Statistika našeho portálu

  • 102 262 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Tipy na víkend 19. – 21. 7. 2013: Cimrmanova opera, Mighty Sounds, či Boney M

Léto je v plném proudu a my Vám přinášíme tipy, jak si ho nejlépe užít. Nechte se unést téměř až nostalgickou diskotékovou hudbou kapely Boney M na festivalu Šternberský kopec a nebo si zajděte na koncert kapely Olympic do Stříbrné Skalice. Mnoho dalších zajímavých akcí naleznete v pravidelném článku níže.

Fotogalerie k článku

Léto je v plném proudu a my Vám přinášíme tipy, jak si ho nejlépe užít. Nechte se unést téměř až nostalgickou diskotékovou hudbou kapely Boney M na festivalu Šternberský kopec a nebo si zajděte na koncert kapely Olympic do Stříbrné Skalice. Mnoho dalších zajímavých akcí naleznete v pravidelném článku níže.

Nenechte si ujít Sokolnické ukázky na Zámku Dobříš.
Nenechte si ujít Sokolnické ukázky na Zámku Dobříš

 

Praha

Ještě do pátku máte možnost podívat se na výstavu Mladý obal 2013. Vystaveny jsou nejlepší kousky z 18. ročníku mezinárodní soutěže v obalovém designu. V pátek začíná na holešovickém výstavišti 13. mezinárodní sraz Corvette 2013, takže pokud patříte k obdivovatelům této značky, pak neváhejte a přijďte se podívat na přehlídku těchto krásných aut. Do Divadla Metro na Národní třídě vyrazte na představení s názvem Život je fajn, o jednom obyčejném dni a možná i obyčejném životě. Představení je interaktivní a diváci mají možnost účastnit se ho sami účastnit. V sobotu vám doporučujeme navštívit Národní technické muzeum, které pro vás připravilo speciální víkendový program ve spolupráci s Českou televizí u příležitosti oslav 60 let televizního vysílání. Takže kromě základní velmi zajímavé výstavy máte možnost zjistit například více o tom, jak fungovala kamera v 60. letech. Sobotní želví hostinu můžete zažít v zoologické zahradě v Tróji, kde se v sobotu bude konat speciální komentované krmení želv obrovských a sloních. Zároveň s touto akcí můžete společně se zoologickou zahradou oslavit 80 let od příchodu prvního slona do této ZOO. Ve Smetanově síni Obecního domu vyvrcholí večer 9. ročník Mezinárodního hudebního festivalu Prague Proms a to jednou z nejslavnějších oper historie – Tosca od Pucciniho. V neděli bude Praha žít indickým stylem. Na Ovocném trhu bude totiž po celý den probíhat indický festival Ratha Yatra, kde se na pódiu budou střídat zpěváci manter a hudebníci s tradičními indickými nástroji, tanečnice předvedou chrámový tanec Bharata Natyam, dozvíme se něco o dávné védské kultuře a filosofii. Jedním z vrcholů programu bude přehlídka tradičních oděvů a módy inspirované Indií. Přímo v rámci festivalu a před očima návštěvníků proběhne staroindický svatební obřad. No a vrcholem celého nedělního dne a víkendu bude pražský koncert legendárního Leonarda Cohena v pražské O2 Areně.

Středočeský kraj

V Poděbradech se v sobotu bude konat oblíbená hudební přehlídka na louce vedle poděbradského koupaliště Jezero s názvem Barvy léta. V rámci hudebního programu vystoupí během celého dne například kaplea Tři sestry, zpěvačka Aneta Langerová, či Sto zvířat a mnoho dalších. Již po několikáté bude součástí speciální dětský koutek se spoustou atrakcí, kde se může vaše dítko dosyta vyřádit! V Kutné Hoře se budou v sobotu konat Pivovarské slavnosti v bývalém pivovaru v Lorci. Máte tak možnosti společně oslavit 440té narozeniny tohoto třetího nejstaršího pivovaru v ČR. Sobotní vystoupení kapely Olympic v letním kině ve Stříbrné Skalici bude jistě skvělým zážitkem. Kapela vyjela letos na turné v rámci oslav 50 let své existence. Na hradě Točník se v neděli bude konat benefiční akce s názvem Medvědí točnění na podporu medvědína. Čekat na Vás bude bohatý jarmark, historická skupina Praga Jagellonica 1471 s ukázkami dobové bojové techniky či kapela Quercus se svou středověkou hudbou a kytaristka a zpěvačka Barbora Černá.

Jihočeský kraj

Na letišti Čápův Dvůr v Táboře se tento víkend uskuteční jedna z největších letních akcí v tomto kraji. Konat se tam bude již tradičně hudební festival Mighty Sounds, třídenní svátek pro příznivce rock‘n’rollu, punku, reggae, ska, hard coru, dancehallu, rockabilly a spřízněných žánrů. Na letošním ročníku uslyšíte například Suicidal Tendencies, The Subways, nebo například Polemic a Sto zvířat. Ve Vimperku na náměstí si v sobotu můžete užít zdarma letní kino, tuto sobotu s novějším českým filmem V peřině. Promítání začíná v půl desáté. Prachatice mají to štěstí, že se sem zase po roce tuto sobotu přesune jeden z nejvýznamnějších jazzových festivalů v Evropě – Bohemia Jazz Fest. Na letošním ročníku vystoupí například švédští Naoko Sakata Trio a nebo Ralph Towner ze Spojených Států.

Plzeňský kraj

Festival Českéhrady.cz se tento víkend přesune do plzeňského kraje, konkrétně na hrad Švihov, kde se bude hrát v pátek i v sobotu. Mezi hlavní tahouny patří zreformovaný Pražský výběr, nebo kapela Wohnout, ale také Vypsaná fixa nebo Tomáš Klus. Na jiném hradě – na hradě Rábí pro změnu předvede v pátek své hudební umění folkový písničkář, textař a skladatel Pavel Dobeš. A v Nečtiněch severně od Plzně se budou konat dvoudenní pivní slavnosti spojené s Anenskou poutí. Kromě dobrého piva a pouťových atrakcí si můžete vychutnat i kvalitní hudební program, který zakončí v sobotu bigbítová kapela Brutus.

Karlovarský kraj

V pátek a sobotu se v Lokti nedaleko Sokolova bude konat Loketské kulturní léto. Patříte-li mezi milovníky operních inscenací a zároveň Vás nenechává chladnou atmosféra středověkého hradu, pak si jistě udělejte na tuto akci čas. Zajímavá akce se bude konat v sobotu v Aši. Uskuteční se tam 6. ročník mezinárodního turnaje v Ultimete Frisbee. Přes dvacet přihlášených týmů je rozděleno do ženské a open kategorie. Hrát se bude na na fotbalových stadionech "Tyršák, Střelák" a v Krásné.

Liberecký kraj

V pátek se v letním kině v Jablonci nad Nisou bude promítat nejnovější bondovka Skyfall. Promítat se bude v premiéře po digitalizaci Letního kina. Ve stejnojmenné obci u Turnova se tento víkend bude konat festival Dolánky, který je určený pro celou rodinu. Festival bude multižánrový, naváže na loňský ročník i bohatým doprovodným programem pro všechny věkové kategorie. V areálu budou sportovní a zábavné atrakce a hlídaný dětský koutek. Celý festival pak doplní vodní hrátky a neckyáda v přilehlé řece Jizeře. V Pasekách nad Jizerou po celý víkend bude konat Pivobraní. V nabídce budou mít 9 druhů piv a dobroty na grilu a v sobotu navíc uslyšíte živou hudbu.

Královéhradecký kraj

Zámek Česká Skalice – Ratibořice vás zve na divadelní představení v zámeckém parku. Hrát se bude klasická česká národní pohádková hra Strakonický dudák se zpěvy o třech jednáních. V Náchodě se v sobotu bude konat Pivobraní, na kterém samozřejmě nebude chybět dobré pivo, ale také dobrá hudba. Celý víkend se budou na náchodském zámku konat akce s názvem Oživlé památky na téma: Zločiny na hradech a zámcích. Těšit se můžete na prohlídky Piccolominské expozice oživené dobovými scénkami a na vystoupení šermířské skupiny Manové Přemysla Otakara na I. nádvoří v gotickém sklepě. V Country kempu Potštejn se bude v sobotu konat Country festival Tomáše Linky a přímé linky.

Pardubický kraj

Ve Svojanově nedaleko Svitav se uskuteční již 5. ročník festivalu představujícího netradiční hudební žánr – akustická hudba. V Třemošnici na koupališti se v sobotu bude konat akce s názvem Čwachták fest, na kterém vystoupí například UDG, Mňága a Žďorp a další.

Kraj Vysočina

Na Taneční festival se můžete v pátek zajet podívat do Westernového městečka v Šiklově Mlýně ve Zvoli nad Pernštejnem. Bude to vrchol týdenního kurzu country tanců, přehlídka nejlepších tanečních skupin i samotných účastníků kurzu. Nebude chybět večerní exluzivní show s pracovním názvem "Snad letos nebude pršet!". Patnáctý ročník festivalu Proti proudu proběhne v pátek a v sobotu v Letním kině v Moravských Budějovicích.

Olomoucký kraj

X. ročník festivalu Šternberský kopec se uskuteční tuto sobotu v areál Státního hradu Šternberk. A jako hlavní hvězda se v jedinečném vystoupení představí kapela Boney M, jež se řadí k nejznámějším kapelám, hrajících na diskotékách, takže o zábavu bude jistě postaráno. Support jim budou dělat tuzemští Blue Effect, a nebo například zpěvačka Anna K. V sobotu se na hradě Helfštýn v Týně nad Bečvou uskuteční Hradní bál. Přeneste se s námi do doby Petra Voka z Rožmberka, zasoutěžte si, poslechněte dobrou hudbu a těšte se na tradiční ohňostroj.

Jihomoravský kraj

V obci Velká nad Veličkou nedaleko Hodonína se uskuteční Horňácké slavnosti, které potrvají po celý víkend. Málokterá akce konaná na území naší republiky tak důkladně reflektuje historii i současnost lidového autentického folklóru jako Horňácké slavnosti, konané ve Velké nad Veličkouo d roku 1957. V Mikulově se po celý víkend bude konat Festival Národů, který uctí oběti národnostní nesnášenlivosti položením věnců v rámci hlavního programu. V doprovodném programu se pak můžete těšit na spoustu dobré muziky. V Hodoníně se v sobotu bude konat akce s názvem Hodonínské kulturní léto. Akce je zaměřena pro mladé lidi, kteří mohou přijít ukázat veřejně své umění. Hotové výtvory budou dále vystaveny na akcích Domu kultury Hodonín.

Zlínský kraj

V pátek bude hlavní město tohoto kraje hostit jeden z největších jazzových festivalů v Evropě – Bohemia Jazz Fest. Skanzen v Rožnově pod Radhoštěm – Valašské muzeum v přírodě vás v sobotu zve na Pekařskou sobotu. Již po dvacáté tak oslaví pekařský cech a čekají na vás ochutnávky pečiva, soutěže o vynikající chleba a rohlík, výstavka pečiva, atd. V neděli se na stejné místo můžete vypravit akci s názvem Ozvěny valašského Slavína.

Moravskoslezský kraj

Kromě barevného festivalu v Ostravě se tam také tento víkend koná Festival v ulicích. Těšit se můžete na spoustu skvělých známých kapel, jako například Buty, Charlie Straight, nebo David Koller, ale také můžete vidět desítky jamujících muzikantů v ulicích, pouliční divadla, bubenický průvod, program pro děti, science show a mnoho dalšího. Mnoho kapel také zahraje v ulicích, na terasách, v kavárnách či třeba v tramvajích. Jedním z vrcholů festivalu je průvod účinkujících, který vytvoří tanečníci, obří loutka či herci na chůdách a ozvláštní marimbový francouzský soubor The Complet Mandingo a další hudebníci. V Suchdole nad Odrou můžete celý víkend strávit na Suchdolském country festivalu, který se koná letos již potřetí.

Zajímavé akce v okolí

Auto-moto-Farmářské a bleší trhy Tu…

05.05.2024 - 05.05.2024
Stružinec, Tuhaň, 51251

Všechny zveme na Neděli 5. května 2024 do obce Tuhaň u Semil, na tradiční auto-moto, farmářské a bleší trhy.

Festival Muziq 2024 - Tachov

08.06.2024 - 08.06.2024
Letní parket u Bělčáka

Festival Muziq v Tachově zve na druhý ročník!

Den v růžovém Praha

02.05.2024 - 02.05.2024
Praha

Společenský večer s bohatým rautem a degustací nejlepších rosé a perlivích vín.

Gabriela Beňačková, Jakub Pustina 2…

02.05.2024 - 02.05.2024
Foyer divadla Pasáž,…

GABRIELA BEŇAČKOVÁ - MAŘENKA, RUSALKA A JENŮFA SE LOUČÍ.

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

čtvrtek 2. květen

Dnes má svátek Zikmund

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete