Statistika našeho portálu

  • 102 717 Akcí v kalendáři
  • 5 390 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Tipy na víkend 19. – 21. září 2014: Užijte si Evropský den bez aut, Zažijte město jinak, nebo navštivte Slavnosti brambor

Poslední letní víkend má být podle meteorologů zároveň posledním slunečným víkendem. Tak neváhejte a vyrazte třeba Zažít město jinak, nebo se projděte po Karlových Varech, kde se v neděli uskuteční Den bez aut.

Praha

Již tento pátek odstartují Zbraslavské pivní slavnosti, u příležitosti 250 let od založení Zbraslavského pivovaru. Až do sobotu je můžete navštívit na Zbraslavském náměstí a těšit se můžete spoustu zábavy, kvalitní muziku, atrakce pro děti, občerstvení, soutěže a samozřejmě na přehlídku několika pivovarů a jejich produktů. Na šestém Malostranském vinobraní si tuto sobotu přímo v srdci Prahy budete moct vychutnat muziku a tanečníky z Horňácka. Kolem 16 hodiny se bude konat sklizeň malostranského vína a až do večerních hodin bude probíhat ochutnávka burčáků a vín předních vinařů z Moravy a Čech, kteří přivezou i domácí klobásky a slivovici. Více než 40 míst po celé Praze ožije v sobotu 20. září sousedskými slavnostmi Zažít město jinak. Nepřeberné množství aktivit, místní kavárny a restaurace, pouliční hudba a divadlo zaplní ulice a plácky 12 pražských čtvrtí. Více informací a program jednotlivých akcí naleznete zde.

Středočeský kraj

V pátek se vypravte do Kladna na sportovní den pro děti. Kromě sportování na děti čeká také setkání s nejlepšími českými atlety. Přijde například oštěpařka Barbora Špotáková, Tomáš Dvořák, či Jaroslav Bába. V sobotu večer si nenechte ujít noční prohlídky zámku Radim. Prohlídky se budou konat při svitu svíček, s kostýmovaným průvodcem a malou ochutnávkou dobových pokrmů v černé kuchyni. Pro inspiraci si budete moci odnést domů na vyzkoušení dobové recepty.

Jihočeský kraj

Závěr plavební sezóny na Schwarzenberském plavebním kanálu se bude konat tuto sobotu U hraničního potoku Ježová / Iglbach. Na místě uvidíte folklor jižních Čech a Horních Rakous, trubače na lovecké rohy a plavení dříví. Na nádraží v Jindřichově Hradci se tuto sobotu uskuteční Den železnice. Pro zájemce jsou připraveny prohlídky jinak nepřístupných dep, drážních objektů, výstavy železničních vozidel skutečných i modelových, včetně jízdy nostalgických vlaků, jimiž se mohou svézt nebo je fotografovat či filmovat.

Plzeňský kraj

Dvoudenní přehlídku hudebních, tanečních a divadelních skupin uvidíte tento víkend v Rokycanech na akci Setkání pod rokycanskou věží. Uvidíte hudební vystoupení, například kapelu Portless, Jaroslava Uhlíře, či Iva Jahelku a těšit se můžete na další bohatý program, včetně slavnostního ohňostroje, stánkový prodej, sportovní program, či dětské atrakce. Tento víkend bude patřit statek Lüftnerka v plzeňské ZOO lidovým řemeslům a dovednostem. Z různých dílniček a stánků s rozmanitými předměty na vás dýchne atmosféra venkovského trhu minulých dob. Ukázky řemesel a dovedností doplní i letos ochutnávky tradičních jídel, které patřily v jídelníčku našich předků především k podzimnímu času.

Karlovarský kraj

V sobotu si nenechte ujít noční prohlídku hradu a zámku Hauenštejna (Horního hradu), která vypukne ve 20 hodin. Můžete těšit na historické mystifikace, přecházející místy až v otevřené lži, nejoblíbenějšího hornohradského průvodce Viktora Braunreitera. V neděli si v Karlových Varech můžete užít Den bez aut, který se koná v rámci Evropského týdne mobility. Podrobný bohatý program naleznete zde.

Ústecký kraj

Další ročník Litoměřického vinobraní se uskuteční již tento víkend. Můžete se těšit na slavnostní průvod císaře Karla IV, na jazzovou scénu, vystoupení vítězů soutěže Little star 2014, historickou scénu s jarmarkem nebo ohňostroj, divadelní a hudební vystoupení a mnoho dalšího. Letošní Trmické slavnosti se uskuteční tuto sobotu na trmickém Václavském náměstí. Můžete se těšit na vystoupení mnoha hudebních interpretů, v čele s Hanou Zagorovou a na bohatý doprovodný program.

Liberecký kraj

Tento víkend se uskuteční Jablonecké podzimní slavnosti. Kromě stylového trhu na Dolním náměstí a v ulici U Muzea se návštěvníci mohou těšit na kulturní program, který bude probíhat v centru města po celý pátek a sobotu. Podrobný bohatý program naleznete zde. Oslavy Ještědu se uskuteční tuto sobotu, tentokrát s mottem Den plný klaunů. Kromě tradičního programu, kdy si budou moci návštěvníci prohlédnout jindy nepřístupné prostory televizního vysílače a hotelu Ještěd, sledovat 11. ročník vynášení sudů piva na vrchol nebo výjezd autoveteránů na Ještěd, bude v doprovodném programu pamatováno i na rodiny s dětmi.

Královéhradecký kraj

Při příležitosti povýšení Svobody nad Úpou na město Císařem Rudolfem II. se zde každý rok na podzim konají dobové slavnosti. Na slavnostech jsou k vidění šermířské skupiny, folklórní vystoupení, umělecká řemesla a stánky s občerstvením. Den zaměřený na ukázku starých řemesel dříve běžných na venkově můžete zažít tento víkend v Podorlickém skanzenu v Třebechovicích pod Orebem. Budete zde mít možnost si vyzkoušet klasické venkovské práce a připraven je také bohatý doprovodný program nejen pro děti.

Pardubický kraj

Tuto sobotu si nenechte ujít Starodávný jarmark v Litomyšli - tradiční řemeslné trhy s hudebním doprovodným programem na pódiu u Morového sloupu. Uvidíte zde přes 100 řemeslníků, kteří budou předvádět stará řemesla a prodávat svoje výrobky a Dům dětí a mládeže v Litomyšli zde bude prezentovat svou činnost. Hrad Kunětická Hora vás tuto sobotu zve na další historické Kunětické vinobraní. Čeká na vás degustace vybraných českých, moravských i zahraničních vín, staročeské speciality a celodenní doprovodný kulturní program včetně prohlídek hradního paláce.

Kraj Vysočina

Tento víkend provoní dvorem Eden centra v Bystřici nad Pernštejnem bramborové speciality všeho druhu. Návštěvníci na slavnostech ochutnají množství bramborových specialit od bramborářských špiček z celé Vysočiny. Čerstvě sklizené brambory od různých producentů si budou moci také zakoupit. Město Telč vás zve na ukončení letní sezony tuto sobotu na náměstí - na tradiční slavnost s příjezdem sv. Václava z období raného středověku. Po celý den bude probíhat řemeslný trh a těšit se můžete na bohatý doprovodný program.

Olomoucký kraj

Tuto sobotu se na hradě Helfštýn uskuteční komentované noční prohlídky. Pokud tedy chcete vidět tuto zříceninu starodávného hradu pouze při svitu svíček, tak neváhejte a rezervujte si zde své místo včas. Tuto sobotu bude slavnostně otevřen Dům přírody Litovelského Pomoraví v Horce nad Moravou. Připraveny budou komentované prohlídky areálu, pohádky pro děti, promítání filmu, výstavy obrazů a mnoho dalšího.

Jihomoravský kraj

Zámek Slavkov-Austerlitz zve všechny zájemce na mimořádné komentované prohlídky depozitáře zemědělství, který bude veřejnosti zpřístupněn vůbec poprvé. Prohlídky se uskuteční tuto sobotu ve třech časech, informace k rezervaci naleznete zde. V ZOO Vyškov se tuto sobotu uskuteční Jablková pouť. Program bude věnovaný "jabkám, rajským jabkám a zemským”, budete moci ochutnat pečená jablka a brambory, domácí jablečné moučníky, dobroty z rajských jablek i brambor a k vyzkoušení bude moštování a pro děti budou připraveny tvořivé dílny.

Zlínský kraj

Tuto sobotu bude v ZOO Lešná slavnostně otevřena Zátoka rejnoků, která se stane domovem zhruba dvacítky mořských rejnoků druhu siba ománská. V mnoha směrech se bude jednat o unikátní expozici, která nemá ve středoevropském regionu obdoby. V pivovaru v Rožnově pod Radhoštěm se tuto sobotu uskuteční první ročník Pivních slavností. Bohatý program začne již v 8 hodin farmářským trhem, pokračovat bude dětskými hry a pochutinami na grilu a zakončí je běžecký závod.

Moravskoslezský kraj

Zažijte tuto sobotu Ostravu jinak. Díky této akci ožije nejen centrum města Ostravy, které se poslední dobou poměrně vylidnilo, ale také Zábřeh a Poruba. V neděli se na hradě Starý Jičín uskuteční Den pejsků. Součástí programu budou ukázky psí poslušnosti, dogfrisbee, agility a tanec se psem. Dozvíte se, jak pracují pejsci v canisterapii. Na setkání bude přítomen veterinář, který Vám rád poskytne odborné konzultace. Součástí bude také stánek, kde si můžete pro své čtyřnohé miláčky zakoupit kvalitní krmivo

Zajímavé akce v okolí

Auto-moto-Farmářské a bleší trhy Tu…

17.08.2024 - 17.08.2024
Stružinec, Tuhaň, 51251

Všechny zveme na sobotu 17. srpna 2024 do obce Tuhaň u Semil, na tradiční auto-moto, farmářské a bleší trhy, které…

Štěrkovna Open Music 2024 - Hlučín

25.07.2024 - 28.07.2024
Hlučín

Zveme vás na jubilejní 20. ročníky Štěrkovny Open Music, který se bude konat na Hlučínském jezeře.

43. SILMET Rally Příbram 2024

26.07.2024 - 27.07.2024
Příbram

Poslední červencovou sobotu se uskuteční již 43. ročník Silmet Rally Příbram. Naše domácí rally se pojede v obdobném…

Festival Na břehu 2024 - Staňkov

26.07.2024 - 27.07.2024
Obecní kemp Staňkov

Hudební festival pro celou rodinu, zaměřený na téma ochrany přírody, ekologie a životního prostředí.

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

sobota 27. červenec

Dnes má svátek Věroslav

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete