Statistika našeho portálu

  • 102 262 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

TIPY NA VÍKEND 19. – 20. srpna

Fotogalerie k článku

Praha 

Velká Amerika vlakem? Udělejte si výlet zvláštním vlakem do vápencových lomů s úžasnými scenériemi. Prozkoumejte s námi vápencové lomy kousek za Prahou. Podíváme se k zatopenému lomu a projdeme podzemní štolou. Navštivte český Grand Canyon.

 

Středočeský kraj

Nenechte si ujít Naplnofest 2023, který se koná tuto sobotuBenešově. Můžete se těšit na nejlepší interprety české a slovenské scény, doprovodný program, soutěže, vymazlenou gastro zónu, drinky a vodní dýmky.

 

Vysočina  

Navštivte tradiční městské slavnosti Tří kápí 2023 v Třebíči. Čeká vás bohatý historický a kulturní program.

 

Jihočeský kraj

Myslkovicích proběhne tuto sobotu 5. ročník open air festivalu v zámeckém parku – Pivní slavnosti Myslkovice. Těšit se můžete na pivo od různých pivovarů a na skvělou muziku.

Letos v létě zavítá MINT Market už podruhé na Masarykovo náměstí v srdci krásné Třeboně, aby zde 19. a 20. srpna představil to nejlepší z českého designu. I na tomto MINTu najdete nový výběr prodejců, nové produkty a módní kolekce od českých návrhářů a tvůrců.

 

Plzeňský kraj

sobotu proběhnou Tradiční slavnosti piva Chodovar. Pivovar slaví 450 let od svého založení. Na Slavnostech vás čeká například hudební scéna v pivovarském přírodním divadle, klidová zóna a dětská zahrada pod terasou restaurace Stará Sladovna, klání o tituly Pivní rytíř a Pivní rytířka Chodovaru 2023, netradiční prohlídky pivovarského provozu, speciality od našich kuchařů v restauracích Ve Skále a Stará Sladovna a také spousta výborného Chodského piva.

 

Karlovarský kraj  

Jste srdečně zváni na 3. ročník úspěšného food festivalu, kde se představí street food z celé České republiky v Karlových Varech. Po celé dva dny budete ochutnávat kuchyně napříč celým světem. Na pultech budou streetfoodové klasiky jako langoše, burgery, hot dogy či tacos. Na své si přijdou i milovníci orientální kuchyně, kuchaři připraví na rozpáleném woku pad thai, dáte si tuniskou shakshouku nebo vietnamský bůček. Zakončit to můžete u sklenky dobrého vína, prosecca nebo originálních koktejlů. 

 

Ústecký kraj

Děčíně vás čeká pultová degustace nejlepších českých a moravských vín, oceněných medailemi odbornou porotou soutěže KRÁL VÍN České republiky. Navštivte Královský košt Děčín.

 

Liberecký kraj

V obci Zásada 19. srpna v 15:00 hodin odstartuje 12. ročník pohodového a přátelského festivalu ZasTenRock2023. Těšit se budete moct na mladé začínající kapely, ostřílené mazáky, ale tradičně i na některé revivaly.

 

Královéhradecký kraj

Nenechte si ujít známý a kultovní festival s undergroundovými kořeny TrutnOFF open air festival, který se po sedmi letech vrací z exilu na místo činu. Co se delší dobu proslýchalo, se stává skutečností. Nejstarší festival svého druhu TrutnOFF se po sedmi letech vrací z brněnského exilu na svá původní "loviště", do místa svého vzniku – pod hory na trutnovské Bojiště!

 

Pardubický kraj

Seči se koná 9. ročník traktoriády s programem pro celou rodinu. Těšit se můžete na výstavu traktorů, spanilou jízdu, rychlostní závody, skákací hrady, program pro děti i rodiče s firmou AGROAD, soutěž MISS TRAKTOR a spoustu další zábavy.

 

Jihomoravský kraj

Vyrazte na třetí koncert 17. ročníku koncertního cyklu Henckeovy barokní varhany ve Valticích. Účinkuje F. Kreuzmann - umělecký přednes, M. Kostiuk - dechové nástroje. Vstupné 100 Kč.

 

Zlínský kraj

Ve Velkých Karlovicích si pro vás přichystali devět představení během sedmi letních dnů v cirkusovém šapitó uprostřed Beskyd: takový bude 7. ročník charitativního festivalu Týden kultury na Valašsku. Uskuteční se 17. až 23. srpna ve Velkých Karlovicích, v malebném údolí Léskové pod hotelem Lanterna.

Vizovické Trnkobraní se v roce 2023 uskuteční v termínu 18. - 19. srpna přímo v areálu likérky Rudolf Jelínek ve Vizovicích, kde se vyrábí nejproslulejší tuzemská značka slivovice. Tato multižánrová kulturní přehlídka zahrnuje vystoupení špiček české a slovenské hudební scény na dvou scénách a doplňuje ji divadelní scéna, kinokavárna a dětský koutek. Projekt je koncipován jako zábava pro celou rodinu. Tradiční součástí Vizovického Trnkobraní je originální soutěž v pojídání švestkových knedlíků.

 

Olomoucký kraj

Pro děti je tuto sobotu přichystán v Olomouci již tradiční dětský festival Fesťáček 2023. Čekají vás různá vystoupení, hry, soutěže a atrakce.

 

Moravskoslezský kraj

MINT Market navštíví Ostravu. V sobotu 19. srpna se tak můžete přijít podívat do areálu Skautské v Porubě na přehlídku padesáti tvůrců z celé republiky a Slovenska. Těšit se můžete na obrovskou dávku krásných produktů a milých úsměvů. MINT market je trh se svěží módou, šperky, designem a delikatesami. Tak se stavte ochutnat.

Festivaly Hrady CZ se přesouvají na zámek Hradec nad Moravicí. sou série kulturních a hudebních festivalů, konaných v nejkrásnějších historických památkách České republiky. Tyto festivale za sebou nesou motto "Hrady, zámky a rock'n'roll" a nabízejí bohatý program s velkým množstvím hudebních vystoupení, divadelních představení, historických ukázek a gastronomických zážitků. Festivaly Hrady CZ jsou jedinečnou příležitosti pro setkání lidí s láskou ke kultuře, historii, hudbě a gastronomii. Tyto festivale přinášejí nejen kulturní zážitky, ale také možnost prozkoumat některé z nejúžasnějších historických památek v České republice a prožít atmosféru minulosti v srdci moderního světa. 

Zajímavé akce v okolí

Auto-moto-Farmářské a bleší trhy Tu…

05.05.2024 - 05.05.2024
Stružinec, Tuhaň, 51251

Všechny zveme na Neděli 5. května 2024 do obce Tuhaň u Semil, na tradiční auto-moto, farmářské a bleší trhy.

Festival Muziq 2024 - Tachov

08.06.2024 - 08.06.2024
Letní parket u Bělčáka

Festival Muziq v Tachově zve na druhý ročník!

Koncert dětských pěveckých sborů ZU…

03.05.2024 - 03.05.2024
Masarykův kulturní dům…

Koncert

Artmosféra + LaSpilka 2024 - Kutná …

03.05.2024 - 03.05.2024
Music Club Česká 1

V kutnohorském hudebním klubu Česká 1 zahrají poprocková Artmosféra a crossoverová LaSpilka

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

pátek 3. květen

Dnes má svátek Alexej

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete