Statistika našeho portálu

  • 102 287 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Tipy na víkend 2. – 3. března

Fotogalerie k článku

Praha

Přijeďte se podívat na 8. ročník festivalu o duševním zdraví a mysli, který nese téma Diverzita: Chceme hledat cesty k tomu, co nás spojuje - ať už se jedná o odlišnou sexuální orientaci, psychické či jiné onemocnění, rozdílnost v náboženském vyznání, v tom jak vypadají naše těla, v barvě pleti nebo věku. Klíčem k tomu spolu vycházet, je najít vzájemné porozumění, pochopení, empatii.

Zastavte se tento víkend na prodejní výstavě brouků a motýlů v Praze. Nenechte si ujít jedinečnou příležitost na vlastní oči spatřit dokonalou kombinaci barev, úchvatné bizarní tvary, nejmenší a největší druhy brouků, motýlů a ostatního hmyzu a to vše na entomologickém dnu a výstavě.

Středočeský kraj

Mělnické kulturní centrum si pro děti tuto neděli přichystalo pohádku Ronja, dcera loupežníka švédské autorky Astrid Lindgrenové, která patří ke klasickým dílům světové literatury pro děti.
Je to jeden z mála dětských příběhů, ve kterém je hlavní hrdinkou a hybatelem dění dívka.

Vysočina

2.3. 2024 se můžete pobavit na komedii Nájemníci v podání divadelního spolku Bezchibi v Telči. Komedie vznikla na motivy hry "Nájemníci pana Swana aneb Habaďůra", jejímž autorem je britský spisovatel Michael Cooney.

Jihočeský kraj

Písku proběhne 2.3. 2024 jarní přehlídka plemenných koní Zemského hřebčince. V úvodu programu se divákům jako obvykle představí plemenní hřebci Zemského hřebčince Písek s.p.o. a také kolekce plemeníků soukromých majitelů. Po této části zajímavé především pro chovatele klisen bude následovat pestrý program, který nepochybně zaujme všechny příznivce těchto ušlechtilých tvorů.

Plzeňský kraj

Od 1.3. 2024 – 2.6. 2024 se otevírá výstava Umění prodat (se). Umělec ve spárech trhu 19. století v Západočeské galerii v Plzni. Přestože o tom knihy mnohdy mlčí, většina výtvarných umělců se musela svou tvorbou vždy mimo jiné i uživit. Devatenácté století bylo dobou, kdy se měnil vztah zadavatelů a tvůrců, nový charakter získávaly poměr publika k výtvarnému dílu i samotné tržní mechanismy.

Karlovarský kraj   

O víkendu se na Božím Daru uskuteční tradiční Karlův běh. Závod v běhu na lyžích Cardion Karlův běh je součástí seriálu závodů Stopa pro život již 14. sezónu. Karlův běh, lyžařský závod pojmenovaný po Otci vlasti, je druhým nejstarším závodem jednotlivců na úzkých prkýnkách v Čechách. Zázemí bude postaveno v centru města Boží Dar. Jedná se o velice oblíbený závod za účastí závodníků z Německa. Můžeš si tak poměřit formu s mezinárodní konkurencí.

Ústecký kraj

Ještě tento víkend se můžete přijít podívat na výstavu Neznámé snímky Karla Gottsteina do Muzea města Ústí nad Labem. S postupující digitalizací jsme se rozhodli vystavit doposud nepublikované snímky Karla Gottsteina dokazující jeho neúnavné hledání nejlepších záběrů a radost z fotografování.

Liberecký kraj

Od 2.3. se můžete přijet podívat do Turnova na výstavu panenek a kočárků. V Turnově v blízkosti náměstí Českého ráje je k vidění 1000 exponátů panenek a kočárků soukromé sbírky. Na výstavě jsou k vidění převážně charakteristické panenky nazývané šklebík.

Královéhradecký kraj

Zúčastněte se tuto sobotu exkurze S geologem k dolům Jestřebích hor. Užijete si 6hodinovou procházku terénem dozvíte se mnoho zajímavého o lokalitě Bunkr. Start i cíl vycházky je v Radvanicích.

Pardubický kraj

Pardubicích se tuto sobotu uskuteční 55. Mezinárodní výstava minerálů. I v Pardubicích budete mít možnost navštívit výstavu minerálů a spatřit tak na vlastní oči nerosty v podobě minerálů, šperků či fosilií. Chybět nebudou ani zahraniční vystavovatelé.

Jihomoravský kraj

Brně se konají hravé neděle na Zážitkovce. Pronikněte do tajů navrhování deskové hry a odneste si domů svoji vlastní verzi. Co může být lepšího, než strávit odpoledne jako rodina pohromadě? Hledáte-li společnou aktivitu, u které se všichni pobavíte, zapište si do diáře: každou neděli od 14 hodin jdeme do Zážitkovky Brno na Masaryčce! Kromě speciálního programu na vás čekají stoly plné Albi her, včetně úplných novinek. Z kapacitních důvodů a zajištění materiálu je třeba předchozí registrace.

Zlínský kraj

Nenechte si ují 5. ročník cestovatelského festivalu Cestobraní, který se uskuteční v sobotu 2. března od 14 hodin v kině Hvězda v Uherském Hradišti. Návštěvníkům nabídne pět nevšedních přednášek zajímavých cestovatelů ze všech koutů světa a bohatý doprovodný program včetně gastronomických zážitků nebo soutěží.

Olomoucký kraj

Do konce týdne bude v Muzeu Mohelnice výstava Co šeptají andělé. Andělé coby prostředníci mezi Bohem (božstvy) a lidmi člověka provázejí od nepaměti. V křesťanské tradici svou roli sehrávají nejen ve vánočním příběhu, bible o nich vypráví prakticky už od stvoření světa.

Moravskoslezský kraj

Tento víkend se bude v Ostravě konat veletrh cestovního ruchu, přijeďte se podívat.

Zveme všechny knihomoly na 5. ročník Knižního festivalu Ostrava, který proběhne tento víkend! Můžete se těšit na nakladatele všech žánrů z celé České republiky představí knižní novinky, a to nejzajímavější z knižní produkce.

Zajímavé akce v okolí

Auto-moto-Farmářské a bleší trhy Tu…

19.05.2024 - 19.05.2024
Stružinec, Tuhaň, 51251

Všechny zveme na Neděli 19. května 2024 do obce Tuhaň u Semil, na tradiční auto-moto, farmářské a bleší trhy.

Festival Muziq 2024 - Tachov

08.06.2024 - 08.06.2024
Letní parket u Bělčáka

Festival Muziq v Tachově zve na druhý ročník!

Kmotra SMRT 2024 - Jiříkov

04.05.2024 - 08.05.2024
Sovinec

Dobývání hradu Sovinec.

G4 Jelen & JFO II 2023 - Ostrava

08.05.2024 - 08.05.2024
Multifunkční aula Gong,…

Patří k našim nejznámějším hudebním skupinám, jsou držitelem cen Anděl. Charakterizují je výrazné melodie a poetické…

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

středa 8. květen

Den osvobození od fašismu

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete