Statistika našeho portálu

  • 102 214 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Tipy na víkend 19. - 20. listopadu

Fotogalerie k článku

Praha

Velkolepou podívanou vám nabídne tuto sobotu Losers Cirque company, která vám ukáže akrobacii z jiného pohledu. Večer 19. listopadu 2022 se v Divadle BRAVO! v rámci jubilejního 10. ročníku Noci divadel uskuteční neobvyklá komentovaná prohlídka budovy pod taktovkou domácích Losers Cirque Company. Nepřekonatelný vypravěč Justin Svoboda návštěvníky provede zázemím divadla, v jehož zákoutích předvedou Losers nápaditou přehlídku akrobatických triků. Vstupné na akci je dobrovolné. Počet míst bude však omezený, a proto je nutná předchozí rezervace.

 

Středočeský kraj 

Vezměte děti tuto neděli na okouzlující pohádku O Nešťastně zamilovaném hrnci. Pohádka se bude hrát v Masarykově kulturním domě v Mělníce od 15:00 hodin. Pohádka o nešťastně zamilovaném hrnci, který nepřeje lásce princezny vařečky a smaltované mísy. Za pomoci kuchyňského náčiní, porcelánu a smaltovaného nádobí se láska dvou zamilovaných šťastně naplní. Představení plné zpěvu, doprovázené hrou na nádobí, flétnu, kytaru či akordeon.

 

Vysočina

Navoďte si vánoční atmosféru na akci s názvem Vánoční tvoření s vůní punče a moštu. Navštivte s rodinou tuto sobotu město Horní Cerekev. Vytvořte si adventní věnec nebo jiné vánoční dekorace. Materiál si můžete přinést s sebou , nebo budou ke koupi přímo na místě. Od 14:00 hodin se na vás těšíme v Kulturním domě v Horní Cerekvi. 

 

Jihočeský kraj

Víno a krásy Českého Krumlova. To je Zámecká slavnost vína, která proběhne již tuto sobotu od14:00 hodin . K Festivalu vína Český Krumlov již tradičně patří vyhledávaná společenská akce "Zámecká slavnost vína" se svou rozmanitou přehlídkou tuzemských i zahraničních vín ve formě volné degustace. Ať již jste dlouholetými milovníky vína, nebo svůj vztah k vínu začínáte teprve rozvíjet, jistě si tuto příležitost k objevům ze světa vína nenecháte ujít. I v rámci 10. ročníku festivalu je hostitelským místem Zámecká jízdárna v Českém Krumlově a její ambiente. Vstupné 300 Kč.

 

Plzeňský kraj

Selský dvůr U Matoušů v Plzni-Bolevci vás srdečně zve na akci s názvem Ozvěny Juniorfestu. Zažijte s dětmi hravé odpoledne s postavičkami z večerníčků. Akce se koná tuto sobotu od 13:00 hodin. Čekají na vás pohádkové postavičky z večerníčků České televize, které vám ukáží spoustu soutěží a zábavných hříček....a možná bude i překvapení!

 

Karlovarský kraj

Dům kultury Ostrov si pro vás tuto sobotu opět přichystal tradiční Jarmark radosti. Další milé předvánoční překvapení všech, kteří mají rádi ruční práce – malované, háčkované, šité, modelované a mnoho jiných. Nechte se vtáhnou do začínající atmosféry Vánoc. Vstup je volný, od 10:00 hodin.

 

Ústecký kraj

Město Ústí nad Labem si pro vás tento víkend přichystalo Festival ilustrace a komiksu #7. Jedná se o mezinárodní festival současné ilustrace, komiksu, videoher a všeho kolem a okolo. V Ústí nad Labem už od roku 2016 připravuje a představuje tematické výstavy, diskuze, workshopy, prezentace, autorská čtení a koncerty. V rámci několikadenní akce vystupují zajímaví umělci ze světa současné ilustrace, komiksu a videoher, talentovaní studenti i významní tvůrci z Čech i Německa. Oproti jiným festivalům s podobným zaměřením se FIK snaží vytvořit kreativní, téměř domácké prostředí, kde mohou návštěvníci přicházet s umělci přímo do kontaktu a sami rozvíjet své umělecké ambice nebo rovnou navazovat spolupráce.

 

Liberecký kraj

Milovníci zvířat a králičího sportu, nenechte si ujít jedinečnou událost a nejprestižnější závod v králičím hopu této sezóny. To je Mistrovství Evropy, které se opět po letech vrací do České republiky. Nejlepší králíci a vodiči z celé Evropy se utkají již letos v listopadu v Jablonci nad Nisou. Navštivte již tuto sobotu 8. ročníku Mistrovství Evropy v králičím hopu! 

 

Královéhradecký kraj

Navštivte tradiční listopadové Vánoční trhy v Kuksu, které se budou konat od 12.11. do 20.11. Přijďte si zpříjemnit čekání na první adventní neděli a zavítejte na vánoční trhy v Kuksu. Můžete se těšit na pestrou nabídku gastronomických specialit, tradičních řemeslných výrobků a ukázky lidových řemesel.

 

Pardubický kraj

Pokud rádi cestujete, tak si nenechte ujít Cestovatelský festival, který probíhá od 17.11. do 20.11. v Pardubicích. O víkendu se můžete těšit na Cestovatelský street food festival v Atriu Pardubice, Čekají na vás různé přednášky ohledně cestování, typů jak a čím cestovat a návštěv zajímavých destinací.

 

Jihomoravský kraj

Pokud máte rádi dobré víno, přijeďte se podívat tuto sobotu na Světový duel vín, který se uskuteční v Hustopečích. Exkluzivní vína světa a vybraná vína z ČR se i letos utkají v pomyslném duelu vín, ovšem vítěze si každý určí sám. Příležitost k tomu dostane v sobotu 19. listopadu od 10.00 do 20.00 hodin. Vstupné v předprodeji 1.700,- Kč, na místě 1.900,- Kč.

Přijďte se tuto sobotu podívat na předvánoční MINT MARKET no. 58 v Brně. Ochutnávka českého designu, autorské módy, šperků, bio kosmetiky, papírenského zboží a delikates se bude konat v celé budově Tržnice Brno na Zelném trhu. Vstup zůstává jako vždy zdarma a bez bariér. Vybírat budete moci z více než 100 krásných značek z Čech, Slovenska a Ukrajiny. K nákupům zahraje svůj speciální set dvorní DJ MINT Marketu – DJ Marthy.

Pokud rádi něco vyrábíte, vymýšlíte, tvoříte nebo vylepšujete, nejspíš se můžete nazývat kutilem. Pokud je tomu tak, tak přesně pro vás je akce, která se koná tento víkendBrně. Jedná se o Bastlfest – Festival kutilství pro celou rodinu. Letos přijede 18 vystavovatelů, kteří nabídnou tři desítky nejrůznějších aktivit. Nově si vyzkoušíte výrobu hracích kostek, loutek či medailonů. Poznáte neobyčejné deskové hry z kovu, kamení nebo dokonce paroží. Naprogramujete robůtky Micro:bit, vyrobíte si re-plyšáka, dřevěný deníček, skleněné vitráže, origami, papírové modely nebo zapojíte svůj první elektronický obvod. Pozor, ve vnitřní expozici nabídka nekončí! V pojízdné dílně FabLab se seznámíte s 3D tiskárnou, řezacím plotrem nebo gravírovacím laserem. Přijede i dodávka Polybus Lužánky speciálně upravená pro práci se dřevem. U skláře si na památku vyfouknete skleněnou kuličku.

 

Zlínský kraj

Máte rádi frgály? Zúčastněte se v neděli 20.11. kurzu pečení frgálů ve Velkých Karlovicích. Zpestřete si návštěvu Velkých Karlovic neobvyklým zážitkem a naučte se péct pravé valašské frgály pod vedením zkušených pekařek Resortu Valachy. Během necelých tří hodin získáte nové dovednosti, dozvíte se více o tomto typickém valašském koláči a pokud přijdete i s přáteli nebo s dětmi, užijete si také společně spoustu zábavy. Na kurzu se naučíte, jak se vyrábí frgál – od chystání těsta a náplně až po upečení.  Kromě nové kuchařské dovednosti si odnesete také vlastnoručně vyrobený frgál (s krabicí pro snadnější přepravu), certifikát o přijetí do valašského cechu pekařského a hlavně nové zážitky. Kurz je vhodný pro dospělé i děti, cena kurzu je 990 za osobu a zahrnuje i drobné občerstvení.

 

Olomoucký kraj

Sobotu můžete strávit na hudebním festivalu BLUES ALIVEŠumperku. 26. ročník Blues Alive se odehraje v šumperském Domě kultury a několika dalších scénách 17. - 19. listopadu 2022. Na letošní Blues Alive přijedou Sugaray Rayford, Ana Popović nebo Popa Chubby.

Navštivte tento víkend město Olomouc, kde se můžete podívat na designové produkty, pomalou módu a prodejní přehlídku českých a slovenských tvůrců. 

 

Moravskoslezský kraj

V Krásném poli můžete vyrazit na soutěžní odpoledne v Člověče nezlob se. Budou hrát všechny věkové kategorie a znalostní kvíz určený dětem 10-15let. Pro menší dětičky budou přichystány různé hrací karty nebo omalovánky a rodiče i děti si opět budou moci vyzkoušet svůj důvtip na rozličných hlavolamech. Domácí občerstvení na místě zajištěno - domácí buchty, zelňačka, chlebíčky, uzené klobásy, párky v rohlíku, pivo, víno nebo malinovka.

Zajímavé akce v okolí

Auto-moto-Farmářské a bleší trhy Tu…

21.04.2024 - 21.04.2024
Stružinec, Tuhaň, 51251

Všechny zveme na Neděli 21. dubna 2024 do obce Tuhaň u Semil, na tradiční auto-moto, farmářské a bleší trhy.

Festival Bez Předsudků 2024 - Kadno

17.04.2024 - 24.04.2024
Kladno

Festival Bez předsudků představí klíčová témata současnosti a to ve dnech 17. a 24. dubna na Kladně. Během těch…

Nechte se hýčkat na Festivalu krásy…

18.04.2024 - 21.04.2024
Metropole Zličín

Máte rádi módu a neunikne vám žádný nový beauty trend? Tak to určitě nesmíte vynechat Festival krásy a módy v nákupním…

Expozicí Naši Němci s Janem Vondrou…

18.04.2024 - 18.04.2024
Muzeum města Ústí nad…

Komentovaná prohlídka expozice Naši Němci s důrazem na literární díla zde prezentovaná. Co spojuje díla Oráč a Smrt,…

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

čtvrtek 18. duben

Dnes má svátek Valérie

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete