Statistika našeho portálu

  • 102 262 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

TIPY NA VÍKEND 20. – 21. dubna

Fotogalerie k článku

Praha

Pokud máte rádi módu, nenechte si ujít jedinečný Festival krásy a módy v nákupním centru Metropole Zličín, který proběhne od 18. do 21. dubna. Těšit se můžete na rozmanité služby kosmetiček, vizážistek i hair-stylistek, masáže, módní poradenství nebo exkluzivní beauty workshopy.

Středočeský kraj

Přijeďte se podívat na Festival bez předsudků na Kladno. Festival Bez předsudků představí klíčová témata současnosti a to ve dnech 17. a 24. dubna na Kladně. Během těch festival nabídne otevřenou debatu o finanční gramotnosti a mezilidských vztazích. Program se bude skládat z filmových projekcí, po kterých proběhne diskuze s hosty profesionály na daná témata.

Vysočina

Telči proběhne tuto sobotu Bublinkový festival pro malé i velké. Divadlo Kejkle si pro děti v Panském dvoře Telč připravilo horu zábavy s bublinami. Balónky, bublinky, dobrá nálada. Hodinové bublinkové představení pro děti. Masky a kostýmy jsou vítány!

Jihočeský kraj

Přijďte oslavit v sobotu Mezinárodní den památek do Českých Budějovic. Čekají vás komentované prohlídky, přednášky a program pro děti.

Plzeňský kraj

Ještě tento víkend můžete navštívit jedinečnou světelnou výstavu Light Scapes (Krajiny světla) japonského vizuálního umělce Yasuhira Chida v prostorách Muzea církevního umění plzeňské diecéze v Plzni. Historické prostory bývalého františkánského kláštera ozáří sedm minimalistických instalací, tři z nich přitom Chido představí ve světové premiéře. Nenechte si ujít světlem vyprávěné příběhy o prostoru a nicotě, tichu a zvuku, světle a tmě nebo klidu a ruchu!

Karlovarský kraj

Sokolově tuto sobotu v rámci oslav svátku Dem Země se chystá program s názvem Cesta do pravěku. Na všechny návštěvníky čeká cesta pračlověka formou rodinné hry, vyrábění z kůže, lov mamutů a dalších pravěkých zvířat, také věštírna a obchodem s pravěkými komoditami. Pro malé návštěvníky je připraven rituál lovců a dívek na vdávání. Pro hladové návštěvníky je připraveno občerstvení.

Ústecký kraj

Pokud neodoláte dobrému pivu, rozhodně se zúčastněte Mezinárodního pivního festivalu, který proběhne ve dnech od 19. dubna do 20. dubna 2024 v Litoměřicích.

Liberecký kraj

Navštivte obec Plavy, jelikož zde o víkendu 20. – 21. dubna startují na Tanvaldské Kamenici v podhůří Jizerských hor první letošní závody v raftingu. Na závodníky čekají hned 2 závody seriálu Českého poháru v raftingu 2024 v disciplíně sjezd kategorie R4 a soutěž O pohár obce Plavy.

Královéhradecký kraj

Zúčastněte se tuto sobotu turistického pochodu, který pořádá KČT Hořice. KČT Hořice pořádá 50. ročník turist. pochodu O Žižkův štít. Vedle ve Smetanových sadech proběhne Turistické otevírání sezony Podkrkonoší a festival regionálních produktů.

Pardubický kraj

Na dobré víno můžete přijít do Pardubic. V sobotu 20. dubna 2024 si můžete užít festival Vinný košt plný výborných vín od českých vinařů v Pardubicích. Čeká vás množství vína, které ani vypít nejde, food zóna chutí snoubící se s vínem, program pro děti, hudební program po celý den.

Jihomoravský kraj

MINT Market už se chystá navštívit Brno! tentokrát se přestěhuje do industriální haly č. 76 v areálu Nové Zbrojovky, kde se bude konat spolu s akcí GrowFest. A na návštěvu budete mít tentokrát rovnou tři dny - přes osmdesát značek se na vás bude těšit o víkendu 19. - 21. dubna!

Zlínský kraj

Ve Vsetíně proběhne od 19. do 21. dubna 2024 Vsetínský filmový maraton. Díky neutuchajícímu nadšení organizátorů z Filmového klubu Vsetín se budou moci všichni milovníci nevšedních filmových zážitků opět vydat na průzkum balkánské kinematografie. Tentokrát je čeká kolekce složená zejména z filmů Rajka Grliće, Srđana Karanoviće, Gorana Markoviće, Gorana Paskaljeviće a Lordana Zafranoviće, absolventů pražské FAMU.

Olomoucký kraj

Ještě 20. dubna je v galerii Art Rubikon v Olomouci k vidění výstava originálních výtvarných děl. Salon filmových klapek je projekt spojující výtvarné a filmové umění, který pravidelně ze svého výtěžku podporuje snímky začínajících filmařů. Akce je tradiční součástí doprovodného programu Zlín Film Festivalu.

Moravskoslezský kraj

Sobotní den si můžete společně s rodinou užít návštěvou Zoo Ostrava, kde je mimo jiné připravený program tvarování bonsají. Zájemci o pěstování bonsají se mohou v sobotu 20. dubna 2024 přijít podívat do Zoo Ostrava na ukázku tvarování a ošetřování těchto umělecky zpracovaných rostlin, kterou bude u hlavního vstupu zoo předvádět Miroslav Horský – kurátor japonské zahrady Botanické zahrady Praha. Lidé se dozví více o pěstování samotných bonsají, o tvarování a jednotlivých stylech, o výběru rostlin či o složení substrátu a přihnojování. Chybět nebudou ani praktické ukázky úpravy miniaturních stromků.

Zajímavé akce v okolí

Auto-moto-Farmářské a bleší trhy Tu…

05.05.2024 - 05.05.2024
Stružinec, Tuhaň, 51251

Všechny zveme na Neděli 5. května 2024 do obce Tuhaň u Semil, na tradiční auto-moto, farmářské a bleší trhy.

Festival Muziq 2024 - Tachov

08.06.2024 - 08.06.2024
Letní parket u Bělčáka

Festival Muziq v Tachově zve na druhý ročník!

Alf Carlsson/Jiří Kotača Quartet 20…

01.05.2024 - 01.05.2024
Masarykův kulturní dům…

Koncert

Jarmark v Podorlickém skanzenu Krňo…

01.05.2024 - 01.05.2024
Třebechovice pod Orebem

Tradiční prvomájový jarmark zahajuje pravidelnou turistickou sezonu ve skanzenu. Ke zhlédnutí i zakoupení budou výrobky…

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

středa 1. květen

Svátek práce

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete