Statistika našeho portálu

  • 102 272 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Tipy na víkend 2. – 3. listopadu 2019

První listopadový víkend bude prosycen podzimní dušičkovou atmosférou, ale kromě strašidelných prohlídek hradů a zámků nebo halloweenských akcí, můžete vybírat i z řady zajímavých festivalů a výstav.

Fotogalerie k článku

Vybírat můžete také ze všech akcí v našem Kalendáři.

Praha 

V Praze v Bio Oko se koná přehlídka brazilských filmů Kino Brasil. Navštívit ji můžete až do neděle V prostor MeetFactory naopak najdete festival Alternativa, který nabízí vhled do hutné hudby ze všech žánrových zákoutí. Dramaturgie pokrývá avantgardní žánry od soudobé vážné hudby až po noise.

Dušičkový program si užijete například v oboře Hvězda, kde vás čeká akce s názvem Duše a dušičky aneb Halloween ve Hvězdě. Těšit se můžete na Halloweenský workshop, strašidelnou stezku, zábavné soutěže a hry o zajímavé ceny. Halloweenský program vás čeká i v Centrálním parku Kbely. Můžete se těšit na vyřezávání dýní, divadlo Pohadlo - netopýří pohádka, soutěže pro děti a ukončení dne lampionovým průvodem za strašidýlky.

Středočeský kraj

Na zámku Loučeň vás v sobotu čekají Svatohubertské slavnosti. Na programu budou ukázky práce loveckých psů či sokolníků, koncerty, soutěž, výstava obrazů, myslivecké tradice a zvěřinové hody. Halloweenská zábava je připravená také na zámku Berchtold. Nebude chybět dlabání dýní, módní přehlídka masek, strašidelný průvod parkem a další.

Jihočeský kraj

Město České Budějovice si připravilo k památce zesnulých projížďku kočáru s koňmi a lampionový průvod.

Plzeňský kraj

V Plzni čeká děti Strašidelný rej, tedy zábavné odpoledne, kde se sejdou duchové, strašidla, čarodějky a další bytosti. Bude se soutěžit, tvarovat z balónků, tancovat nebo soutěžit.

Karlovarský kraj

Na hradě Seeberg - Poustka se v sobotu můžete těšit na Svatohubertské odpoledne. Čekají vás komentované prohlídky s ukázkou historických loveckých zbraní, sokolníci, lovecká kynologie, dětská střelnice a dílny.

Ústecký kraj

Dušičková prohlídka tajemný zámek vás čeká na Červeném Hrádku u Jirkova. Na hrádku se potkáte se strašidelnými bytostmi, které si pro vás připravili strašidelnou prohlídku zámku, při které se pokusíte zlomit děsivou kletbu.

Liberecký kraj

Strašidla čekají také na zámku Horní Libchava, a zejména pak Bílá paní, která provede děti zámkem i strašidelným sklepením. Hallooweenská party kde si vyrobíte společně strašidlo z vydlabané dýně a pochutnáte si na vlastnoručně uvařené dýňové polévce je připravena na sobotu v České Lípě.

Královéhradecký kraJ

Pokud byste ještě rádi navštívili nějaký výlov rybníku, pak máte jedinečnou možnost na rybníku Zrcadlo u Chlumce nad Cidlinou. Výlov s prodejem živých ryb zde bude probíhat oba víkendové dny.

V Hradci Králové probíhá od pátku do neděle dětský filmový festival Malé oči, který přinese do kina nálož filmů, workshopů a jiné zábavy pro dětské oči.

Pardubický kraj

V Litomyšli se v sobotu koná Hubertova jízda. Při ní projde koňský průvod náměstím za doprovodu dechové hudby, následovat bude soutěže vozatajů a jezdeckých koní a vše zakončí večerní posezení, kde zahraje skupina Kdo má čas. Nebude chybět ani doprovodný program pro děti i dospělé na Suchém rybníku.

Pokud patříte mezi milovníky koček, pak si rozhodně nenechte ujít Mezinárodní výstavu koček v Pardubicích. K vidění budou různá plemena koček.

Jihomoravský kraj

Až do neděle můžete zavítat na tradiční výlov rybníku v Jaroslavicích u Znojma. Akce je skvělá pro ty, kteří chtějí vidět klasický výlov bez doprovodného programu.

Día de los Muertos je festival latinsko-americké hudby, kterým v Brně oslaví mexický svátek mrtvých. Zářivé květiny, zdobené lebky, kostlivci, a hlavně skvělá hudba neodmyslitelně patří k slavným oslavám smrti. Můžete se těšit na to nejlepší z horkých rytmů, temperamentní tance, malování na obličej anebo fotokoutek.

Zlínský kraj

Stezka odvahy halloweenským lesem čeká na děti v sobotu ve Zlíně

Olomoucký kraj

Neopakovatelná atmosféra večerních prohlídek vás čeká na zámku v Čechách pod Kosířem, neboť bude spojená s Dušičkami a strašidly. Kromě klasických a strašidelných prohlídek se můžete těšit také na dílničky v Hanácké ambasádě.

V Olomouci máte o víkendu jedinečnou šanci se podívat na výstavu Lega, kterou pořádá Československá komunita LEGO fanoušků Kostky.org. Přes padesát českých a patnáct zahraničních stavitelů ukáže své umění v podobě stovek menších i obřích LEGO modelů. 

Moravskoslezský kraj

Za chutí a vůní čokolády se od pátku do neděle můžete vydat na Černou Louku v Ostravě. Vyroste zde totiž něco jako čokoládová zoo, kde uvidíte obří sochy z čokolády. U soch najdete také informační panely, z nichž se dozvíte více informací o jednotlivých vysochaných zvířatech – jako v opravdové zoologické zahradě. 

Evangelický kostel v Havířově bude v sobotu hostit benefiční koncert Melodie barokních mistrů. Výtěžek z koncertu poputuje na podporu Oddělení klinické hematologie Nemocnice s poliklinikou Havířov.

Zajímavé akce v okolí

Auto-moto-Farmářské a bleší trhy Tu…

05.05.2024 - 05.05.2024
Stružinec, Tuhaň, 51251

Všechny zveme na Neděli 5. května 2024 do obce Tuhaň u Semil, na tradiční auto-moto, farmářské a bleší trhy.

Festival Muziq 2024 - Tachov

08.06.2024 - 08.06.2024
Letní parket u Bělčáka

Festival Muziq v Tachově zve na druhý ročník!

JAROVÍN Znojmo 2024

03.05.2024 - 03.05.2024
Znojmo

NEJVĚTŠÍ DEGUSTACE FRIZZANTE A RŮŽOVÝCH VÍN V ČESKÉ REPUBLICE. AKCE SE KONÁ V PŘEDVEČER PŘEDSTAVENÍ NOVÝCH VÍN VOC…

Thermal Beer&Grill Fest vol. 2 2024…

03.05.2024 - 04.05.2024
Promenáda před hotelem…

Návštěvníci jsou zváni na 2. ročník festivalu Thermal Beer & Grill Fest, kde budou moci ochutnat piva od malých i…

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

pátek 3. květen

Dnes má svátek Alexej

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete