILMET Rally Příbram 2024

26.07.2024 - 27.07.2024
Příbram

Poslední červencovou sobotu se uskuteční již 43. ročník Silmet Rally Příbram. Naše domácí rally se pojede v obdobném…

Festival Na břehu 2024 - Staňkov

26.07.2024 - 27.07.2024
Obecní kemp Staňkov

Hudební festival pro celou rodinu, zaměřený na téma ochrany přírody, ekologie a životního prostředí.

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

sobota 27. červenec

Dnes má svátek Věroslav

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete