Statistika našeho portálu

  • 102 717 Akcí v kalendáři
  • 5 390 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Tipy na víkend 18. – 20. října 2013: Mezinárodní den stromů, drakiády a první božolé

Třetí říjnový víkend bude patřit například oslavě Mezinárodního dne stromů, ke které se můžete připojit například návštěvou ostravské zoologické zahrady. Konají se tradičně podzimní akce pro děti i dospělé: drakiády, dýňobraní, nebo třeba v Mikulově můžete ochutnat první letošní božolé v rámci gulášového festivalu.

Fotogalerie k článku

Třetí říjnový víkend bude patřit například oslavě Mezinárodního dne stromů, ke které se můžete připojit například návštěvou ostravské zoologické zahrady. Konají se tradičně podzimní akce pro děti i dospělé: drakiády, dýňobraní, nebo třeba v Mikulově můžete ochutnat první letošní božolé v rámci gulášového festivalu.

Praha

Praha 10 vzpomíná v říjnu na bratry Čapkovy a tento pátek a sobotu připravila program pro děti – Dětský den na Gutovce. Děti se mohou těšit na spoustu zábavy, například čtení pohádek, čarování s kouzelníkem a soutěže o ceny. Navíc si také mohou užít minikino – promítání pohádek Karla ČapkaJarmark rukodělných výrobků spojený s prodejem bazárkového zboží se bude konat v sobotu v KC Kampa. Připraven je program i pro děti, můžete tak strávit příjemné odpoledne s celou rodinou. V sobotu se přijďte na Vítkov podívat na výstavu Sportsmeni v zemích českých, která představí průkopníky sportu, dobovým tiskem nazývané "sportsmeni" a přiblíží návštěvníkům některé sporty pěstované za Rakouska-Uherska. Od 14 hodin můžete navíc absolvovat vycházku pro zvídavé děti za tajemstvím národního památníku na Vítkově.

Středočeský kraj

Blíží se již osmý ročník Putování šternberskou historií, hraných kostýmovaných prohlídek, při kterých se seznámíte s význačnými osobnostmi Sternbergů a dozvíte se mnoho zajímavého z hradního života v průběhu staletí. Letos chystáme některé nové postavy a příběhy. To vše a mnohem více můžete zažít v sobotu a v neděli na hradě Český Šternberk. V sobotu proběhne na zámku Nelahozeves první Zámecké dýňování. Na nádvoří zámku najdete velkou dýňovou dílnu a rozmanité řemeslné stánky. Další dílničky pak na malé i velké čekají v interiérech zámku. Návštěvníci se mohou zúčastnit soutěže o nejoriginálněji vyřezanou a nazdobenou dýni a výherce odměníme rodinnou vstupenkou na oslavy Adventu. Kromě dětského divadelního představení v Rytířském sále a zámeckých prohlídek se mohou naši nejmladší návštěvníci těšit na dobrodružnou výpravu do zámeckého parku.

Jihočeský kraj

Dům kultury Milevsko pořádá v pátek a v sobotu již pátý ročník Milevských pivních slavností. Po oba dny budou širokou nabídku pivovarů doplňovat vystoupení hudebních skupin. V průběhu pátečního večera proběhne tradiční soutěž v degustaci piva "O Milevskou pivní korunku" a její následné vyhodnocení. V sobotu si nenechte ujít tradiční podzimní pouštění draků v Horní Plané. Buřtíky vezměte s sebou. Pro děti je připravena sladká odměna.

Plzeňský kraj

Netradiční akci budete moci po celý víkend shlédnout na hradě Švihov, bude se tam hasit vápno jako ve středověku. Proces hašení bude prováděn zkušeným zednickým mistrem, současně bude komentován také specialistou chemikem a technologem záchrany památek. V sobotu ve 14 hodin se navíc uskuteční komentovaná prohlídka fasád hradu Švihov s podtitulem Dobrodružství vápna a kamene.

Karlovarský kraj

V sobotu vystoupí v Lidovém domě Stará rokle v Karlových Varech kapela Kryštof. Navrátí se tak po delší době z venkovních koncertů do klubů v rámci podzimního turné. Navíc půjde o neobyčejné turné. Kapela přenese maximální možné ze stadionů do malých prostor. Po vzoru zahraničních kapel vznikla světelná scéna, která jde jinou cestou než běžné koncertní svícení.

Ústecký kraj

Ještě před karlovarským koncertem vystoupí v pátek kapela Kryštof v Děčíně. Ukončení kulturní sezóny na Zámku Červený Hrádek u Jirkova se můžete zúčastnit tuto sobotu. Těšit se můžete na landartový workshop – kurz přírodního umění pro rodiče i děti, country odpoledne a pochodňový průvod.

Liberecký kraj

Největší veletrh vzdělávání a pracovních příležitostí v severních Čechách můžete po celý víkend navštívit v liberecké Tippsport aréně, která se promění v jedno obrovské náborové a informační centrum. Cílem veletrhu Educa je nabídnout nejrůznějším věkovým skupinám konkrétní studijní a pracovní možnosti v Libereckém kraji, Euroregionu Nisa, České republice i v zahraničí a zároveň prostřednictvím seminářů a přednášek návštěvníkům ukázat, jak uspět při přijímacích řízeních a úspěšně se uplatnit na současném trhu práce. Půjčovna LoděKoza.cz zve všechny vodáky, přátele a kamarády na letošní Zamykání Jizery na Malé skále. Letošní poslední plavba po Jizeře je spojená s výletem na koloběžkách, takže si krom řeky můžete ještě užít nenáročný výlet po Českém ráji.

Královéhradecký kraj

Zámek v Novém Městě nad Metují zve na Zámecký den se strašidly, který se bude konat v pátek a v sobotu. Těšit se můžete na pohádková představení a noční prohlídky zámku s divadelním představením Kráska a Netvor, odehrávající se přímo v zámeckých komnatách. V neděli se na louce u "panelky" na Moravském předměstí v Hradci Králové uskuteční Drakiáda. Čeká na vás přehlídka draků za letu a hra na motivy knihy Jana Malíka.

Pardubický kraj

V zámeckém parku v Medlešicích se bude v sobotu večer konat akce s názvem Medlešické strašení. Na této akci pro děti je připraven bohatý doprovodný program pro děti i dospělé. Na letišti v České Třebové se můžete v neděli zúčastnit Drakiády a vyhrát tak zajímavé ceny.

Kraj Vysočina

Zajímá vás práce se dřevem a nevíte jak na to? Potom právě pro Vás je určen truhlářský kurz, který se bude konat v sobotu v Chotěboři. Seznámíte se zde s prací se dřevem a naučíte se základním postupům při jeho opracování. Po zvládnutí základních operací můžete začít tvořit vlastní výrobek, či se učit další a složitější truhlářské postupy. Pivovar Chotěboř pořádá v sobotu Den otevřených dveří a zabíjačkové hody. Těšit se můžete na tradiční zabijačkové speciality, prohlídky pivovaru včetně nové přístavby a technologie, workshopy, soutěže + nově vzniklou kategorii soutěže pro veřejnost a to soutěž v čepování piva.

Olomoucký kraj

Od čtvrtka do soboty se bude v Přerově konat Československý jazzový festival a letos oslaví své 30. výročí vskutku mimořádnou dávkou hudební profesionality a grácie, energie, rytmu i nasazení. Program předcházející funkovému finále nese tradičně pečeť té nejvyšší kvality. Kteří hudebníci na festival zamíří se můžete dočíst zdeHudební festival Džemfest se uskuteční tento pátek v Šumperku a letos na něm vystoupí například Tři sestry, Toxique, Děda Mládek Illegal Band a další. Po skončení akce bude následovat Afterdžem se speciálními hosty a je tak zajištěna zábava až do rána.

Jihomoravský kraj

Po celý víkend se bude konat tradiční akce Znojemský hrozen. Festival nabídne i letos všem návštěvníkům řadu zajímavých akcí, které se budou konat na historických místech města. V sobotu se v Mikulově uskuteční Pálavský Gulášfest s ochutnávkou Moravského božolé. Čeká na vás přehlídka gulášů a ochutnávka špičkových mladých vín z raných odrůd v atraktivním areálu hotelu Zámeček.

Zlínský kraj

V sobotu vyrazte do ZOO Lešná na večerní lampiónovou prohlídku areálu zoologické zahrady. Všichni příznivci zvířat a romantických procházek tak mají jedinečnou šanci zavítat do zoo ve zcela netradiční dobu a zažít její večerní atmosféru. Romantické světlo loučí, atraktivně osvětlený zámek Lešná, tajemné zvuky nesoucí se celým areálem – to vše slibuje neopakovatelné zážitky.

Moravskoslezský kraj

Výtvarné dílničky, kreativní nápady a inspirace, materiál s výstavní slevou, handmade výrobky, seznámení s novinkami na trhu, zajímavé přednášky, workshopy, zábavný doprovodný program, soutěže, koutek pro děti - to a mnohem více na vás čeká na výstavě KREATIV Ostrava, která se bude konat od pátku do neděle na výstavišti Černá louka. V ostravské zoologické zahradě se v neděli poprvé uskuteční oslavy Dne stromů. Zoo se tak připojí k mezinárodní akci s více než stoletou tradicí, jejímž cílem je připomenout nezastupitelný význam stromů a zeleně vůbec pro existenci všech živých bytostí na naší planetě.

 

DUŠIČKO & HELLOWEENSKÁ PLAVBA SE STRAŠIDLEM

Zajímavé akce v okolí

Auto-moto-Farmářské a bleší trhy Tu…

17.08.2024 - 17.08.2024
Stružinec, Tuhaň, 51251

Všechny zveme na sobotu 17. srpna 2024 do obce Tuhaň u Semil, na tradiční auto-moto, farmářské a bleší trhy, které…

Štěrkovna Open Music 2024 - Hlučín

25.07.2024 - 28.07.2024
Hlučín

Zveme vás na jubilejní 20. ročníky Štěrkovny Open Music, který se bude konat na Hlučínském jezeře.

43. SILMET Rally Příbram 2024

26.07.2024 - 27.07.2024
Příbram

Poslední červencovou sobotu se uskuteční již 43. ročník Silmet Rally Příbram. Naše domácí rally se pojede v obdobném…

Festival Na břehu 2024 - Staňkov

26.07.2024 - 27.07.2024
Obecní kemp Staňkov

Hudební festival pro celou rodinu, zaměřený na téma ochrany přírody, ekologie a životního prostředí.

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

sobota 27. červenec

Dnes má svátek Věroslav

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete