Statistika našeho portálu

  • 102 250 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

TIPY NA VÍKEND 18. – 19. března

Fotogalerie k článku

Praha 

Chcete se dozvědět něco o udržitelnosti? Potom dorazte do Centra Černý Most, který se rozhodl ukázat, že být udržitelnější nemusí být žádná věda! Během celého víkendu 18.–19. března si pro vás připravili bohatý program v čase od 13.00 do 18.00 hodin, kterým se můžete nechat inspirovat na své vlastní udržitelné cestě.

 

Středočeský kraj

Dveře vám otevřou Adria Campers4u v Brandýse nad Labem nebo v Příbrami. Dny otevřených dveří se budou konat ve dnech 17. - 19.3. 2023. Můžete se tak osobně podívat na řadu nových modelů Adria, největším lákadlem bude prémiový model Adria - Supersonic, který bude k vidění na všech pobočkách. Samozřejmě se vám budeme celou dobu individuálně věnovat a rádi odpovíme na všechny vaše dotazy nebo poradíme s výběrem vhodného vozu pro vás.

 

Vysočina 

Přijeďte se tuto sobotu podívat do Telče, kde si pro vás Divadlo z truhlice připravilo pohádku Skřítek Zubykaz. Truhlík a Truhlička mají moc rádi sladké (jako ostatně skoro každý), ale Truhlík to s oslazením života občas přehání. A navíc si občas ani večer, občas ani ráno a občas ani večer ani ráno nevyčistí zuby! A z občas, se pomalu ale jistě stává často! Truhlička si s ním neví rady! Naštěstí, na pomoc jí přijde skřítek Zubykaz! Pohádka o tom, že osladit si život je fajn, ale s ničím by se to nemělo přehánět... a hlavně – zuby se čistí alespoň dva krát do dne. V představeních herci zpívají, hrají na hudební nástroje, a do děje zapojují i diváky. Hravá forma, interakce, hezká výprava a energie herců tvoří představení, které si každý rád zopakuje. Vstupné: 150 Kč.

 

Jihočeský kraj

Navštivte tuto sobotu Vltavotýnské hradní trhy a nasajte jejich pravou atmosféru. Trhy se uskuteční v Bedřichových sadech (Otáčivé hlediště) v Týně nad Vltavou. V březnové nabídce trhovců nebudou chybět farmářské výrobky (ovoce, zelenina, maso, ryby, sýry, uzeniny, med, bylinky) a mnoho dalšího... Tentokrát s hudebním doprovodem skupiny KLÍDEK! 

 

Plzeňský kraj

Jaro už je tu! Přijďte ho společně přivítat s Farmaparkem u TomaLedcích. Čeká vás třeba budování vyvýšených záhonů, sadba plodin spolu s dětmi. Děti se u nás budou moci stát na chvíli zahradníkem. Čeká nás budování vyvýšených záhonů a sadba plodin. Děti se naučí, jak vypadá práce na zahradě, kdy se sází a sklízí jaké plodiny a jak vlastně vypadají. Vysázené plodiny zůstanou na ukázku u dětského týpí městečka ve Farmaparku u Toma po zbytek roku.

 

Karlovarský kraj

Přijeďte se podívat na hru, která se zvrtne do Chebu tuto sobotu od 19:00 hodin. Ochotnický kroužek se rozhodne nastudovat anglický detektivní thriller Vražda na panství Haversham. Své rozhodnutí realizuje se záviděníhodným nadšením a nezáviděníhodnou neschopností. Komedie, která triumfálně brázdí britská i česká divadla.

 

Ústecký kraj

Oblastní muzeum v Lounech si pro návštěvníky připravilo výstavu s názvem Drahé kameny Krušných hor. Ametysty, jaspisy a acháty z křemenných žil v Krušných horách byly použity už za Karla IV. k výzdobě kaple na Karlštejně a Svatováclavské kaple na Pražském hradě. Každé naleziště se vyznačuje jedinečnou kresbou, složením a barevností. Přijďte se podívat na unikátní vzorky z 10 soukromých sbírek. 

 

Liberecký kraj

Přijeďte si poslechnout speciální koncert k výročí 30 let fungování kapely Těla do Jablonce nad Nisou. Jako host vystoupí výborná mladoboleslavská kapela Isara.

 

Královéhradecký kraj

Užijte si s dětmi pohádkový víkend na Starých Hradech s pohádkou. Na hradě se usídlili draci – pojďte s námi do pohádky zachránit princeznu Laskonku, najděte zaklínadlo a pohádková odměna vás nemine.

 

Pardubický kraj

Pardubicích se tuto neděli uskuteční FlerMarket Pardubice v kongresovém centru Paláce Pardubice od 10–16 hodin. Šikovné ruce ze všech koutů na jednom místě! Přes 70 rukodělných umělců bude mít pro vás originální výrobky tvořené s láskou! To nejlepší z Čech a Moravy. Nakupte přímo od výrobců. Vstupné je dobrovolné.

 

Jihomoravský kraj

Sál kulturního domu v Horních Bojanovicích rozzáří tradiční výstava vín, kterou připraví na tuto sobotu Základní organizace Českého zahrádkářského svazu Horní. Na výstavě spojené s ochutnáváním se představí vzorky vín nejen z Horních Bojanovic, ale i z okolních obcí. Výstava začne ve 13.00 hodin. 

 

Zlínský kraj

Ve Zlíně na vás čeká výstava neznámějšího malíře českého mýtu Josefa Lady. Nechejte se okouzlit tvorbou jedné z nezaměnitelných osobností českého výtvarného umění 20. století, jejíž díla dokonale vyniknou v kulise originálních prostor Galerie Desítka v 10. podlaží na střeše Obchodního domu Zlín, a to denně od 10 do 18 hodin od 18. 1. do 19. 3. 2023.

 

Olomoucký kraj 

Výstaviště Flora Olomouc obsadí interaktivní výstava modelů, sběratelství, digitálních technologií, her, hraček a stavebnic. Na akci, která je jako stvořená pro rodiny s dětmi, dorazí desítky vystavovatelů a sběratelů nejrůznějšího zaměření. Těšit se mimo jiné můžete na letecké modely všech kategorií, na plachetnice, ponorky i bojová plavidla. Své místo na oblíbené výstavě budou mít v pavilonu A také plastikové a papírové modely automobilů i automobilových veteránů, autodráhy anebo modely stavebních strojů a kamionů.

 

Moravskoslezský kraj

Vydejte se v neděli na koncert do Ostravy. Koncert bez lásky je jako orchestr bez dirigenta. Vláďa s Otou jsou přesvědčení, že je nikdo nemá rád. Podobně to vnímá i dirigent a orchestr by také přivítal více lásky. Snad pomůže hudba a laskavý posluchač?

Zajímavé akce v okolí

Auto-moto-Farmářské a bleší trhy Tu…

05.05.2024 - 05.05.2024
Stružinec, Tuhaň, 51251

Všechny zveme na Neděli 5. května 2024 do obce Tuhaň u Semil, na tradiční auto-moto, farmářské a bleší trhy.

Festival Muziq 2024 - Tachov

08.06.2024 - 08.06.2024
Letní parket u Bělčáka

Festival Muziq v Tachově zve na druhý ročník!

Smažáková pětka ve Vinohradském Par…

24.04.2024 - 30.04.2024
Vinohradský Parlament

Smažený sýr neboli smažák patří u Čechů mezi nejoblíbenější bezmasé pokrmy už desetiletí a v různých variantách se s…

Amy 2024 - Mělník

30.04.2024 - 30.04.2024
Masarykův kulturní dům…

Film Mekuc

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

pondělí 29. duben

Dnes má svátek Robert

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete