Statistika našeho portálu

  • 102 013 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Tipy na víkend 18. - 19. června

Fotogalerie k článku

Hlavní město Praha

Nemáte čas účastnit se pravidelných kurzů plavání s dětmi, přesto byste občas rádi zašli se svým potomkem do bazénu se spoustou pomůcek k vodnímu dovádění? Pak se vydejte do Baby Clubu Juklík na Praze 5 nebo na Praze 10, kde pořádají v neděli 19. a 26. 6. hodiny volného plavání.

V sobotu 18. června od 16:00 se může celá pražská komunita těšit na velké otevření Čítárny Unijazz, která jako již mnoho let garantuje kvalitní hudební a literární program. Návštěvníci se mohou těšit na China Soup, Matěje Čecha a Djs Kohl & Ben, bohatý literární program, výstavu fotek Karla Šustera, mapující téměř třicet let fungování Unijazzu, promítání poeticko-hudebního filmu Čítárny Unijazz Sejdeme se u Kolína a krásné nové, útulné prostory Čítárny, která skloubí nostalgický pocit alternativy a undergroundu s moderním přístupem k dramaturgii i funkčnosti prostoru. 

Další tip je spíše pro fanoušky sportu. Přijďte si užít legendární streetballový turnaj se skvělou atmosférou na střeše parkoviště Centra Černý Most! Dva dny plné zápasů, rozdělené na pražské kolo a republikové finále se konají již 18. a 19. června. Zastavte se alespoň na chvilku fandit a vychutnat si tento krásný venkovní sport a jedinečnou atmosféru, kterou spojení střechy nákupního centra a streetballu zajímavě podtrhuje.

Spolek ALSA zve nejen rekreační a profesionální plavce a nadšence do paddleboardingu, ale také firemní či kamarádské týmy a fanoušky, aby poměřili síly mezi sebou a zástupci z řad známých osobností a předních českých sportovců. "Plav pomáhat" je tradiční motto závodu, jehož účastníci podpoří pacienty s amyotrofickou laterální sklerózou – ALS. ALS je neurologické onemocnění způsobující postupnou degeneraci buněk, které ovládají pohyblivost svalů a neexistuje na něj žádná kausální léčba. Nemocní přicházejí postupně o veškerý pohyb na těle, nakonec jim zůstávají pouze pohyby očí. Čtvrtý ročník charitativního závodu Prague City Swim se letos koná v sobotu 18. června na Střeleckém ostrově v Praze.

 

Středočeský kraj

Zámecký park ve středočeské Litni zanedlouho rozezní scénický open air koncert "Dotek lásky". Koncert završí 9. ročník zdejších tradičních pěveckých kurzů. Ty budou výjimečné exkluzivní účastí Operního studia Slovenského národního divadla, jehož členové budou po dobu pěti dnů v zámeckém areálu studovat a při závěrečném vystoupení předvedou, co se za svůj pobyt naučili. Na koncertu v jejich podání zazní árie raného romantismu, které budou zpracovány ve scénických obrazech zachycujících lásku v různých podobách.

 

Jihočeský kraj 

V jižních Čechách vás pozveme na zámek Blatná, kde se tento víkend rozhodně nudit nebudete! V sobotu se na zámku koná již tradiční Prosecco & Wine Festival, který se v letošním roce uskuteční hned v několika termínech. Pozvěte svou rodinu či známé a užijte si dokonalou italskou atmosféru v pohádkovém prostředí se sklenkou Prosecca a spoustou zábavy. Kromě toho se na zámku ve stejný den koná další veselá událost. Zvířecí parta se na zámku Blatná totiž rozrostla o tři roztomilé alpaky, proto je můžete na zámku přivítat v rámci Alpaca shower. Těšit se můžete na sobotu plnou výtečného jídla a pití a živé hudby.

 

Plzeňský kraj

Srdečně vás zveme na 4. ročník oblíbeného festivalu, který spojuje genia loci loveckého zámku Kozel s nezapomenutelným gastronomickým zážitkem. A na co všechno se můžete těšit? Nezklameme milovníky vína, na které bude čekat 14 pečlivě vybraných tuzemských vinařstv, dále se připravte na tři desítky stánků a food trucků s pestrým sortimentem skvělého jídla a pití, nebudou chybět piknikové zóny ani dětský koutek.

Letos se již po dvanácté v Nepomuku na jižním Plzeňsku uskuteční multižánrový festival Nefestík . Třídenní akce s celkem pěti scénámi, na nichž se představí přes čtyřicet vystupujících z oblasti hudby, divadla, slampoetry i autorské poezie. Festival má široké žánrové rozpětí na poli alternativní kultury. Tak jako každý rok i letos se soustředí na nové zajímavé objevy či interprety, kteří v Nepomuku zatím nevystoupili. Vstupné je dobrovolné.

 

Ústecký kraj

Byli jste někdy přímo v uhelném lomu za plného provozu? Na tenhle zážitek jen tak nezapomenete. Připojte se v neděli k Offroad Safari na exkurzi do lomu ČSA, přímo k legendárním těžebním strojům KU800 a RK5000. Čeká vás těžba hnědého uhlí v přímém přenosu a z bezprostřední blízkosti, užijete si impozantní vyhlídku na zámek Jezeří nad okrajem hnědouhelného lomu a poslechnete vyprávění průvodce o hornické tradici i budoucnosti, o náročné práci horníků, a o všem, co vás bude zajímat. Lákadlem je také off-road přejezd výsypkami a jízda lomem. 

Fenomenální barevná show Barvám Neutečeš a její 8. ročník je tu - tentokrát v Ústí nad Labem! Zúčastnit se může úplně každý – děti, teenageři i dospělí, mladí i staří, jednotlivci, skupiny či rodiny s dětmi. Těšit se můžete na skvělou zábavu super náladu, přátelství, rodinnou pohodu a nezapomenutelné zážitky. Při té příležitosti se koná i 6. ročník překážkových závodů Urban Challenge 2022! Čekat vás bude 5 km dlouhá trať a více jak 25 originálních překážek z městského prostředí. Pro děti budou připraveny trasy 900 m nebo 1 800 m.

BILLA Wannado Festival, který láká děti a mládež ke sportu a pohybu, se tuto sobotu 18. června přesouvá do Litoměřic. Na návštěvníky čeká celodenní nabitý program plný sportovního vyžití, které doprovodí oblíbené postavičky ze světa Wannado – Bernil, Keryan, Meerfun a Naila. Vůbec poprvé se Wannado, jehož titulárním partnerem je společnost BILLA, stane součástí Bezva Festu, největšího rodinného festivalu v Česku. Akcí bude provádět tanečník a choreograf Martin Pořízek.

 

Liberecký kraj

V Liberci si určitě nenechte ujít zábavné odpoledne pro děti v Brick. centru Liberec. Čeká vás nabitý program plný soutěží. Pro větší bude připraveno stavění s LEGO® na motory, pro menší stavění se speciálními sadami DUPLO®. Navíc se bude každou hodinu losovat výherce malé stavebnice LEGO®.

 

Královéhradecký kraj

Pokud v Hradci Králové hledáte aktivní program vhodný pro děti, doporučujeme Víkendový kemp BAMBINI, který je určen pro děti od tří do pěti let. O víkendu v Hradci proběhnou hned tři druhy kempu: Program zaměřený speciálně na nejmenší bikery a bikerky, při kterém si hravou a nenásilnou formou osvojí základní dovednosti na kole (brždění, rozjíždění, slalom, správný posed na kole) a zdokonalí se v dalších činnostech. Dále si v rámci víkendu budete moci zúčastnit výuky jízdy na kolečkových bruslích, a to pro všechny výkonnostní i věkové skupiny, na obratnost, techniku, přejíždění překážek, bezpečnost i freestyle triky a vše, co k bruslení patří. Program je obohacen o zajímavé činnosti, které bruslení využívají, například hra street florbalu či fotbalu na bruslích, ukázka freestyle in-­line od profesionálů a mnoho dalších netradičních aktivit.

 

Pardubický kraj

V Litomyšli vás sobotu čeká Starodávný jarmark. V horní části Smetanova náměstí se bude konat od 8. do 17. hodin. Budete mít možnost nakoupit například burčák, čepice, dárky, dekorace, drahé kameny, hračky, keramiku, klobouky, koření, krmítka, květiny, mýdla, oblečení, ovčí kožešiny, pletené a háčkované zboží, polštáře, prostírání, skleněné předměty, šály, šátky a mnoho dalšího. Nebude chybět ani stánek s občerstvením, mykologové budou navíc nabízet houbový guláš a topinky z houbovou směsí.

 

 Kraj Vysočina

Zveme všechny zájemce o létání s draky, na 12. celorepublikový sraz - společné létání nejen s akrobatickými draky, ale i jinými. Celorepublikové společné létání s draky všech typů, rozměrů a provedení. Přijďte si zalétat, podělit se o své zkušenosti a nebo získat nové. Akce se koná na Brádelském vrchu v Jihlavě v sobotu 18.6.2022. Pro vííce informací klikněte zde. 

Na Vysočině ještě zůstaneme. V Třebíči můžete v sobotu na nerůžovější festival plný dobrého růžového vína. Vinaři vám přichystají to nejlepší z úrody českých a moravských vinic, zažijete jedinečnou gastronomii českých i lokálních značek a celodenní program potěší milovníky rozjímání nad skleničkou vína i rodiny s dětmi. Po Růžovkách prostě uvidíte svět růžověji.

 

Jihomoravský kraj

Víte, že je v neděli Den otců? Tatínci, oslavte svůj den v zábavním vědeckém parku VIDA! Užijte si exponáty uvnitř science centra i ve venkovní expozici. Můžete se těšit na více než 180 hravých exponátů, venkovní expozice s vodními prvky, science show Mr. Ucho, ve které zvuk nejen uslyšíte, ale i uvidíte a ucítíte a mnoho dalšího. Tátové a dědečci v doprovodu platících dětí mají vstup zdarma, stačí říct na pokladně heslo "TÁTA".  

 

 Zlínský kraj

Zajděte si v neděli do divadla!  V Luhačovicích se můžete vypravit na Sketchmana ztvárněného Romanem Zichem. Komedie je o chlapíkovi, kterému jednoho dne řekli, že ztratil humor. Což je katastrofa, protože tenhle člověk se humorem živil. Co se stalo? Bez humoru se mu zasekla nejen kariéra, ale čím dál víc se ukazuje, že to drhne i v normálním životě. Bere se příliš vážně jako všichni ti lidé bez nadhledu, ironie a vtipu, a stejně tak se rozleptává a rozkližuje. A čím víc nemůže humor a smích najít, tím je vtipnější.

Výstaviště Kroměříž se v sobotu 18.6. stane místem prodejní výstavy historického a moderního vojenství Army Fest. Na své si přijdou i příznivci a sběratelé historických i moderních militarií, insignií, chladných zbraní či map. Návštěvníci se mohou těšit na dynamické a akustické ukázky vojenské techniky z dob po 2. světové válce. Centrum branných sportů ARMY Kroměříž představí pásovou i kolovou techniku. Nebude chybět bojové vozidlo pěchoty BVP1 ani obrněný transportér OT64.

 

Olomoucký kraj

Jste fanoušky seriálu Zoo? V polovině června budete moci potkat své oblíbené herce z populárního seriálu ZOO opět naživo. Tentokrát v moravské Olomouci. Zábavné odpoledne naplněné kvízy, soutěžemi, rozhovory, koncertem a zakončené autogramiádou se uskuteční za účasti spousty známých tváří ze seriálu ZOO, např. Michaely Pecháčkové, Michaely Petřekové, Šimona Biliny, Gorana Maiello a dalších. Programem provede Robert Urban.

 

Moravskoslezský kraj

V Krnově se v neděli budou konat oblíbené bleší trhy. Na své si mohou přijít jak kupující, tak prodávající. Trhy se budou konat na krnovském náměstí Míru. Prodat můžete vše co vám doma překáží a přitom to někomu může udělat nesmírnou radost: porcelán, hrníčky, hračky, knihy, obrazy, kávomlýnky, starožitnosti, nářadí, autodíly, hudební nástroje, gramodesky, odznaky, pohlednice, armádní , rybářské a sportovní vybavení, oblečení po dětech.

Dále se můžete vypravit například na hrad Sovinec, kde o víkendu proběhne akce zvaná Útěk z řádu aneb šermířské povídky a pikantní příběhy z klášteraPo celý víkend vás budou bavit šermíři Nuntius Regis, loutkové divadélko Kašpárkův svět. Na hradním nádvoří si budete moci vyzkoušet řemeslo kovářské či pregéřské a mnoho dalšího. 

Zajímavé akce v okolí

P/\ST + live bands & dnb party ∗ Ta…

23.03.2024 - 23.03.2024
Kiwi Bar

Srdečně Vás zveme na hudební koncert v Tachově v Kiwi Baru. Spojili jsme síly, energie, nadšení a připravili další…

Lyžařské family kempy a kurzy 2024 …

16.03.2024 - 20.03.2024
Salbach

Kuba Cykloškola přináší jedinečnou příležitost pro rodiny s dětmi - Family Lyžařský Camp v Saalbachu.

Quatro Por Cinco 2024 - Praha

19.03.2024 - 19.03.2024
Bastion

Koncert z cyklu městské části Praha 2 – Hudba na hradbách 2024. Jazzový projekt, který se zrodil na Kubě. Čtyři…

LiStOVáNí.cz: Holčička a cigareta 2…

19.03.2024 - 19.03.2024
Masarykův kulturní dům…

Akční scénické čtení

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

úterý 19. březen

Dnes má svátek Josef

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete