Statistika našeho portálu

  • 102 717 Akcí v kalendáři
  • 5 390 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Tipy na víkend 19.-20. listopadu 2016

Blížícímu se víkendu bude dominovat celorepubliková akce noc otevřených divadel, která nabídne zajímavé akce na mnoha divadelních scénách. Navštívit můžete někde už i první adventní trhy a rozsvěcení vánočních stromů.

Blížícímu se víkendu bude dominovat celorepubliková akce noc otevřených divadel, která nabídne zajímavé akce na mnoha divadelních scénách. Navštívit můžete někde už i první adventní trhy a rozsvěcení vánočních stromů.

Praha

V sobotu 19. listopadu se v Praze koná Noc otevřených divadel, akce, která prezentuje divadlo tvořivým způsobem v netradiční formě. Týž den také můžete navštívit přírodovědnou expozici Nové budovy Národního muzea a poslechnout si komentovanou prohlídku na téma Rekordmani a rarity zvířecího světa. Do Náprstkova muzea asijských, afrických a amerických kultur se v sobotu můžete přijít podívat na výstavu na téma ozdoby Papuánců.

V neděli na vás čeká Café Théâtre s Evou Hruškovou a Janem Přeučilem v muzeu voskových figurín Grévin Praha. Těšit se můžete na pět podzimních večerů se známými osobnostmi, které se představí v zábavné recitálové talk show. Podpořit svou účastí můžete také tzv. slané děti na větrníkovém dni u Letenského zámečku v Praze. Patronem charitativní akce pro děti nemocné cystickou fibrózou je herec Ivan Trojan.

Grévin

Středočeský kraj

Noc divadel bude ve Středočeském kraji také probíhat v Kladně, Mělnickém Vtělně, Mladé Boleslavi a Příbrami. V sobotu se také konají Mladoboleslavské slavnosti vína, kde vás čekají ochutnávky mnoha druhů vín včetně boleslavského vína z vinice nad Ptáckou ulicí. Nebudou zde chybět ani gurmánské speciality a kulturní program.

Jihočeský kraj

Noc divadel můžete navštívit v divadle v Českých Budějovicích a v Táboře. Ještě vás zveme na sobotní muzikál Děti ráje do Budvar arény v Českých Budějovicích, kde zazní slavné popové písně let minulých.

Plzeňský kraj

V Plzni můžete navštívit otevřené divadlo v rámci Noci divadel. Pro děti bude připraven při té příležitosti program v Nové Akropolis nazvaný Malá víla a její dobrodružství. Krom zábavného programu čeká děti i procházka kouzelným lesem s ekologickou výchovou. V sobotu ještě můžete vyrazit do rockového klubu Death Magnetic Domažlice na společný koncert kapel Imodium a ukradenýOVOCE v rámci jejich společného turné.

Karlovarský kraj

Také Karlovy Vary hostí tuto sobotu Noc divadel. Do Chebu se můžete vydat na voskový artík, akci, která se koná v kavárně Art Centra Galerie 4 a vyrobit si zde zajímavé výrobky. 

Ústecký kraj

Zabavní areál Ústecké podzemí (Muzeum civilní obrany) zve návštěvníky na tradiční českou zabijačku s porážkou prasete a výrobou zabijačkových specialit. Ať žijí strašidla je muzikálová pohádka, která zve všechny malé návštěvníky tuto sobotu do Litoměřic.

Liberecký kraj

Noc divadel se v Libereckém kraji koná v Železném Brodě nebo v Liberci. Na zámek Horní Libchava přijede pohádkové divadlo, které zde zahraje pohádku Proč sv. Martin nepřijel na koni a popohádku Návrat zimního krále. 

Pardubický kraj

Na zámku Chrast u Chrudimi vás čeká už vánoční jarmark, kde si budete moci zakoupit vánoční dárky, rukodělné výrobky, regionální produkty nebo vánoční dekorace. Do Noci divadel se zapojí divadla v Pardubicích, tak si tuto akci nenechte ujít. A pokud byste si raději zasportovali, tak je tu Run tour Pardubice, další ze série běžeckých akcí.

Kraj Vysočina

Noc divadel můžete zažít v Jihlavě a navštívit zde ve večerních hodinách místní divadlo, kde bude připraven mimořádný program. V Pelhřimově se můžete zaposlouchat na koncertě do hudby génia evropské hudby, Césara Francka. Kreativní Třebíč je název tvořivých dílen, kterých se můžete ve městě zúčastnit a nauřit se tvořit z fimo hmoty, papíru, kovu, pedigu, látky a dalších materiálů.

Olomoucký kraj

V neděli se můžete přijít podívat do Olomouce na slavnostní rozsvícení vánočního stromu na Horním náměstí. A v sobotu se město zapojí také do Noci otevřených divadel.

Olomouc

Zlínský kraj

14. valašský krajkářský a řemeslný trh ve Valašském Meziříčí se letos koná v pátek 18. a sobotu 19. listopadu a jistě zde bude co obdivovat. Sobotní Noc divadel otevře dveře divadel také ve Zlíně. Hrad Lukov zve na adventní jarmark, kde můžete nakoupit své první vánoční dárečky. 

Jihomoravský kraj

Kateřinská přehlídka ročníkových a přívlastkových vín se koná tuto sobotu v Brně Tuřanech a ochutnávat budete na 150 vzorků z prestižních moravských vinařství. Noc otevřených divadel se koná v BoleradicíchZnojmě a samozřejmě i v Brně. Přijít oslavit můžete také narozeniny ledních medvědů do Zoo Brno.

Moravskoslezský kraj

Studnice studentských nápadů zve všechny do Domu kultury Akord v Ostravě, kde děti a studenti mají prostor pro realizaci svých uměleckých nápadů, ať už se věnují recitaci, divadlu a nebo muzicírují. V Ostravě na vás čeká také Noc otevřených divadel.

studnice

Zajímavé akce v okolí

Auto-moto-Farmářské a bleší trhy Tu…

17.08.2024 - 17.08.2024
Stružinec, Tuhaň, 51251

Všechny zveme na sobotu 17. srpna 2024 do obce Tuhaň u Semil, na tradiční auto-moto, farmářské a bleší trhy, které…

Štěrkovna Open Music 2024 - Hlučín

25.07.2024 - 28.07.2024
Hlučín

Zveme vás na jubilejní 20. ročníky Štěrkovny Open Music, který se bude konat na Hlučínském jezeře.

43. SILMET Rally Příbram 2024

26.07.2024 - 27.07.2024
Příbram

Poslední červencovou sobotu se uskuteční již 43. ročník Silmet Rally Příbram. Naše domácí rally se pojede v obdobném…

Festival Na břehu 2024 - Staňkov

26.07.2024 - 27.07.2024
Obecní kemp Staňkov

Hudební festival pro celou rodinu, zaměřený na téma ochrany přírody, ekologie a životního prostředí.

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

sobota 27. červenec

Dnes má svátek Věroslav

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete