Statistika našeho portálu

  • 102 717 Akcí v kalendáři
  • 5 390 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Tipy na víkend 17.-18.12.2016

Akce nejen s vánoční tématikou můžete vybírat z našich tipů na tento víkend. Ať už to budou vánoční koncerty, adventní dílny, speciální prohlídky hradů a zámků nebo živé betlémy, určitě si vyberte a vydejte se za sváteční atmosférou.

Akce nejen s vánoční tématikou můžete vybírat z našich tipů na tento víkend. Ať už to budou vánoční koncerty, adventní dílny, speciální prohlídky hradů a zámků nebo živé betlémy, určitě si vyberte a vydejte se za sváteční atmosférou.

Praha

Betlémské světlo se o víkendu rozzáří na mnoha místech. Jedním z nich bude i betlémská loď, která zakotví na Výtoni, odkud si také budete moci světlo odnést domů. Do Nové budovy Národního muzea se můžete přijít podívat na Retrovánoce, tedy výstavu s tématem Vánoc dávno minulých. Národopisné muzeum Národního muzea zve v sobotu všechny seniory a jejich rodiny na adventní odpoledne. Součástí budou dílny s vánoční tématikou, komentovaná prohlídka nebo vyprávění o vánočních zvycích.

V Náprstkově muzeu se v sobotu můžete seznámit s Tapou, látkou vytlačenou z kůry a v rámci workshopu si tuto techniku i vyzkoušet včetně jejího zdobení. Ve Foru Karlín vystoupí Aneta Langerová v rámci koncertu Na vlně radosti.

Aneta Langerová

Středočeský kraj

Výstaviště Lysá nad Labem zve na tradiční Polabské vánoční trhy, které probíhají od pátku do neděle. V Čelákovicích v Městském muzeu se můžete těšit na vánoční koncert Komorního souboru Lubomíra Hanžlíka. Pokud se vypravíte na zámek Mníšek pod Brdy, můžete se těšit na advent a Vánoce na zámku. Tentokrát to budou hravé Vánoční prohlídky s královnou Elsou, které si pro děti i dospělé zde připravili. Zámek Loučeň naopak zve na Českou Rybovu mši vánoční.

Rybovka

Jihočeský kraj

V sobotu na vás na zámku v Dačicích čeká vánoční divadelní procházka na téma Dědictví barona Dalberga aneb Dačice o Vánocích. V sobotu si nenechte ujít ve Strakonicích pekelnou show v podání skupiny Krampus, která předvede své ohňové umění. V neděli vás zveme do sportovní haly v Českých Budějovicích na Bílé Vánoce Lucie Bílé.

Plzeňský kraj

V neděli se můžete přijít podívat na živý betlém na Hrad a zámek Horšovský Týn. Navštívit můžete také vánoční gastrotrh v Nebespánu v Kašperských Horách. Tentokrát se zde advent ponese ve francouzském duchu.

živý Betlém

Mimořádný program k adventu a Vánocům si pro návštěvníky připravili také v Zoo Plzeň.

Ústecký kraj

Adventní neděle v Zooparku Chomutov se ponese v duchu vánočních tradic, tvořivých dílen, pohádek a předvánoční pohody. Zámek Červený Hrádek u Jirkova zve na Jirkovský advent. Čeká vás prohlídka zámku v doprovodu hraběnky a zámeckého komorníka, vánoční cukroví, zvyky, tradice a také varhanní koncert.

Liberecký kraj

Na vánoční prohlídky láká o víkendu také zámek Zákupy. Uvidíte svátečně vyzdobené interiéry a uslyšíte povídání o vánočních zvycích. Adventní čas také oživí hrad Valdštejn, kde se budete moci setkat se samotným vévodou. Severočeské muzeum v Liberci zve na Vánoce v muzeu s kulturním programem. Dětmi oblíbená lokomotiva Tomáš přijede v neděli do Home Credit Areny v Liberci. Čeká vás velkolepá muzikálová show s výpravnou scénou plnou pohyblivých vlaků a mnohým dalším.

Pardubický kraj

Určitě si nenechte ujít oslavy slunovratu v pravěké osadě Křivolík u České Třebové

Křivolík

Královéhradecký kraj

Na zámecké farmářské trhy se můžete vydat tuto neděli na zámek Doudleby nad Orlicí. Adventní trhy se konají v neděli také v Broumovském klášteře. Adventní neděli si můžete užít i na zámku Dětenice, kde na vás čeká romanticky adventně laděná prohlídka zámku, s vyprávěním o vánočních zvycích, tradicích, Betlému a Ježíškovi.

Kraj Vysočina

Na zámku v Telči si budete moci prohlédnout živý betlém v podání zhruba šedesáti účinkujících různých věkových kategorií v autentických kostýmech za doprovodu živé hudby. Oslavit v Třebíči můžete také židovský osmidenní svátek světel Chanuku v Zadní synagoze.

Cordial String Quartet zahraje v neděli v Třebíči také v Zadní synagoze. V koncertním programu zazní skladby W. A. Mozarta, G. P. Telemanna, A. Borodina.

Olomoucký kraj

Vánoční prohlídky na hradě Šternberk budou především o historii Vánoc, vánočních tradicích a zvycích, jak slavila Vánoce šlechta i prostý lid. Vánoční trhy v Jeseníku přinesou vánoční program s jarmarkem, sváteční polévka i hudební vystoupení.

Jihomoravský kraj

Adventní neděli vám může rozzářit vánoční koncert Hany Zagorové v Brně v Sono centru Veveří. V neděli se můžete také vypravit na Brno Fashion Market a nakoupit dárky z originální autorské tvorby.

Zajímavé akce v okolí

Auto-moto-Farmářské a bleší trhy Tu…

17.08.2024 - 17.08.2024
Stružinec, Tuhaň, 51251

Všechny zveme na sobotu 17. srpna 2024 do obce Tuhaň u Semil, na tradiční auto-moto, farmářské a bleší trhy, které…

Štěrkovna Open Music 2024 - Hlučín

25.07.2024 - 28.07.2024
Hlučín

Zveme vás na jubilejní 20. ročníky Štěrkovny Open Music, který se bude konat na Hlučínském jezeře.

43. SILMET Rally Příbram 2024

26.07.2024 - 27.07.2024
Příbram

Poslední červencovou sobotu se uskuteční již 43. ročník Silmet Rally Příbram. Naše domácí rally se pojede v obdobném…

Festival Na břehu 2024 - Staňkov

26.07.2024 - 27.07.2024
Obecní kemp Staňkov

Hudební festival pro celou rodinu, zaměřený na téma ochrany přírody, ekologie a životního prostředí.

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

sobota 27. červenec

Dnes má svátek Věroslav

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete