Statistika našeho portálu

  • 102 013 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Tipy na víkend 17. – 18. srpna 2019

Blížící se víkend můžete prožít na řadě hudebních, folklorních nebo divadelních festivalů. Vydat se můžete také na cyklistické závody, historické městské slavnosti v Brně nebo na dožínky v Kroměříži či v Kouřimi. Přejeme vám krásné letní cestování.

Fotogalerie k článku

Vybírat můžete také ze všech akcí v našem Kalendáři nebo z Tipů na výlety s Emcem.

Praha 

Ve Chvalském zámku probíhat Velký pohádkový víkend, kde vás čekají večerní prohlídky výstavy, letní kino zdarma, komentované prohlídky s princeznami i dobroty ze zámecké cukrárny.

Nádvoří Náprstkova muzea se v sobotu promění v piknikové místo, kde můžete poznávat mimoevropské kultury. Těšit se můžete nejen na ochutnávky gastronomických specialit, ale také na ukázky tance a bojových umění.

Pokud se vadáte do Batanické zahrady Praha v Troji, pak máte možnost na pivním festivalu ochutnat rozmanitou nabídku piv z malých i velkých domácích pivovarů a k tomu řadu lahůdek.

Středočeský kraj

Nabucco, monumentální opera pod širým nebem vás jistě nadchne. V neděli ji můžete zhlédnout v Boseni u Mladé Boleslavi. V Kutné Hoře probíhá od čtvrtka do neděle přehlída divadel malých forem Týjátrfest. Těšit se můžete na koktejl zábavy z vystoupení profesionálních i amatérských umělců z českých zemí i ze zahraničí.

V sobotu a v neděli se v Kutné Hoře potkají také majitelé veteránů na Veteran Rallye, závodu historických vozidel. A pokud máte rádi lidové zvyky, pak byste si neměli nechat ujít dožínky v Muzeu lidových staveb v Kouřimi.

Jihočeský kraj

Vydejte se v sobotu do Tábora na Housův mlýn, kde uvidíte dobývání Tábora Švédy, které bude pojato s humorem, nadsázkou a romanticky. V Třeboni si nenechte ujít Rybářské slavnosti, kde ochutnáte ryby našich řek a rybníků a kde nebude chybět ani bohatý doprovodný program.

Od pátku do neděle můžete zavítat do Drážova na mezinárodní festival Dobršská brána, kde se prolne hudba různých žánrů, zejména prvky lidové hudby s jazzem a komorní hudbou.

Karlovarský kraj

Hrad Seeberg - Poustka zve na sobotní letní koncert, kde uslyšíte hudbu české houslistky Jitky Malczyk a bretonské harfenistky Celestine Doedens.

Ústecký kraj

Pokud si o víkendu chcete pořádně dát do těla, pak vyrazte do Ústí nad Labem na Magor race, extrémní běžecké závody v bahně, potu a krvi - denní, dětský a noční závod. Za návštěvu jistě stojí i hudební festival Folkový Most, kde vystoupí legendy českého folku - Kamelot, Tomáš Linka a Přímá linka, Spirituál kvintet, František Nedvěd. 

Liberecký kraj

V Libereckém kraji se o víkendu bude primárně sportovat. Můžete si vybrat například Bike Music Fest v Pasekách nad Jizerou. Jedná se o neobvylou kombinaci závodu horských kol a hudebního open air festivalu. Na kole se bude závodit i v Hrádku nad Nisou, kde proběhne v sobotu Bike babí léto. Trasy v délkách 30, 50 a 80 km vás provedou sudetskou částí Lužických hor a Ještědského hřebenu.

Festival sportu a hudby se odehraje i v Mníšku. Na Mníšek Festu vás čeká sportovní dopoledne, fotbalový turnaj, repro hudba a vystoupení několika kapel. 

Královéhradecký kraj

Hip Hop Kemp, největší hiphopový festival ve střední a východní Evropě se rozjede od čtvrtka v Hradci Králové. V Červeném Kostelci se od středy zase potkají všichni fanouškové folklorní hudby na mezinárodním festivalu.

Pardubický kraj

V sobotu se koná největšího setkání traktorů a veteránů ve východních Čechách, tzv. Železnohorský traktor 2019. Do Seče se sjedou historické traktory, traktory "domoviny" a veteráni všeho druhu. Součástí programu bude spanilá jízda, soutěžní jízdy slalom a sprint, divácká soutěž v koulení balíků slámy, ukázka techniky John Deere, ukázky techniky Fendt, slavnostní vyhodnocení a předání cen.

Festival Překročme řeku oživí v sobotu nábřeží řeky Svitavy. Návštěvníci se mohou těšit na koncerty, divadlo, výstavy, sportovní i výtvarné aktivity pro děti i dospělé, zpřístupnění celé řady běžně nepřístupných objektů, historický parní a motorový vlak a další.

Kraj Vysočina

V neděli bude na hradě Roštějn znít jazz a zas jen jazz v podání regionálních kapel, tak si koncert nenechte ujít. V Krucemburku se pro vás chystá tradiční výstava aranžovaných květin

Moravskoslezský kraj

Ve čtvrtek startuje v Ostravě cyklistický etapový závod Czech Cycling Tour. Závod končí po čtyřech etapách v neděli ve Šternberku. Od pátku do soboty vás zveme na festival Moravské hrady, tentokrát do Hradce nad Moravicí. Kapely, které určitě uvidíte jsou Kryštof, Harlej, Rybicky 48, Mirai, Arakain a Lucie Bílá.

Jihomoravský kraj

Den Brna, je městská slovnost, která připomene slavnou a úspěšnou obranu brněnských hradeb před útoky švédského vojska za třicetileté války. A v Brně si nenechte ujít také Létofest, kde od pátku do soboty vystupí Mig 21, Pražský výběr, Xindl X, Divokej Bill a další známé kapely.

Zlínský kraj

Tradiční akce, festival Vizovické Trnkobraní, nabídne i letos multižánrovou kulturní přehlídku hudby. Nebude chybět ani divadelní scéna, kinokavárna a dětský koutek. Mimo jiné se můžete těšit na kapelu Kryštof, Horkýže Slíže, zpěvačku Lenny, Annu K., Michala Hrůzu, Na Name, Voxela nebo třeba Fleret.

V Kroměříži můžete navštívit Dožínky Zlínského kraje, jednu z nejstarších domácích tradic oslavujících úrodu, která je spojená s řadou rituálů a zvyků. Od neděle se můžete jít podívat na divadelní festival v Luhačovicích. Divadelní Luhačovice jsou festivalem malých divadel s podtitulem "Navšední příběhy v nevšedních hereckých výkonech"

Olomoucký kraj

V Šumperku až do neděle probíhá mezinárodní folklorní festival domácích i zahraničních folklórních souborů. Do neděle můžete v Olomouci navštívit mezinárodní květinovou výstavu a zahradnický veletrh Flora Olomouc. Letos se ponese v duchu české krajiny. Uvidíte na ní chmelnice, políčka s hospodářskými plodinami, sady, vinice, rybníky, skály, kopec s kapličkou.

Zajímavé akce v okolí

P/\ST + live bands & dnb party ∗ Ta…

23.03.2024 - 23.03.2024
Kiwi Bar

Srdečně Vás zveme na hudební koncert v Tachově v Kiwi Baru. Spojili jsme síly, energie, nadšení a připravili další…

Lyžařské family kempy a kurzy 2024 …

16.03.2024 - 20.03.2024
Salbach

Kuba Cykloškola přináší jedinečnou příležitost pro rodiny s dětmi - Family Lyžařský Camp v Saalbachu.

Quatro Por Cinco 2024 - Praha

19.03.2024 - 19.03.2024
Bastion

Koncert z cyklu městské části Praha 2 – Hudba na hradbách 2024. Jazzový projekt, který se zrodil na Kubě. Čtyři…

LiStOVáNí.cz: Holčička a cigareta 2…

19.03.2024 - 19.03.2024
Masarykův kulturní dům…

Akční scénické čtení

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

úterý 19. březen

Dnes má svátek Josef

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete