Statistika našeho portálu

  • 102 230 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Tipy na víkend 19.-20. srpna 2017

Pomalu se blíží konec prázdnin a jako by se s akcemi a festivaly roztrhl pytel. Tak neváhejte a vyrazte třeba na hudební festival, netradiční prohlídku zámku či historickou rekonstrukci bitvy.

Pomalu se blíží konec prázdnin a jako by se s akcemi a festivaly roztrhl pytel. Tak neváhejte a vyrazte třeba na hudební festival, netradiční prohlídku zámku či historickou rekonstrukci bitvy.

Praha

Na nádvoří Náprstkova muzea se v sobotu koná další akce z cyklu Barevné nádvoří - Etnopiknik. Můžete se těšit na exotické jídlo, delikatesy, hudbu a tanec z různých exotických koutů světa. V sobotu vystoupí v Praze na Výstavišti Letňany Robbie Williams, tak si nenechte ujít tento velkolepý koncert. Nebo můžete v sobotu vyrazit na Smíchovskou náplavku na České Pivopění, festival české kultury a piva.

Středočeský kraj

dožínky

Polabské národopisné muzeum v Přerově nad Labem pořádá akci zvanou Skanzen v pohádkách Zdeňka Trošky. Tradiční dožínky můžete zažít v Muzeu lidových staveb v Kouřimi. Čekají vás zde lidové zvyky spojené s touto oslavou sklizně. Festival Okoř je skvělým rozloučením s prázdninovou festivalovou atmosférou. Koná se v sobotu a zahrají na něm mimo jiné Čechomor, Tomáš Klus, Nightwork, Vypsaná fixa nebo Chinaski.

Jihočeský kraj

Na Housově mlýně bude probíhat dobývání Tábora Švédy v humorné podobě určené pro děti. V Týně nad Vltavou se koná v sobotu 5. ročníku letního 16mm promítání. Nejprve proběhne projekce pro děti, poté mysteriózní film pro dospělé.

Plzeňský kraj

Festival Kladrubské léto je hudební festival, kde se kloubí krása barokní architektury a vážné hudby. Koncerty se odehrávají v kostele Nanebevzetí Panny Marie v Kladrubech. U hráze Boreckého rybníka se koná festival Benátská noc, plný rozmanité zábavy. Čekají vás ukázky hasičské techniky, tanec v rytmu salsy nebo lampionový průvod. 

Karlovarský kraj

Hauenštejn

Obec Andělská Hora pořádá Slavnosti princezny Alvíny, které jsou spojeny s historickým datem udělení městských práv obci Andělská Hora. Uvidíte zde ukázky řemesel, historický šerm, tanec, hudební vystoupení nebo ohňostroj. Z návštěvu jistě stojí i noční prohlídky hradu Hauenštejn, jejichž součástí je barvité vyprávění, spolek šermířů, ohnivé divadlo a další.

Ústecký kraj

Lehnschafter

V rámci Offroadsafari se můžete vydat na rozšířenou prohlídku dolu Lehnschafter u obce Mikulov na Taplicku. Poznáte tajemství hornické tradice, těžby rud a minerálů a vydáte se do podzemí. V Areálu výstaviště Zahrada Čech v Litoměřicích se koná open air metal festival Death coffee party

Liberecký kraj

Na zámku Sychrov se konají skotské hry, které začínají v pátek volným tanečním večerem a vyvrcholí sobotním bohatým programem plným tance, hudby, skotských her a dalšího. Od pátku do soboty se koná také oblíbený festival Mácháč, který každoročně přivede na Máchovo jezero řadu návštěvníků a především ty nejlepší interprety z oblasti aktuální světové i domácí taneční scény.

Happy Faces Festival v Turnově letos startuje svým prvním ročníkem, který bude jistě nabitý energií a elánem tohoto start upu. Vystoupí zde mezi jinými nejpopulárnější člen legendárních Kelly Family Michael Patrick Kelly.

Královéhradecký kraj

Přijďte se podívat, jak se dříve mlelo a šrotovalo obilí, vyráběli vločky a co bylo všechno potřeba pro to, aby se upekl chleba. To všechno můžete vidět na Mlynářských dnech v Podorlickém skanzenu Krňovicích.

Mlynářských dnech

Na nádvoří zámku Hrádek u Nechanic se v sobotu představí různé folklorní soubory z různých regionů naší země. Celou sobotu můžete na nádvoří zámku obdivovat jejich pestré kroje tanec a zpěv.

Pardubický kraj

 Období třicetileté války připomene komponovaný program, který je připravený na oba víkendové dny na hradě Svojanov. Celodenní program vyvrcholí bitvou o hrad, nebudou však chybět ani ukázky zbraní, či práce mistra kata.

Ve Žďárci u Seče můžete navštívit netradiční akci - Železnohorský traktor. Jedná se o 4. ročník srazu historických traktorů, traktorů "domovin" a veteránů všeho druhu.

Kraj Vysočina

Slavnosti Tří kápí je akce, která se koná od pátku do nedle v Třebíči, kde vás čeká řemeslné tržiště, vojenské ležení, dobová hudba, drezůra fríských koní, šermířské souboje, soutěže a hry pro děti. Vydat se můžete také na noční prohlídky hradu Lipnice nad BečvouVystupují zde jednotliví majitelé panství, vojáci, žoldnéři, děvečky, kat, pacholci, kavalíři, ale třeba i místní strašidla.

Olomoucký kraj

16. ročník balónové fiesty se uskuteční nad hradem Bouzovem. Na akci bude k vidění až 25 horkovzdušných balónů. Mezinárodní filmový festival Kralinale se letos koná poprvé. Od pátku do neděle bude v Olomouci k vidění 12 pečlivě vybraných filmů. Všechny filmy korespondují s podtitulem festivalu: Příběhy bez hranic – možnost volby! Můžete se těšit na open air projekce a zajímavý doprovodný program!

Zlínský kraj

Už je čas na ten klas je název dožínkové slavnosti v Uherském Hradišti, kde sebude konat vystoupení pěveckých souborů, ale především bohatý program ve skanzenu Rochus a také mše svatá. Během posledních srpnových dnů uvítají Valašské Klobouky Broumov-Bylnice tradiční třídenní muzikantský svátek Setkáním muzikantů v Bílých Karpatech

Jihomoravský kraj

Popelka na zámku Slavkov u Brna je pohádková prohlídka na motivy známé pohádky. Mezinárodní výstava vín Grand Prix Austerlitz se uskuteční v Biskupském dvoře u Zelného trhu v Brně. Akce se zúčastní účastní kolem 50 vinařů a představí se zde více než 250 vzorků vín.

Moravskoslezský kraj

Moravské hrady je putovní hudební festival, který tento pátek a sobotu hostí Hradec nad MoravicíIndiánské léto je název akce, kterou pořádá Arboretum Nový Dvůr, Slezské zemské muzeum. Dozvíte se zde, jak žili indiáni, v čem bydleli nebo jaké používali zbraně a zažijete atmosféru divokého západu.

Indiánské léto

Zajímavé akce v okolí

Festival Muziq 2024 - Tachov

08.06.2024 - 08.06.2024
Letní parket u Bělčáka

Festival Muziq v Tachově zve na druhý ročník!

Festival Bez Předsudků 2024 - Kadno

17.04.2024 - 24.04.2024
Kladno

Festival Bez předsudků představí klíčová témata současnosti a to ve dnech 17. a 24. dubna na Kladně. Během těch…

15. ročník Brno Art Week 2024

22.04.2024 - 28.04.2024
Galerie TIC

Brno Art Week je platformou, která každoročně organizuje jedinečný festival věnovaný výtvarnému umění. Brněnská muzea,…

Mikuláš Pokorný Trio 2024 - Praha

23.04.2024 - 23.04.2024
Bastion

Koncert z cyklu městské části Praha 2 – Hudba na hradbách 2024. Seskupení hudebníků, kteří se v poslední době zapsali…

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

úterý 23. duben

Dnes má svátek Vojtěch

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete