Statistika našeho portálu

  • 102 085 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Tipy na víkend 19. – 21. dubna 2013: Oslavy Dne Země, mezinárodní Den památek či pivní slavnosti

Třetí dubnový víkend je tu a s ním i mnoho tipů, jak ho strávit. Můžete vybírat z bohatých programů oslav Dne Země, který připadá na 22. dubna, či vyrazit na pivní slavnosti a nebo na vycházku do přírody se svými čtyřnohými přáteli a podpořit tím i dobrou věc.

Fotogalerie k článku

Třetí dubnový víkend je tu a s ním i mnoho tipů, jak ho strávit. Můžete vybírat z bohatých programů oslav Dne Země, který připadá na 22. dubna, či vyrazit na pivní slavnosti a nebo na vycházku do přírody se svými čtyřnohými přáteli a podpořit tím i dobrou věc.

Oslavy Dne země

Nadcházející víkend je věnován těm jimž není lhostejná budoucnost naší modré planety. Akce zde!

Praha

Festival Evolution

Festival Evolution je souborem veletrhů Biostyl, Zdraví, Ecoworld, Esoterika a Inspirace. Přijďte tento víkend na holešovické Výstaviště načerpat inspiraci a nové nápady na unikátní přehlídku doprovodných akcí a programů, nebo využít atraktivní nabídku zboží a služeb.

Le Market

Tuto sobotu se v prostorách 360° Lounge baru uskuteční prodejní akce plná módy, tvůrčích nápadů a originálních doplňků. Přijďte si nakoupit od českých tvůrců, které možná ještě neznáte, ale rozhodně by neměli ujít vaší pozornosti.

Apríles 2013

Apríles je festival pořádaný studenty Arts Managementu VŠE tuto sobotu v areálu před Šlechtovou restaurací v lesoparku Stromovka na Praze 7 jako doprovodná akce Pražského Majálesu. Jedná se o spojení hudebních koncertů s doprovodnými akcemi a workshopy. Celý projekt je neziskový, přístupný zdarma a dostupný všem zájemcům o jakoukoli oblast festivalu.

Ellie Goulding v SaSaZu

Zasněná dream-popová zpěvačka Ellie Goulding z Velké Británie má tuto neděli namířeno v rámci svého evropského turné také do pražského SaSaZu! Koncert začíná ve 20 hodin.

Středočeský kraj

Farmářské trhy

Po celém středočeském kraji rozbují tento víkend tradiční farmářské trhy, kde můžete nakoupit čerstvé a lokální potraviny. Kompletní přehled najdete zde.

Oslavy Dne Země

V různých koutech naší repliky proběhnou tento víkend oslavy Dne Země, který připadá na 22. dubna. Ve středních Čechách Vám doporučujeme například v pátek na náměstí v Dobříši, kde budete mít možnost seznámení se s environmentální problematikou. V Kolíně se tradičně slaví v aleji lesoparku Borky, kde v sobotu proběhne úklid lesoparku a později bude možné si zahrát ekohry pro děti i dospělé. V Mělníku můžete navštívit ekologický happening v parku na Aušperku, kde můžete navštívit výtvarnou dílnu, divadlo, či zahrát si hry o přírodě a mnoho dalšího.

Jihočeský kraj

Mezinárodní den památek v ČB


Ku příležitosti Mezinárodního dne památek a historických sídel 2013 bude v sobotu poprvé veřejnosti zpřístupněn tzv. Ferusův dům, objekt Národního památkového ústavu územního odborného pracoviště v Českých Budějovicích na Senovážném nám. 6 v Českých Budějovicích. V rámci akce proběhne také Nadcházející víkend bude věnován památkámVernisáž výstavy "Dřevo v architektuře", a to v pátek od 17 hodin na stejném místě. Více...

Den Země v táborské ZOO

Pro všechny, kteří se v sobotu rozhodnou navštívit táborskou zoologickou zahradu, budou mít možnost shlédnout šermířské vystoupení v podání Jezernických pánů, vystoupí dětský country soubor Dupáček a bude také slavnostně zasazena lípa, jejíž patrony se stanou Jezerničtí páni. Součástí programu bude ukázka zábavného krmení zvířat, nazývaného enrichment a celý den společně zakončíme poslechem keltské a irské hudby skupiny Shivers. Více zde...

 

Plzeňský kraj

Slavnostní zahájení pivní sezóny v Chodové

U příležitosti slavnostního zahájení letošní pivní sezóny proběhne v Chodovarském pivovaru již 15. ročník soutěže Chodovar Cup 2013, na kterém se můžete těšit na barmanské vystoupení juniorských i profi barmanů z ČR a zahraničí. Soutěžit se bude v běhu s dubovým pivním sudem z Bavorska do Chodovaru.

Den Země v Plzni

Plzeňské oslavy Dne Země se letos vracejí do zoologické a botanické zahrady. Uskuteční se v sobotu a návštěvníkům – především rodinám s dětmi - nabídnou od 9 do 17 hod. řadu her a soutěží s tématikou ochrany životního prostředí a přírody.

Karlovarský kraj

Pivní slavnosti v Sokolově

O víkendu se koná mnoho pivních slavnostíV sobotu se od 12 hodin konají v areálu kláštera na Starém náměstí již VII. pivní slavnosti sokolovského piva Permon. Návštěvníky kromě celého sortimentu pivovaru Permon na čtrnácti pípách čeká například pivovarský guláš, pivní soutěže, ale také program pro děti, vystoupení dětského sboru, hudební skupiny Sknajpy a další. 

 

 

 

Ústecký kraj

Otevření vyhlídky na Malé Pravčické bráně

Správa NP České Švýcarsko Vás srdečně zve na slavnostní otevření vyhlídky na Malé Pravčické bráně, které proběhne tuto sobotu. Sraz je v 9:15 v České Lípě na parkovišti restaurace U Nás, odkud bude následovat společný přesun na vyhlídku. Dále můžete pokračovat komentovanou vycházkou k Mezní louce.

Den otevřených dveří observatoře Milešovka

V rámci Dne Země se v sobotu a neděli na observatoři Milešovka koná Den otevřených dveří. Návštěvníci se mohou těšit na seznámení s historií observatoře, s klasickými ale i moderními metodami meteorologických měření. V rámci prohlídky je i výstup na vyhlídkovou věž, kde je v případě pěkného počasí daleký rozhled.

Liberecký kraj

Českolipské ozvěny Ekofilmu 2013

Ekofilm je nejstarším filmovým festivalem svého druhu v Evropě, který upozorňuje na problematiku životního prostředí již od roku 1974. Skládá se z několika filmových projekcí, které informují diváky o aktuálním stavu přírody a životního prostředí po celém světě. Tento pátek můžete shlédnout americký film Havaj v ohrožení, oceněný Cenou mezinárodní poroty. Začátek promítání je v 18 hodin.

Zahájení turistické sezóny - Šťastná Země

Využijte jedinečné možnosti PLATIT POUZE SYMBOLICKÉ VSTUPNÉ a přijďte společně s námi OTEVŘÍT přírodní zábavní dětský areál Šťastná země v Radvánkovicích. Čekají na vás RODINNÉ MODEROVANÉ SOUTĚŽE tvůrčí dílny a samozřejmě veškeré atrakce v areálu.

Královéhradecký kraj

Rockové vítání jara

Nenechte si ujít tradiční jarní rockový festival ve složení: E!E, F.A.KING, RADIO JEREVAN, NEODUVODITELNÁ LÍTOST, PITTY POKY a MORDOTUA. Start je v 19 hodin v Country kempu Potštejn.

Den Země v podorlickém skanzenu Krňovice - Třebechovice pod Orebem

Již tradiční připomínka tohoto svátku. Přijďte se podívat, co děláme nejen pro přírodu a pobavit se. Program je zaměřený na ochranu přírody a životního prostředí, ukážeme Vám, co v této oblasti děláme jako Český svaz ochránců přírody a samozřejmě bude možná prohlídka skanzenu a jeho novinek. Zahájení akce proběhne v sobotu v 10 hodin.

Pardubický kraj

Pardubický vinařský půlmaratón

Tradiční běžecký podnik "Pardubický vinařský půlmaratón" se koná v Pardubicích každoročně a účastní se jej kromě profesionálních běžců i stále větší počet závodníků z řad široké veřejnosti. Tuto skutečnost dokreslují i statistiky účastníků, mezi kterými najdeme malé děti ve věku pěti let, kolektivy škol, vitální osmdesátníky či handicapované nadšence z řad vozíčkářů.

Olomoucký kraj

Den Země v ZOO Olomouc

Již tradiční oslava Dne Země v olomoucké zoologické zahradě se bude konat tuto sobotu a slibuje bohatý doprovodný program. Malí i velcí účastníci akce se zábavnou formou seznámí se zajímavými živočichy JV Asie. Na jednotlivých stanovištích se děti seznámí s příběhy varana Irangy a budou plnit jednoduché úkoly. Za své snažení obdrží drobnou odměnu.

Mezinárodní den památek na hradě Šternberk

Víkend určený milovníkům historie i dětem na hradě Šternberk! Připravujeme speciální prohlídky s restraurátory i zábavné prohlídky pro děti. Po celý víkend nabízíme slevy na vstupné.

Kraj Vysočina

Australský den v ZOO Jihlava

Tuto sobotu se uskuteční slavnostní otevření nové expozice s názvem Australská farma v jihlavské zoo. Australský den začne už v 10:00 hodin dopoledne na jihlavském Masarykově náměstí. Nenechte si ujít příležitost být mezi prvními návštěvníky australské farmy, kde zvířata využila nepřítomnosti lidských obyvatel a nastěhovala se pod jejich střechu. V zoo čekají klokaní hrátky, stříhání ovcí, hra na didgeridoo.

Svrateckou hornatinou k rozhledně Horní les

Hvězdicový výstup odkudkoli a jakkoli k rozhledně na Horním lese u Rovečného proběhne tuto sobotu. Přístupové cesty jsou po červené TZ z Rovečného, příp. po modré TZ z Víru a Svojanova. Každý, kdo v době konání akce dorazí k rozhledně pěšky, na kole, motorizovaně či jinak, obdrží Pamětní list a razítko s motivem rozhledny.

Jihomoravský kraj

Společné venčení psů v Mariánském údolí

Charitativní vycházky se čtyřnohými miláčkyPřijďte společně vyvenčit Vaše psy, socializovat štěňátka, pokecat s dalšími pejskaři a podělit se o zkušenosti. Speciálním hostem tradičního venčení bude psí psycholog Rudolf Desenský, který Vám může poradit s výchovou Vašeho psa. Sraz je kolem 11 hodiny před Mariánským údolím na louce, u které se otáčejí autobusy. Po cestě v Kadlcově mlýně je připravena rezervace na oběd.

1. jízda městem Brnem na kolečkových bruslích

V sobotu proběhne letos první jízda městem Brnem na kolečkových bruslích za hudebního doprovodu Rádia Krokodýl. Sraz je v 15:30 na rohu ulice Podnásepní a Špitálka. Oslavte Den Země aktivně, nechte auto doma a projeďte se s námi na bruslích ulicemi Brna, kam za normálních okolností mohou jen automobily.

3. charitativní vycházka

Již 3. ročník Charitativní vycházky! Vezměte své čtyřnohé přátele, vaši rodinu, děti nebo kamarády a přijďte si užít příjemné sobotní dopoledne. Pro pejsky jsou připraveny soutěže o ceny - účast na soutěžích je dobrovolná. Výtěžek z akce bude věnován neziskové organizaci o.s. Zvíře v tísni, která pomáhá opuštěným a týraným zvířatům. Více informací zde. Sraz je v 9:00 na parkovišti u restaurace Kytnerka (V Újezdech 2), Brno - Medlánky.

Zlínský kraj

1. ročník Festivalu amatérských turistických filmů a fotografií ve Zlíně

Do třídenní přehlídky přihlásili amatérští filmaři 24 filmů a 10 fotografií. Výsledky budou vyhlášeny v sobotu v rámci hlavního festivalového programu, který začíná v 16 hodin ve Velkém kině. Součástí přehlídky je i promítání amerického dokumentu Samsara o putování po 25 zemích světa v pátek od 18 hodin.

Moravskoslezský kraj

Slavnostní otevírání hradu Starý Jičín

V sobotu se na hradním nádvoří uskuteční tradiční otevírání hradu. Akce bude probíhat od 11 hodin. O zábavu se postará kulturní program skupin historického a scénického šermu za doprovodu dobové hudby.

Den Země v Opavě

Zveme vás na oslavy Dne Země, které zaplní náměstí Osvoboditelů. Zástupci ptačí říše, aktivity v lese, hemžení včel v úle, ale také odlévání stop ze sádry nebo sázení bylinek. To je jen malá ochutnávka z programu k oslavám Dne Země, které proběhnou 21. dubna od 13 do 18 hodin na náměstí Osvoboditelů a v Janáčkových sadech.
 

 

Zajímavé akce v okolí

Ústecké Velikonoce 2024 - Ústí nad …

25.03.2024 - 29.03.2024
Ústí nad Labem

Velikonoční jarmark na Lidickém náměstí nabídne 25.- 29. března bohatý kulturní program! Těšit se můžete na hudební…

Veselé Velikonoce s kraslicemi od C…

26.03.2024 - 01.04.2024
Praha

První jarní den máme za sebou a za dveřmi už netrpělivě čekají Velikonoce. K těm neodmyslitelně patří malovaná i…

Velikonoční městečko 2024 - Frýdek-…

28.03.2024 - 30.03.2024
Náměstí Svobody

Program na pódiu pro děti i dospělé, trhy s řemeslnými výrobky a nejrůznějšími dobrotami místní gastronomie, živá…

Velikonoční bludiště 2024 - Ústí na…

28.03.2024 - 31.03.2024
Přírodní a zrcadlové…

Hledání velikonočních vajíček, luštění kvízů, plnění úkolů, poznávání přírody a dovádění v přírodním bludišti na…

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

pátek 29. březen

Dnes má svátek Taťána

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete