Statistika našeho portálu

  • 102 013 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Tipy na víkend 18. – 19. ledna 2020

Plesová sezona je již v plném proudu v mnoha, ale nechybí ani zajímavé festivaly, přednášky a akce pro děti.

Fotogalerie k článku

Praha 

9. ročník filmového festivalu ÍRÁN:CI můžete navštívit od středy do neděle v kině Světozor. Uvidíte zde filmy, které v České republice dosud nebyly promítané, ale byly uvedeny Cannes, Berlíně, Benátkách, Locarnu nebo Amsterdamu.

Komentované prohlídky výstavy Národního muzea, která nese název Sametová revoluce, vás čekají v sobotu v Nové budově Národního muzea.

V neděli můžete své děti vzít do Galerie Harfa na sportovní miniolympiádu, kde se nejen zabaví, ale také si zasportují.

Středočeský kraj

Letos se koná již 4. ročník Festivalu řízků na Bukovském mlýně v Bukovanech. V sobotu můžete tuto pochoutku ochutnat i vy na mnoho způsobů.

Jihočeský kraj

Koncert pro čtyři saxofony v podání Zličínského saxofonového kvartetu si můžete poslechnout v neděli v Českých Budějovicích. V témže městě nebude chybět ani představení pro děti, tentokrát divadlo na motivy pohádky Karla Jaromíra Erbena, Zlatovláska.

karlovarský kraj

Kulturní centrum Svoboda v Chebu zve na Divadelní ples s Koalou. Koná se v sobotu a nebude na něm chybět zajímavý program, soutěže, losování o ceny, oblíbená foto budka a opět s jedinečnou Koalou.

Ústecký kraj

Také Ústecký kraj, resp. Most, bude hostit ples, tentokrát Barevný poles dračích lodí. Těšit se můžete na skvělou hudbu v podání skupiny NO NAME, Flash Joy a Petry Janů. Čeká vás také tombola a host Natálie Kurachová.

Královéhradecký kraj

Zatančit si můžete na gastronomickém G plesu v Hradci Králové, kde tanec je doplněn o gastronomický zážitek. Můžete očekávat širokou a neobvyklou nabídku pokrmů a nápojů. Kulinářský večer bude také přímo nabitý zajímavým programem.

Navštívit můžete také sobotní benefiční křesťanský bál v Hradci Králové.

V Hradci Králové zůstaneme i do třetice, tentokrát na výstavě lepených plastikových modelů. V sobotu zde budete moci obdivovat letadla, vrtulníky, technika, civilní vozidla a motocykly, lodě a ponorky, diorámy, figurky a busty.

Kraj Vysočina

Zveme vás v sobotu na Dobový pivovarský ples do Dalešic. K tanci vám zde zahraje legendární Brass band Rakovník a pianista Jaroslav Stojan. Součástí plesu bude samozřejmě i tombola, soutěže či bohatý raut.

Olomoucký kraj

Neformální mistrovství České republiky ve vaření zelňačky čeká v sobotu Staré Město u Šumperku. Návštěvníky čeká den plný zábavy a ochutnávky soutěžních polévek. Pro děti bude připraven pohádkový karneval a podívají se také do kuchyně.

Jihomoravský kraj

V Brně se koná až do neděle cestovatelský festival Go kamera. Jejím hlavním tématem jsou cestovatelské legendy Hanzelka a Zikmund. O své nejlepší filmy, fotografie a zážitky z cest se tu podělí řada známých cestovatelů, nejlepších horolezců, publicistů, fotografů a dobrodruhů. 

Brno bude v pátek a v sobotu také hostit Svatební show, největší svatební veletrh. Čekají vás tu přehlídky svatebních šatů, soutěž o svatbu zdarma a hodnotné ceny za 200.000 Kč a svatební trendy a inspirace pro rok 2020.

Máte chuť proniknout do světa šermu, sebeobrany nebo bojových umění budoucnosti? Pak si nenechte ujít sobotní akci v Domě rytířských ctností v Brně.

Do Brna můžete vyrazit také na zajímavou přednášku, která vám poodhalí Metody výslechu a získávání informací. Jinými slovy na přednášku kriminálního psychologa Ondreje Kubíka.

Zlínský kraj

Za chutí a vůní čokolády vás to možná přivede do Zlína. Od pátku do neděle zde bude probíhat Čokoládový festival. Jeho součástí bude výstava o historii čokolády, vaření s čokoládou, degustace, vystoupení, ale i prodej této pochoutky.

10. ročník cestovatelského festivalu Mišmaš se koná v Napajedlech. V sobotu se tu představí známí i neznámí cestovatelé a světoběžníci. Program bude opět nabitý a zakončí ho Ondřej Smeykal, který je považován za jednoho z nejlepších neaboriginských hráčů didgeridoo na světě.

 

Zajímavé akce v okolí

P/\ST + live bands & dnb party ∗ Ta…

23.03.2024 - 23.03.2024
Kiwi Bar

Srdečně Vás zveme na hudební koncert v Tachově v Kiwi Baru. Spojili jsme síly, energie, nadšení a připravili další…

Lyžařské family kempy a kurzy 2024 …

16.03.2024 - 20.03.2024
Salbach

Kuba Cykloškola přináší jedinečnou příležitost pro rodiny s dětmi - Family Lyžařský Camp v Saalbachu.

Quatro Por Cinco 2024 - Praha

19.03.2024 - 19.03.2024
Bastion

Koncert z cyklu městské části Praha 2 – Hudba na hradbách 2024. Jazzový projekt, který se zrodil na Kubě. Čtyři…

LiStOVáNí.cz: Holčička a cigareta 2…

19.03.2024 - 19.03.2024
Masarykův kulturní dům…

Akční scénické čtení

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

úterý 19. březen

Dnes má svátek Josef

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete