Statistika našeho portálu

  • 102 717 Akcí v kalendáři
  • 5 390 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Tipy na víkend 19.-20. března

Tento víkend se můžete těšit na rozmanité akce spjaté s vítáním jara a pomalu se blížícími Velikonocemi. Nebudou chybět ani sportovní akce a festivaly.

Tento víkend se můžete těšit na rozmanité akce spjaté s vítáním jara a pomalu se blížícími Velikonocemi. Nebudou chybět ani sportovní akce a festivaly.

Praha

V sobotu se při příležitosti vítání jara v Zoo Praha otevře rozhledna Obora. Pražské vodovody a kanalizace oslaví o víkendu Světový den vody volným vstupem do Muzea pražského vodárenství v Podolí. V sobotu se uskuteční Staročeský velikonoční jarmark v Toulcově dvoře. Těšit se můžete na řadu lidových zvyků a tradic, hudební vystoupení, velikonoční pokrmy i zajímavé dárkové předměty.

Pohádková sobota je připravena na Chvalském zámku v Horních Počernicích, kde návštěvníky bude provázet princezna Zlatovláska. Navštívit můžete také výstavu Ateliér Jiřího Trnky. V neděli pak budou prohlídky Chvalského zámku motivované pohádkou o Dlouhém, Širokém a Bystrozrakém. A v Počernicích zůstaneme i s pozvánkou na Počernické kuře, akci spojenou s celostátní sbírkou Pomozte dětem, která se koná v neděli v Jeřické aleji v Horních Počernicích

Chvalský zámek

Náprstkovo muzeum asijských, afrických a amerických kultur zve návštěvníky na akci zvanou Prozkoumejte dům u Halánků. Ta se koná v sobotu a malí návštěvníci se dozvědí mnoho zajímavostí z historie budovy a jejího okolí, o činnosti muzea, ale i o Vojtovi Náprstkovi, který muzeum založil. V Náprstkově muzeu můžete v sobotu také využít výtvarné dílny a vyrobit si afghánský šperk.

Středočeský kraj

Winterův Rakovník je festival krajské postupové přehlídky amatérských divadelních souborů a letos se koná od pátku do soboty v rakovnickém kulturním centru. Regionální muzeum Mělník připravilo na sobotu tradiční velikonoční jarmark s ukázkou tradičních řemesel a dílničkami. 

Pokud Vás zajímá magie, pak si určitě nenechte ujít Mezinárodní festival moderní magie - Velkou cenu divadel, který se koná v Líbeznici u Prahy v Divadle kouzel Pavla Kožíška. Mělnické kulturní centrum připravilo pro diváky na neděli 3 filmy z loňského ročníku Mezinárodního festivalu dokumentárních filmů o lidských právech.

Jihočeský kraj

51. ročník festivalu profesionálních i amatérských loutkářů Skupovy Strakonice zavítá od čtvrtka do soboty do Strakonic. Festival Jeden Svět můžete od čtvrtka do soboty navštívit v Českém Krumlově v Městském divadle. Letošní název "Hledání domova" je jistě více než aktuálním tématem.

Velikonoční a jarní trhy a jarmarky se o víkendu rozprostřou v řadě jihočeských měst, například v Táboře, Českých Budějovicích, Vodňanech, ale také na zámku v Dačicích.

Plzeňský kraj

38. ročník mezinárodního festivalu potápěčské fotografie PAF, filmu a dětské výtvarné tvorby je připraven v Tachově od pátku do neděle. Město Plzeň ozáří od pátku do soboty oblíbený festival světla na 11 instalacích na tři kilometry dlouhé trase od Lochotínského amfiteátru po obchodní centrum Atom. 

Festival světla

Velikonoční jarmark bude možné navštívit v Nepomuku nebo v Muzeu Rokycany

Královéhradecký kraj

Zveme Vás na Snow Jam, akci, kde se představí nejlepší snowboardoví jezdci a předvedou své umění na obřím skokanském můstku. Tato sportovní akce se koná od pátku do neděle ve Špindlerově Mlýně. Na velikonoční trh zve všechny návštěvníky Broumovský klášter nebo Muzeum východních Čech v Náchodě.

Snow Jam

Liberecký kraj

Velikonoční jarmarky bude o víkendu možné navštívit i v Libereckém kraji, a to v Muzeu a Pojizerské galerii v Semilech, na zámku Sychrov nebo třeba ve Frýdlantě. v sobotu se můžete zúčastnit vítání jara a setkání s Krakonošem, které je připraveno v Harrachově.

Ústecký kraj

Pravé Velikonoce můžete okusit v Muzeu lidové architektury v Zubrnicích. Čekají Vás zde velikonoční zvyky, zdobení kraslic, pletení pomlázek a košíkářství, zdobení perníčků, tradiční pečení, stavění májky a další. Na Zahájení sezóny Vás zvou do Chrámu chmele do Žatce, kde bude připraven bohatý program i ochutnávky chmelových výrobků.

Velikonoční jarmarky můžete navštívit také v Litoměřicích, na hradě Litoměřice nebo v Teplicích. Zámek Děčín pak v sobotu otevře své zahrady prvním letošním návštěvníkům.

Kraj Vysočina

Pokud máte rádi víno, možná Vás zaujme 6. ročník festivalu vína v Jihlavě, který představí na 300 vzorků. Navštívit ho můžete v sobotu v Kulturním domě Jihlava. Velikonoční dílničky můžete se svými dětmi navštívit v sobotu v podzámčí v Třebíči.

Jihomoravský kraj

Do Tišnova zavítá v sobotu další ročník festivalu Expediční kamera, který se věnuje nejen filmu, ale také přednáškám k cestování po celém světě. V Zooparku Vyškov bude v sobotu připraveno zábavné odpoledne věnované Dnu ptactva. Součástí budou i velikonoční dílničky a vynášení Morany.

Slavnosti mandloní a vína zavítají v sobotu do Hustopečí na Břeclavsku. Těšit se můžete nejen na ochutnávky vína, ale také na křest Mandlové kuchařky, vycházku mandloňovou stezkou na rozhlednu, dílničky a další.

Zlínský kraj

Zveme Vás také na další ročník Poutních dnů v Kroměříži, který proběhne od pátku do soboty a otevře tak poutní sezónu a zároveň i tu turistickou. Velikonoční dílny můžete navštívit také v Kroměříži, resp. v Muzeu Kroměřížska.

Velikonoce

Olomoucký kraj

Priessnitzovy léčebné lázně v Jeseníku si tento víkend už počtvrté připomenou Světový den vody. Od pátku do neděle se tak můžete těšit na zajímavý program s tématem vody. V neděli doplní tradiční prohlídky zámku Šternberk povídání o historii zbraní na hradě.

Moravskoslezský kraj

Svátek jara můžete oslavit ve Velikonočním městečku v Havířově, a to od pátku do neděle. Velikonoční tématiku najdete také na Slezskoostravském hradě, v areálu Miniuni, Žerotínský zámek v Novém Jičíně nebo na zámku Bruntál. V Ostravě se koná od soboty do neděle tradiční výstava železničních modelů

Zajímavé akce v okolí

Auto-moto-Farmářské a bleší trhy Tu…

17.08.2024 - 17.08.2024
Stružinec, Tuhaň, 51251

Všechny zveme na sobotu 17. srpna 2024 do obce Tuhaň u Semil, na tradiční auto-moto, farmářské a bleší trhy, které…

Štěrkovna Open Music 2024 - Hlučín

25.07.2024 - 28.07.2024
Hlučín

Zveme vás na jubilejní 20. ročníky Štěrkovny Open Music, který se bude konat na Hlučínském jezeře.

43. SILMET Rally Příbram 2024

26.07.2024 - 27.07.2024
Příbram

Poslední červencovou sobotu se uskuteční již 43. ročník Silmet Rally Příbram. Naše domácí rally se pojede v obdobném…

Festival Na břehu 2024 - Staňkov

26.07.2024 - 27.07.2024
Obecní kemp Staňkov

Hudební festival pro celou rodinu, zaměřený na téma ochrany přírody, ekologie a životního prostředí.

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

sobota 27. červenec

Dnes má svátek Věroslav

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete