Statistika našeho portálu

  • 102 717 Akcí v kalendáři
  • 5 390 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

TIPY NA VÍKEND 2. – 3. prosince

Fotogalerie k článku

Praha

sobotu do Prahy zavítá Královský košt, aneb pultová degustace nejlepších českých a moravských vín, oceněných medailemi odbornou porotou soutěže KRÁL VÍN České republiky. Pultová degustace vín je organizována systémem all inclusive, který umožňuje návštěvníkům ochutnat maximální množství vzorků. Součástí degustace je i prezentace kvalitních sýrů, uzenin či paštik. Všechna prezentovaná vína získala medaile v jedné z největších soutěží v ČR. Bez nadsázky lze říci, že na Královském koštu ochutnáte aktuálně nejlepší vína České republiky.

 

Středočeský kraj

Nenechte si ujít tuto sobotu Design marketKutné Hoře. Zažijte celý den plný umění a designu v GASK! Celodenní komponovaný program s design markety doplní živá hudba, komentované prohlídky aktuálních výstav, divadlo pro děti, umělecké dílny a skvělé gastro.

 

Vysočina  

Jihlavě tuto neděli proběhne na Masarykově náměstí slavnostní rozsvícení vánočního stromečku a města. Pojďte si společně užít slavnostní večer na náměstí. Součástí akce je jako vždy i kulturní program, který začíná už v 15:00.

 

Jihočeský kraj

Přijďte se podívat na velkolepé rozsvícení vánočního stromečku do Českých Budějovic.

 

Plzeňský kraj

S vánoční náladou přijede tento víkend do Plzně MINT Market. Designové kousky a originální móda, kterou nepotkáte na každém rohu, to je MINT Market. Před Vánocemi se opět vracíme do Plzně, abychom vám nabídli moře inspirace na vánoční dárky. Už tradičně zahnízdíme v našem zimním útočišti v prostorách DEPO2015.

 

Karlovarský kraj   

Město Cheb otevírá tuto sobotu tvůrčí dílnu pro děti od 6 let a mládež s názvem Vánoční tajemství.

 

Ústecký kraj

Stavte se na tradičním předvánočním setkání v muzeu Ústí nad Labem, jehož součástí bude tvořivá dílna, prezentace výrobků s vánoční tematikou a další doprovodný program. Budou připraveny dílničky s vánoční tématikou jako přáníčka, výroba svícnů, malování na talíře.

 

Liberecký kraj

V rámci Libereckého adventu se tento víkend můžete těšit například na Čertovskou pohádku, adventní dílničky pro malé i velké, nesoutěžní charitativní mikulášský běh s Libercem nebo koncert pro seniory.

 

Královéhradecký kraj

Od této soboty můžete navštěvovat tradiční vánoční trhy v Hradci Králové. Přijďte se naladit na vánoční atmosféru s bohatým programem.

 

Pardubický kraj

Moravské Třebové tuto sobotu proběhne rozsvícení vánočního stromečku a také Flermarket. Můžete se těšit na rukodělce a řemeslníky, dílničky, občerstvení a vánoční atmosféru. Těšit se můžete na autorské originály tvořené s láskou. Nebudou chybět ani teplé nápoje a pochutiny. Potěší vás také doprovodný program v podání mateřských školek nebo základní umělecké školy. Přijede také Tomáš Kočko se svým orchestrem, držitel dvou cen Anděl za album roku. K vánoční atmosféře přispějí i andělé na chůdách, ponocný se psem nebo úžasný betlém. Zazvonit si můžete na zvoničku přání a potěšit se vánoční atmosférou, když se rozsvítí stromeček.

 

Jihomoravský kraj

Kyjově zahájí Advent tvořivými dílnami. Přijďte se podívat do Vlastivědného muzea Kyjov a vyrobte si například adventní věnce, svícny nebo ozdoby. Ozdobte si perníčky nebo si vytvořte svíčky z včelího vosku.

 

Zlínský kraj

Přijeďte se podívat na adventní jarmark s předváděním výroby a tvořivými dílničkami pro děti ve Slušovicích. Přijďte načerpat krásnou předvánoční atmosféru na Adventní jarmark, pořádaný již tradičně Mikroregionem Slušovicko, v sobotu 2. prosince 2023 od 9 do 14 hod. do Nové sokolovny ve Slušovicích a na přilehlou sokolskou zahradu Těšit se můžete na krásné rukodělné výrobky, klasickou valašskou zabijačku, vánoční ozdoby, svíčky a jiné. Můžete ochutnat spoustu dobrot nebo nakoupit vánoční dárky. Celý den zpříjemní svým vystoupení dětí z MŠ Slušovice, MŠ Trnava, ZŠ Neubuz, ZŠ Veselá či ZŠ Všemina a Mladá dechovka z Kašavy.  Nebudou chybět také dílničky pro děti či malování na obličej. 

 

Olomoucký kraj

Jak jinak se naladit na Vánoce než na vánočních trzích v Olomouci. Letošní vánoční trhy tradičně nabídnou mnoho vyhledávaných stánků s vánočním zbožím a punčem. Každý den se pak můžete těšit na bohatý program pro malé i velké návštěvníky. V sobotu se můžete těšit na Gastro rejdění s portálem rej.cz a v neděli na představení pro děti Michala Nesvadby.

 

Moravskoslezský kraj

Přijeďte se podívat jak Ostrava zpívá Gospel. Všichni, kdo by finální výsledek letošního snažení tohoto výjimečného hudebního tělesa chtěli slyšet, jsou zváni na závěrečné koncerty Ostrava zpívá gospel 2023, které proběhnou v sobotu 2. prosince od 16 a od 19 hodin v multifunkční aule Gong. Předprodej vstupenek bude spuštěn ve středu 1. listopadu v síti OSTRAVAINFO online i na kamenných pobočkách. 

Zajímavé akce v okolí

Auto-moto-Farmářské a bleší trhy Tu…

17.08.2024 - 17.08.2024
Stružinec, Tuhaň, 51251

Všechny zveme na sobotu 17. srpna 2024 do obce Tuhaň u Semil, na tradiční auto-moto, farmářské a bleší trhy, které…

Štěrkovna Open Music 2024 - Hlučín

25.07.2024 - 28.07.2024
Hlučín

Zveme vás na jubilejní 20. ročníky Štěrkovny Open Music, který se bude konat na Hlučínském jezeře.

43. SILMET Rally Příbram 2024

26.07.2024 - 27.07.2024
Příbram

Poslední červencovou sobotu se uskuteční již 43. ročník Silmet Rally Příbram. Naše domácí rally se pojede v obdobném…

Festival Na břehu 2024 - Staňkov

26.07.2024 - 27.07.2024
Obecní kemp Staňkov

Hudební festival pro celou rodinu, zaměřený na téma ochrany přírody, ekologie a životního prostředí.

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

sobota 27. červenec

Dnes má svátek Věroslav

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete