Statistika našeho portálu

  • 102 717 Akcí v kalendáři
  • 5 390 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Tipy na víkend 18.-19. března 2017

Za okny je pomalu jaro a tak vás to možná zláká ven do přírody. A pokud byste raději na nějakou zajímavou akci, tak si stačí vybrat z naší nabídky, které tentokrát jednoznačně vévodí různorodé festivaly.

Za okny je pomalu jaro a tak vás to možná zláká ven do přírody. A pokud byste raději na nějakou zajímavou akci, tak si stačí vybrat z naší nabídky, které tentokrát jednoznačně vévodí různorodé festivaly.

Praha

Muzeum pražského vodárenství zve na dny otevřených dveří, které jsou připravené právě na tento víkend. Těšit se můžete na zajímavou expozici o vývoji vodárenství u nás. Navíc se v sobotu v prostorách muzea uskuteční přednáška egyptologa a archeologa Miroslava Bárty na téma Voda a civilizace.

Vydat se můžete také na smíchovskou náplavku, která se v sobotu stane dějištěm Food Truck Show - tedy setkání občerstvovacích restaurací na čtyřech kolech z celé Evropy. Uvidíte také občerstvovací tříkolky, rikši, přívěsy, obří grily, CK polní kuchyně, autobus RTO, záchranářský autobus a další. 

Pražská zoo oslaví v sobotu příchod jara otevřením rozhledny Obora. Hlavním hostem bude několikanásobný mistr světa a Evropy ve freestyle footbagu (míčové akrobacii) Jan Weber. 

Nová budova Národního muzea zve na další sobotní Retroden. Tentokrát se v něm můžete vrátit do dob svého dětství. Legendární vydavatelství Albatros představí knihy, které vycházejí znovu a znovu a nacházejí stále své čtenáře. Do Nové budovy Národního muzea zvou v sobotu i zvídavé děti. Čeká je totiž výprava za poznáním okolí budovy a zajímavostí z její historie.

Středočeský kraj

Od čtvrtka do soboty probíhá Winterův Rakovník, postupová přehlídka amatérských divadelních souborů s výběrem na celostátní přehlídku amatérského činoherního a hudebního divadla Divadelní Piknik Volyně. V sobotu se můžete zajít podívat i na filmový festival, kterým je Festival amatérského a nekomerčního filmu Klapka 2017, tentokrát na Kladně.

A pokud máte chuť se v neděli večer pobavit, pak vás zveme na Stand up comedy Ondřeje Sokola, která se koná v Mnichově Hradišti. Děti a jejich rodiče zveme v neděli do Mělnického kulturního centra na dětský karneval pojatý jako hravé představení, kde se děti vydají společně se Sněhurkou do pohádkového světa a zatancují si na královském plese nebo zasoutěží.

Jihočeský kraj

V Českém Krumlově si nenechte ujít filmový festival Jeden svět, který probíhá od čtvrtka do soboty.

Plzeňský kraj

V Plzni jste zváni na Festival světla Blik blik, který můžete navštívit v pátek a v sobotu. Nabídne nevšední večerní procházku historickým centrem Plzně, která bude pokračovat do nedaleké malebné čtvrti Roudná. Po celé trase se můžete těšit na originální světelné instalace.

Blik blik

Zpěvák XINDL X bude koncertovat tento pátek a sobotu v Plzni v Buena Vista Clubu. Koncert je součástí turné ke studiovému albu Kvadratura záchranného kruhu.

Karlovarský kraj

Bezva březnové bijáky je název akce filmového klubu alfa, která probíhá 17. a 18. března v Sokolově. Můžete se těšit na pestrou filmovou přehlídku, v níž se mimo jiné připomenou bijáky, které se před léty ve filmovém klubu hrály a díky své kvalitě vůbec nezestárly.

Na hradě Seeberg - Poustka se můžete od 16:00 těšit na koncert blues-rockové kapely Good Time, který se koná v sobotu. 

Ústecký kraj

V sobotu se můžete nechat zavést do Nelítostného pravěku, tedy komentované výstavy Muzea města Ústí nad Labem. Výstavou vědecky přesných modelů prehistorických živočichů a tehdejších ekosystémů vás provede paleontolog Jiří Kropáč.

probudit medvědy

Nebo se můžete spolu s ostatními návštěvníky pokusit probudit medvědy Nera, Noru, Michala a Míšu ze zimního spánku v Zooparku Chomutov. Pro medvědy budou připraveny sladké dobroty a pro děti zase soutěže o ceny. Také Zoo Děčín si připravilo na tento víkend akci. Pastýřská 50 je recesistický retro závod v běhu na běžkách bez sněhu, který vás zaručeně pobaví.

Liberecký kraj

Liberecký kraj zve do Harrachova na Setkání s Krakonošem a vtání jara. Akce s bohatým programem se koná v sobotu a těšit se můžete na divadlo, mažoretky, hudební kapely, ohňovou show a samozřejmě příchod Krakonoše.

Na nedělní odpoledne jste zváni do Hotelu Port na dětské divadelní představení Ošklivé káčátko pražského divadla Minor, která již získala několik významných ocenění.

Ošklivé káčátko

Pardubický kraj

V sobotu se můžete vydat na noční prohlídku kláštera Králíky - Hora Matky Boží. Můžete se těšit na tajuplnou atmosféru a zajímavou prohlídku tohoto architektonického skvostu severní Moravy

Kraj Vysočina

Také na Vysočině v Třebíči běží od pátku do neděle projekce filmů v rámci festivalu Jeden svět. Festival zcela jiného žánru vás čeká v Jihlavě. V Domě kultury proběhne festival vína, kde bude moci ochutnat skvělá vína vinařů z Čech a Moravy.

 

Jihomoravský kraj

Městské divadlo Brno uvede inscenaci Skleněný pokoj, tedy příběh legendární vily Tugendhat. Stejnojmenná románová předloha byla nominována na nejprestižnější britskou literární cenu – The Man Booker Prize. 

Běh Lužánkami na 8 000 m muži a 6 400 m ženy proběhne tuto sobotu v Brně. Jedná se již o neuvěřitelný 72. ročník tohoto amatérského běžeckého závodu. Neobyčejné setkání vás čeká v zábavním parku VIDA!, kde na vás budou v sobotu čekat profesionálové z různých oborů. Dozvíte se tak třeba jak se stát genetikem, záchranářem, fyzikem nebo geologem. A co je na takové práci fascinující.

Běh Lužánkami

Moravskoslezský kraj

Festival sci-fi filmů Future Gate si nenechte ujít od pátku do soboty v Ostravě. Čekají vás celovečerní i krátké filmy se sci-fi tématikou. Od soboty do neděle je připravená v Ostravě také tradiční výstava železničních modelů

Zajímavé akce v okolí

Auto-moto-Farmářské a bleší trhy Tu…

17.08.2024 - 17.08.2024
Stružinec, Tuhaň, 51251

Všechny zveme na sobotu 17. srpna 2024 do obce Tuhaň u Semil, na tradiční auto-moto, farmářské a bleší trhy, které…

Štěrkovna Open Music 2024 - Hlučín

25.07.2024 - 28.07.2024
Hlučín

Zveme vás na jubilejní 20. ročníky Štěrkovny Open Music, který se bude konat na Hlučínském jezeře.

43. SILMET Rally Příbram 2024

26.07.2024 - 27.07.2024
Příbram

Poslední červencovou sobotu se uskuteční již 43. ročník Silmet Rally Příbram. Naše domácí rally se pojede v obdobném…

Festival Na břehu 2024 - Staňkov

26.07.2024 - 27.07.2024
Obecní kemp Staňkov

Hudební festival pro celou rodinu, zaměřený na téma ochrany přírody, ekologie a životního prostředí.

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

sobota 27. červenec

Dnes má svátek Věroslav

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete