Statistika našeho portálu

  • 102 717 Akcí v kalendáři
  • 5 390 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Tipy na víkend 18.-19. června 2016

Blížící se víkend bude plný rozmanitých festivalů, mimo jiné věnovaných Dni otců. Na programu budou i různé historické akce, food a beer festivaly.

Blížící se víkend bude plný rozmanitých festivalů, mimo jiné věnovaných Dni otců. Na programu budou i různé historické akce, food a beer festivaly.

Praha

Táta fest je akce ke Dni otců, která se koná v neděli v Cargo Gallery na náplavce. Součástí festivalu bude i vystoupení kapely Tata bojs. Náprstkovo muzeum zve na čtvrtý a poslední workshop z cyklu Cesta po středověké Číně, který nese název Úředník a císař. Do Nové budovy Národního muzea můžete vyrazit na jednu z oblíbených komentovaných prohlídek, tentokrát na téma "Zvířata nad propastí".  Pokud máte rádi pivo, můžete se podívat na některý z pivních festivalů. Jeden z nich se koná v Kyjích v pátek a v sobotu.

Tátafest

Středočeský kraj

Rallycross Cup Sedlčany je závod, kde se potkají ostřílení závodníci se závodníky zcela novými a poměří v sedlčanské kotlině své síly a stroje. Přijďte se podívat v sobotu. Bitva na téma, kterak severští pohané vyplenili Evropské město a křesťanské vojsko se vydalo vykonat mstu, se odehraje v sobotu v Nižboře. součástí bude i dobové tržiště, tradiční řemesla, workshopy pro děti, ohňová show nebo ohňostroj. Milovníky dobrého jídla z různých koutů světa možná zláká Food festival na zámku v Dobřichovicích, který je připravený na sobotu.

Jihočeský kraj

V Českém Krumlově si nenechte určitě ujít tradiční Slavnosti pětilisté růže, kdy se celé město i s jeho návštěvníky vrátí do časů renesance. Na ulicích potkáte návštěvníky v dobových kostýmech, těšit se můžete na program doslova na každém rohu od šermířských vystoupení, divadla, hudby, řemeslné trhy až po slavnostní průvod městem. V neděli se můžete vypravit na závody dračích lodí do Tábora.

 Slavnosti pětilisté růže

Plzeňský kraj

V sobotu si nenechte v Plzni ujít Balónovou show, jejíž součástí bude opět Mistrovství České republiky v parašutismu. akci doprovodí i hudební program s Michalem Davidem a Dádou Patrasovou. Rádi bychom upozornili i na Klatovské divadelní slavnosti, které se budou konat od pátku do neděle v letním kině a na Klatovské hůrce.

Liberecký kraj

Navštívit můžete ještě Muzejní noc v Muzeu a Pojizerské galerii Semily, kde budete mít v sobotu volný vstup. V sobotu se také koná den s městskou policií, který bude probíhat na dopravním hřišti. Návštěvníci uvidí například práci služebního psa nebo scénu zadržení pachatele. Bosou nohou EKOParkem je název prvního ročníku festivalu, kde se nejen projdete naboso, ale čeká Vás spousta dalších zajímavostí spjatých s bosou chůzí a zdravým životním stylem.

Ústecký kraj

Zážitkový outdoor adrenalinový kurz přežití v přírodě se koná od pátku do neděle v Krušných horách. Naučíte se zde, jak se postarat o sebe i ostatní v přírodě a s minimem věcí. Pohádkový den s Labskou královnou mohou zažít nejen Vaše děti v Ústí nad Labem tuto sobotu.

Pardubický kraj

Od soboty do neděle budou Pardubice zaslíbené food festivalům. Navštívit můžete Bosch fresh festival nebo Apetit festival. Pokud v sobotu navštívíte Hlinsko, čeká Vás zde Rychtář fest, hudební festival plný známých kapel, jako je například Sto zvířat, Kryštof, Jelen a další.

Královéhradecký kraj

Určitě si nenechte ujít Dračí slavnosti na Hradě a zámku Staré Hrady, které jsou spojené s bonbónobraním. Čeká Vás zde oslava nejen všeho sladkého, ale také roztodivných draků a hlavně nezapomenutelné prohlídky. Zavítat můžete také na sobotní Jičínský food festival a nechat se inspirovat zajímavými recepty.

Dračí slavnosti

Kraj Vysočina

Nechte se zlákat na tradiční Bernard fest v Humpolci, oblíbený festival organizovaný pivovarem Bernard. Od čtvrtka do soboty se zde představí řada známých kapel a nebude chybět skvělé pivo a další doprovodný program. Bystřice nad Pernštejnem pořádá v sobotu tajemné Slavnosti slunovratu. Návštěvníky čekají nadpřirozené bytosti, ohňovou show, noční sběr bylin i svatojánské pivo.

Jihomoravský kraj

Lokální módu a design můžete od pátku do soboty nakoupit na Theatre Fashion Market v Brně v Janáčkově divadle. Na zámku Bučovice Vás čekají městské slavnosti, kde uvidíte historické vojenské ležení, kejklíře, dobový život i bitvy. Mezinárodní hudební festival Concentus Moraviae se koná v sobotu v zámku Rájec nad Svitavou nebo v neděli ve Veselí nad Moravou.

Olomoucký kraj

Folklorní festival V zámku a podzámčí je oblíbenou přehlídkou tradiční lidové kultury a koná se od pátku do soboty v Přerově na Horním náměstí. V sobotu 18. června se hrad Helfštýn promění ve velkou muzejní dílnu v rámci akce Helfštýnské ateliéry. Budete zde moci nahlédnout pod ruce archeologům a zblízka poznat jejich zajímavou práci.

Moravskoslezský kraj

Den otců oslaví také v Ostravě na Táta fest. Těšit se můžete na hudební program i další doprovodné aktivity pro celou rodinu. Od pátku do soboty pořádá Ostrava také Beerfest v Dolních Vítkovicích. Vystoupí kapely jako Olympic, Čechomor, Divokej Bill, Mňága a Žďorp či Wohnout.

Zajímavé akce v okolí

Auto-moto-Farmářské a bleší trhy Tu…

17.08.2024 - 17.08.2024
Stružinec, Tuhaň, 51251

Všechny zveme na sobotu 17. srpna 2024 do obce Tuhaň u Semil, na tradiční auto-moto, farmářské a bleší trhy, které…

Štěrkovna Open Music 2024 - Hlučín

25.07.2024 - 28.07.2024
Hlučín

Zveme vás na jubilejní 20. ročníky Štěrkovny Open Music, který se bude konat na Hlučínském jezeře.

43. SILMET Rally Příbram 2024

26.07.2024 - 27.07.2024
Příbram

Poslední červencovou sobotu se uskuteční již 43. ročník Silmet Rally Příbram. Naše domácí rally se pojede v obdobném…

Festival Na břehu 2024 - Staňkov

26.07.2024 - 27.07.2024
Obecní kemp Staňkov

Hudební festival pro celou rodinu, zaměřený na téma ochrany přírody, ekologie a životního prostředí.

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

sobota 27. červenec

Dnes má svátek Věroslav

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete