Statistika našeho portálu

  • 102 013 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

TIPY NA VÍKEND 17-18. ZÁŘÍ

Fotogalerie k článku

Praha

I v Praze se vínu krásně daří. Všichni milovníci vína jsou zváni do Troji na tradiční vinobraní. Vinice sv. Kláry, která je součástí Botanické zahrady hl. m. Prahy, připravuje pro milovníky vína tradiční vinobraní. Sklizeň vína na trojské vinici bude možné oslavit o víkendu 17. až 18. září. Během vinobraní se představí místní vinařská produkce, která zahrnuje kvalitní odrůdová vína a cuvée, doplněná o novinku letošního roku – trio šumivých vín. Nalévat se zde bude samozřejmě také burčák. Atmosféru doladí bohatý hudební program a výborné jídlo. Zájemci se mohou během komentovaných prohlídek blíže seznámit s místním vinohradem.

Pokud jste srdcem umělci, jistě si nenechte ujít akci Zažij Pragovku jinak a přijďte si v sobotu 17. září užít sousedskou slavnost plnou umění. V rámci celopražské akce vás na Pragovce čeká pestrý doprovodný program a nové výstavy.

Slavnosti piva, jídla a hudby - to je Počernické pivobraní. Skoro jako každý rok pro vás opět připravujeme skvělý program. Můžete se těšit nejen na mnoho druhů piva, na stánky s jídlem, zábavné hry, úžasnou atmosféru ale i skvělé kapely a show! Již šestým rokem se sejdeme v zámeckém parku Dolní Počernice se speciální nabídkou pšeničných, výčepních, ovocných či kvasnicových piv. Nebudou chybět ani ležáky, piva pro cyklisty či různé dobroty vhodné ke konzumaci piva.

 

Středočeský kraj

Středočeský kraj nabízí kulturní vyžití v okresu Mělník s názvem Mělnické vinobraní. Uskuteční se již 83. ročník tradičních slavností vína, pohody a dobré zábavy pro všechny generace. 

Nezávislé kulturní centrum Farmstudio v obci Vysoká zve na vernisáže výtvarného umění, tanec, sklářsko-hudební performance, hudba, film a oheň do Vysoké. Kvalitní mezinárodní obsazení, současné živé umění, pohoda a zážitek. Nebuďte u toho, buďte tím.

Užijte si s rodinou sportovní sobotu na kolech v rámci akce Pražská padesátka v okresu Praha-západ. Závod horských kol pro širokou veřejnost začne v sobotu v 10:00 hodin. Trasa vás provede krásami Prahy 6 až na Okoř. Můžete se registrovat také v páru nebo v týmu – smíšeném, ženském či rodinném. Součástí je i dětský závod. Uzávěrka přihlášek končí 15. září ve 12:00.

Pokud neodoláte dobrému jídlu, přijďte se ještě tento víkend podívat na kulturní akci Gothardské posvíceníČeském Brodě. I tentokrát se můžete těšit na páteční soutěž o nejlepší kotlíkový guláš, v sobotu pak na středověké městečko, stánky s řemeslnými výrobky, soutěž o nejlepší koláč, hudební a divadelní produkci pro děti i dospělé a mnoho dalšího. Neděle nově nabídne také hudební vystoupení pro děti, doplněné o další zábavné aktivity.

 

Vysočina

Zveme vás na slavnostní otevření Karlova náměstíTřebíči. Ve dnech 16. a 17. září představí spolek Fšem ve spolupráci s MKS Třebíč a městem Třebíč bohatý program na scéně před Zadní synagogou. Návštěvníci slavností se mohou v sobotu těšit na femi slam poetry performance, hudbu dream popové Amelie Siba nebo post punkových 52 Hertz Whale! A to vše zadarmo v rámci oslav!

 

Jihočeský kraj

V sobotu můžete vyrazit na druhý ročník festivalu vínaPísku. Součástí akce bude také food zóna s rozmanitou nabídkou pokrmů a nápojů a v neposlední řadě bohatý doprovodný program. Vystoupí Cimbálová muzika Alexandra Vrábela, skupina Like-it a DJ Meli. Programem vás budou provázet moderátor Luděk Holý a sommelier Zdeněk Kintr. Vstupné na akci bude zdarma. Víno se bude nalévat výhradně do festivalových sklenic, které budou k zakoupení přímo na místě za 100 Kč.

 

Plzeňský kraj

Každý má pro něco vášeň, v Plzni jsou to tento víkend panenky. Překvapí Vás nové panenky našich 30. vystavovatelů dokonce se setkáte s odborníky v daném oboru, jste to také Vy, kdo hodnotí, který vystavovatel je nejlepší v dané kategorii a získá tak cenu festivalu. Pozor, ani Vy nepřijdete zkrátka, můžete vyhrát v soutěži, získat hodnotný dárek u nás v tombole anebo můžete získat panenku v hodnotě několika tisíc.

 

Karlovarský kraj

Mariánské Lázně v Karlovarském kraji vám představí 17. ročník mezinárodního folklorního festivalu. Přijďte se podívat na dobové kroje a tance.

Přijďte se podívat do Vintířova na oslavy Hornického dne v sobotu od 13:00 – 19:00 hodin. Po celou dobu konání akce bude k dispozici občerstvení. V době od 14:00 do 18:00 hodin mohou vaše děti navštívit dětské atrakce a stánek s malováním na obličej. O zábavu se postará Divadélko Ondřej, YO YO Band a také lidé na chůdách a žongléři.

 

Ústecký kraj

Město Ústí nad Labem připravilo do 22.9. několik zajímavých akcí, určených jak pro děti, tak pro dospělé v rámci projektu Evropský týden mobility. Slogan "Kombinuj a jeď" upozorňuje na neudržitelný nárůst individuální automobilové dopravy ve městech a inspiruje k možným řešením.

Nenechte si ujít pozvání od statutárního města Ústí nad Labem, které vás v neděli zve na komentovanou procházku z Trmic přes Stadice k pomníku Přemysla Oráče. Dozvíte se něco o historii Přemysla Oráče a o archeologických nálezech v okolí řeky Bíliny.

 

Liberecký kraj

Železném Brodě proběhne tento víkend akce s názvem Skleněné městečko aneb Festival sklářského řemesla v Železném Brodě. Jedná se o jedinečné setkání sklářů, umělců, sklářských řemeslníků a výrobců, ale i příznivců a obdivovatelů tohoto řemesla. V rámci Skleněného městečka se koná sklářské sympozium, sklářský veletrh a své brány otevře i Střední uměleckoprůmyslová škola sklářská. Pod širým nebem i na uvedené škole probíhá předvádění výroby a po oba dny jsou pro návštěvníky také připraveny tvůrčí sklářské dílny, Skleněné městečko nabízí i jiné aktivity: projekci historických snímků, řadu výstav a bohatý kulturní doprovodný program. Otevřou se dílny místních sklářů a výrobců, galerie i výstavní síně.

 

Královéhradecký kraj

Hradec Králové vás zve na farmářsko-potravinářské trhy v sobotu od 8:00 – 12:00 hodin. Bude možné ochutnávat a nakupovat výpěstky a potravinářské výrobky, které prezentují sami producenti. Jejich předností je kladení důrazu na kvalitní suroviny, ekologický způsob zemědělství a tradiční způsoby zpracování surovin.

Užijte si konec léta na Černé hoře v Krkonoších. V sobotu jsou pro děti připraveny různé zábavné hry, soutěže o hodnotné ceny a také dětské dílničky. Děti se naučí jak stavět kameny na sebe (stone balancing), ovládat paddleboard a budou si také moct zasoutěžit na koloběžkách. Nebude chybět přehlídka vozů Ford a hlavně exhibice Red Bullového jezdce Petra Krause, který je Mistrem světa v Bike Trialu.  

 

Pardubický kraj

Všechny nadšené zahrádkáře a chovatele zveme na výstavu ve Svinčanech. Podzimní zahrádkářská a chovatelská výstava ve Svinčanech se uskuteční již po 41. pod záštitou Miroslava Krčila, člena rady pro životní prostředí, zemědělství a venkov. Výstavy jsou otevřeny v sobotu od 8–17 hodin a v neděli od 8–15 hodin. K vidění zde bude ovoce a zelenina ze zahrádek Svinčany a okolí se soutěží o nejlepší výpěstky. Dále uvidíte květy jiřin ze Zahradnictví Dahlia (Luděk Brzák) a odrůdy hroznů vinné révy z Kunětické hory (Ing. Jiří Sedláček). Ochutnávky vína po celý víkend (Moravské vinařství Melchrt). Výstava bude doplněna bohatým doprovodným programem.

Ještě tento týden se můžete vypravit do Litomyšle na 49. ročník festivalu Mladá Smetanova Litomyšl. Ve třídenním programu je tradičně pohádka pro děti z mateřských škol, vzdělávací programy a představení pro studenty středních škol, koncerty, taneční a divadelní představení pro veřejnost. 

 

Jihomoravský kraj

V Jihomoravském kraji můžete o víkendu navštívit metropoli Brno a zúčastnit se 9. ročníku konference Traverse 22. Jde o prestižní akci, která má za cíl vzdělávat on-line cestovatelskou komunitu napříč kontinenty. Na 300 lidí od 17 do 70 let, kteří mají svět turistických blogů a sociálních sítí jako druhý domov, se seznámí i s městem, krajem i celou Českou republikou.

 

Zlínský kraj

Co se vrátit do 30. let a prožít je na vlastní kůži? Ještě o víkendu probíhá ve Zlíně Festival Dny Baťa. Užijte si dobovou hudbu i tanec, odborné i popularizační programy pro malé i velké, půjčovnu a přehlídku dobových kostýmů, vyrazte si vlastní minci a prozkoumejte vilu Tomáše Bati a další legendární zlínská místa.

 

Olomoucký kraj

Příjemnou zábavu pro vaše děti nachystalo na neděli město Olomouc v rámci akce Bezpečná cesta do školy. Nabitý program i oblíbený veletrh volnočasových aktivit začne ve 13 hodin v parku u pavilonu H. Uskuteční se prohlídka hasičské cisterny, sanitky, policejních vozů nebo laserové střelnice. Zajímavá nejen pro děti bude i ukázka práce kriminalistického technika. Zástupci Městské policie Olomouc s sebou vezmou tzv. opilecké brýle, s kterými si zájemci projdou připravenou dráhu, a odstrašující bude i simulace požití drog. Zažijete i mnoho dalšího.

Třetí ročník dvoudenního putovního festivalu Energie pro kulturu se vydává do 9 českých regionálních měst a opět představuje známé umělce ve spojení s lokálními divadly, kapelami a jinými kulturními institucemi. To vše zdarma! 

 

Moravskoslezský kraj

Všechny sportovce, malé i velké zve okres Karviná na jedinečný běžecký závod Revírní pohodová padesátka. Každý závod má svůj příběh. Ale závod POHO50 přichází s něčím naprosto výjimečným. Více než 200 let formovala okolí Karviné nadlidská síla horníků a jejich životní příběhy. Nyní se přetvořená krajina vrací do náručí přírody v unikátní a dechberoucí symbióze průmyslu, fauny a flory.

Zajímavé akce v okolí

P/\ST + live bands & dnb party ∗ Ta…

23.03.2024 - 23.03.2024
Kiwi Bar

Srdečně Vás zveme na hudební koncert v Tachově v Kiwi Baru. Spojili jsme síly, energie, nadšení a připravili další…

Lyžařské family kempy a kurzy 2024 …

16.03.2024 - 20.03.2024
Salbach

Kuba Cykloškola přináší jedinečnou příležitost pro rodiny s dětmi - Family Lyžařský Camp v Saalbachu.

Quatro Por Cinco 2024 - Praha

19.03.2024 - 19.03.2024
Bastion

Koncert z cyklu městské části Praha 2 – Hudba na hradbách 2024. Jazzový projekt, který se zrodil na Kubě. Čtyři…

LiStOVáNí.cz: Holčička a cigareta 2…

19.03.2024 - 19.03.2024
Masarykův kulturní dům…

Akční scénické čtení

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

úterý 19. březen

Dnes má svátek Josef

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete