Statistika našeho portálu

  • 102 717 Akcí v kalendáři
  • 5 390 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

TIPY NA VÍKEND 18.–19. února

Fotogalerie k článku

Praha 

sobotu můžete navštívit Prahu mezi 13:00 až 13:30 a společně oslavit masopustní veselí. Sraz bude tradičně i Černého vola v Loretánské ulici na Hradčanech, kde se po slibu masopustně-přístojného chování, vydáte společně masopustním průvodem na Malou Stranu s cílovou zastávkou na Kampě. Hrát by měl Kutheil band.

 

Středočeský kraj

Nad tradičními zabijačkovými pochoutkami vyráběnými místním řezníkem si můžete pochutnat tuto sobotu na již 9. Vinořském masopustu. Masky jsou vítány, nejlepší čeká odměna.

 

Vysočina 

Kinosál Panského dvora města Telč navštíví tuto sobotu Kino na kolečkách a bude promítat komedii Přání k narozeninám. Kino otevřeno hodinu před začátkem. Vstupenky v prodeji na místě - 130 Kč.

 

Jihočeský kraj

Zavítejte tuto sobotu na Milevsko a podívejte se na jejich milevské maškary. Milevské maškary se právem pyšní zapsáním mezi nejvýznamnější lidové tradice na seznamu nemateriálních statků tradiční lidové kultury České republiky nebo zápisem do České knihy rekordů jako největší masopustní průvod. Hlavní program se odehraje v sobotu na milevském náměstí, kde od 9 hodin můžete navštívit masopustní jarmark a zabijačkové hody. Nebude chybět ani bohatý doprovodný program na pódiu.

 

Plzeňský kraj

Masopustní veselí nebude chybět ani ve městě Radnice. Po nucené 2leté pauze se opět můžeme těšit na klasické masopustní trhy, odpolední průvod městem a večerní maškarní merendu, jejímž hlavním tématem bude "Z pohádky do pohádky"! Jako vždy nebude chybět ocenění těch nejlepších masek, hodnotné i vtipné ceny a parádní hudební produkce WBAND!

 

Karlovarský kraj

Přijďte se v sobotu podívat do města Loket, kde můžete mimo krásy tamějšího hradu obdivovat také masopustní akci a všechno s ní spojené, která zde proběhne od 14:00 hodin. Sraz u radnice, kde bude povolen masopustní průvod a volba krále Masopustu. Průvod městem s živou hudbou, který bude zakončen v Kulturním domě Dvorana, kde budou vyhlášené nejlepší dětské, dospěle masky a těšit se můžete také na zabijačkové speciality a masopustní zábavu. Vyrobte či oprašte masky, nezapomeňte na bubínky, trubky, píšťalky či řehtačky, ať je nás slyšet. Vítány jsou zdobené pojezdy (kola, koloběžky, trakaře).

 

Ústecký kraj

Město Ústí nad Labem roce 2023 opět ožije maškarním ruchem. Můžete se těšit na zabijačkové trhy, masopustní průvod, který nesmí chybět, doprovodný program a tvořivou dílnu pro děti. 

 

Liberecký kraj

Přijeďte se podívat na neobyčejnou podívanou do městysu Zásada. Koná se zde Mistrovství republiky v závodech psích spřežení 2023. O víkendu 18. – 19. 2. 2023 se v městysu Zásada na úpatí Jizerských hor objeví naše špička v tomto sportu. Závodníci budou soupeřit v několika disciplínách rozdělených podle počtu psů ve spřežení a také dle plemena psa v zápřahu. K vidění tak budou závodníci jak s jedním psem na běžkách, ale také 12 spřeží se speciálně šlechtěnými psy pro tento výjimečný sport. Závodu se zúčastní všechna psí plemena od sibiřských husky, samojedů, českých horských psů přes aljašské husky, evropské husky, grónské psy a evropské saňové psy, kteří jsou špičkou ve sprintové disciplíně. Závodníci absolvují trať jak v sobotu, tak i v neděli. Trať pro sprint bude mít délku od 8 km do 11,2 km s převýšením 211 m.

 

Královéhradecký kraj

Fanoušci skupiny Tata Bojs jistě nesmí chybět na koncertuPeci pod Sněžkou, kam přijede jedna z nejpopulárnějších současných českých hudebních skupin již tuto sobotu a zahrají v KlonDike music clubu. KlonDike music club vás zve do největšího kulturního centra českých hor. Letošní program bude nezapomenutelný, protože KlonDike slaví 10. výročí a tak se těšte na program nabitý koncerty a akcemi, které tu ještě nebyly. K lyžím si tedy nezapomeňte zabalit i vstupenky na koncert.

 

Pardubický kraj

Masopust můžete oslavit také v Třebosici. Zahájení masopustního průvodu proběhne v 13:00 hodin na návsi u místní zvonice. Přijďte se najíst, napít, bavit se a zasmát. V průvodu hraje kapela Choltičanka a na večerní zábavě od 20:00 hodin v místním hostinci zahraje skupina "JEDEN JE VADNEJ”. Během průvodu probíhá také soutěž o ceny.

 

Jihomoravský kraj

Jste srdečně zváni na tradiční průvod masek, který se bude konat v sobotu 18.2. 2023 v Jestřebí od 9:00 hodin v hasičské zbrojnici.

 

Zlínský kraj

Jste srdečně zváni na jarmark se zabijačkouHulíně. Přijeďte se podívat na tradiční Taneček s medvědem, který se uskuteční na náměstí v Hulíně v sobotu 18. února 2023 od 10:00 do 13:00. Zakončení masopustního průvodu proběhne ve 12:00. K tanci a poslechu hraje Cimbálová muzika Pavla Kordíka. Těšit se můžete na farmářské trhy, zabijačkové speciality, dílničky pro děti a teplé občerstvení.

 

Olomoucký kraj

Přijeďte se podívat na masopustní průvod do Šternberka, který proběhne od 9:00 hodin. Nebude chybět bohaté občerstvení a doprovodný program.

 

Moravskoslezský kraj

Navštivte v sobotu Ostravu, jelikož tam přijede Circus Varius se svým programem "Cirkus Varius na ledě". V ledové show se prezentují všechny žánry moderního cirkusového umění. Diváky svými dovednostmi překvapí žongléři, iluzionisté, gymnasti, akrobati a samozřejmě klauni. Umělci předvádějí celé své umění na bruslích na ledové ploše.

Zajímavé akce v okolí

Auto-moto-Farmářské a bleší trhy Tu…

17.08.2024 - 17.08.2024
Stružinec, Tuhaň, 51251

Všechny zveme na sobotu 17. srpna 2024 do obce Tuhaň u Semil, na tradiční auto-moto, farmářské a bleší trhy, které…

Štěrkovna Open Music 2024 - Hlučín

25.07.2024 - 28.07.2024
Hlučín

Zveme vás na jubilejní 20. ročníky Štěrkovny Open Music, který se bude konat na Hlučínském jezeře.

43. SILMET Rally Příbram 2024

26.07.2024 - 27.07.2024
Příbram

Poslední červencovou sobotu se uskuteční již 43. ročník Silmet Rally Příbram. Naše domácí rally se pojede v obdobném…

Festival Na břehu 2024 - Staňkov

26.07.2024 - 27.07.2024
Obecní kemp Staňkov

Hudební festival pro celou rodinu, zaměřený na téma ochrany přírody, ekologie a životního prostředí.

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

sobota 27. červenec

Dnes má svátek Věroslav

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete