Statistika našeho portálu

  • 102 717 Akcí v kalendáři
  • 5 390 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

TIPY NA VÍKEND 20. – 21. ledna

Fotogalerie k článku

Praha

Těšte se, protože o víkendu zaplaví ulice Prahy vůně zabijačky. Jitrnice, krvavé jelito, prejt, ovarové koleno, škvarky nebo prdelačka. To jsou všechno pochutiny, které neodmyslitelně patří k tradiční české zabijačce. A abyste si ji dosyta užili, nemusíte jezdit ani na vesnici. Stačí zajít od 18. do 21. ledna do Vinohradského Parlamentu, kde mají zabijačkové hody. Tradiční pokrmy v moderním pojetí si budete moci vychutnat v pohodlí restaurace nebo si venku na stojáka dopřát vepřové škvarky v kornoutu či chleba se škvarkovkou a nakládanou cibulí. A chybět nebude ani prodej zabijačkových produktů.

Televize Nova si připravila pro milovníky jídla unikátní akci Souboj na talíři LIVE, během které se na jednom místě potkají špičkoví čeští kuchaři. Součástí akce jsou také soutěže a další doprovodný program. Co všechno vás čeká? O víkendu 20. a 21. ledna 2024 se v O2 universu v Praze sejdou kuchaři z restaurací známé z pořadů TV Nova jako jsou MasterChef Česko a Souboj na talíři. Poprvé je návštěvníci uvidí pod jednou střechou a kuchaři také budou soutěžit.

Zveme děti i dospělé na výtvarnou dílnu v sobotu 20.1. 2024 od 10 hodin do ateliéru Poštovního muzea. Přijďte si vyzkoušet klasickou grafickou hlubotiskovou techniku suchou jehlu a vytvořit si originální tisky pomocí grafického lisu.

 

Středočeský kraj

Zajeďte si s dětmi v neděli na pohádku Ženich pro čertici aneb Sedmimílové boty do Mělníka. Veselá pohádka s melodickými písničkami vypráví jednoduchou, ale vtipnou zápletku o čertici Teofile, která využila nesnází ševce Pápěry k tomu, aby získala ženicha. Král Tonemám a jeho pobočník hrabě Kýval chamtivě sbírají po celém království vše, co se jim namane. Navštíví i chalupu ševce Pápěry a jeho ženy Nanynky, kteří králi slíbí, že mu švec ušije sedmimílové boty. A protože takové boty mají jenom v pekle, rozhodne se čertice Teofila, že boty vymění za ženicha. A když se do toho vloží i kmotra Vědělka, vznikne z toho veselý příběh, který pobaví nejen děti, ale i jejich rodiče.

 

Vysočina

Buďte u zahájení 14. ročníku farmářských trhů v Novém Městě nad Metují již tuto sobotu. Co nakoupíte: masné výrobky a speciality z Fryšavy, Třebíče a Náměště nad Oslavou, drůbež a vejce ze Zlatkova, mléčné výrobky ZD Březiny, masné a mléčné výrobky z Netína, pečivo rodinné pekárny Kejval, krůtí maso Zelenka, med z Rokytna, nakládané sýry a utopence z Hastrmanky, Janečkovy a Prosetínské trubičky, mrkvance z Polné, vína z Němčiček, rakytníkové výrobky, koření, čaje, sirupy a spoustu dalších dobrot.

 

Jihočeský kraj

Tento víkend se v Českých Budějovicích uskuteční Čokofest! Agentura ChrisEvents Vás srdečně zve na České Budějovice Čokoládový Festival 2024 (od 19. do 21. ledna - Výstaviště České Budějovice). Akce je jedinečnou událostí pro všechny milovníky čokolády a cukrovinek, kteří mají chuť se pobavit, skvěle si pochutnat a případně se i přiučit vaření s čokoládou.

 

Plzeňský kraj

Hrad Kašperk nabízí jedinečné prohlídky svých prostor. Vydejte se společně s kastelánem za hradby zimního gotického hradu Kašperk, otevřete mysl poznání a prozkoumejte i místa, kam se na památce běžně nedostanete. Délka prohlídky je cca 1,5 hodiny, prohlídku doporučujeme dospělým návštěvníkům.

 

Karlovarský kraj   

Vyrazte s dětmi tuto sobotu na pohádku O dvanácti měsíčkách do Ostrova. Loutková pohádka plná písniček a humoru, ve které se děti dozví, jak to dopadne s Maruškou a hravou formou se naučí názvy měsíců a co je pro každý z nich typické. Uvádí Divadlo Malé čarodějnice.

 

Ústecký kraj

A co takhle v sobotu pozorovat hvězdy? Teplická hvězdárna nabízí svým návštěvníkům večerní pozorování planet a hvězd. Od 18:00, 19:00 a 20:00 se můžete "zblízka" podívat na Planety Jupiter, Saturn, Uran a Neptun i na objekty hlubokého vesmíru (dvojhvězdy, hvězdokupy, mlhoviny, galaxie). Přes den pak tam mohou zájemci pozorovat Slunce, a to od 13:00,14:00 a 15:00.

 

Liberecký kraj

Toužili jste někdy po tom vyrobit si něco ze skla? To se vám může splnit v Novém Boru tuto sobotu. Staňte se na den sklářem. Během jedinečného zážitku si projdete sklářskou huť, seznámíte se s historií, výrobou a technologií skla a hlavně si sami zkusíte, jaké to je vytvořit skleněné srdce od počátku až do konce.

 

Královéhradecký kraj

Přijeďte do Pece pod Sněžkou a staňte se součástí SkialpujFESTu. Zúčastněte se odborných přednášek, workshopů, otestujte vybavení a zazávoďte si v Noci Tuleních pásů. Užijte si víkend s lidmi, kteří o sněhu, horách a sportu přemýšlejí stejně jako vy.

Vydejte se z Jičína až za hranice splněných cestovatelských přání. Tradiční specializovaná přehlídka cestopisných besed a promítání o poznávání světa. Těšit se můžete na poutavé zážitky s Pavlem Bičištěm, Petrem Grussem, Tomášem Horákem, Ivanou Soukupovou, Janem Hoškou a Jirkem Tichým, kteří vám představí svá nejoblíbenější místa.

 

Pardubický kraj

Navštivte svitavský masopustní průvod a zabijačkové hody, které proběhnou tuto sobotu. Masopustní průvod masek z Vortové vyjde ze spodní části náměstí Míru, kolem staré radnice se přesune na horní část náměstí, kde už bude připravený jarmark a zabijačkové hody. V letošním roce se účastníci mohou těšit také na program pro děti.

 

Jihomoravský kraj

Navštivte Modré sklepy Nového Šaldorfa. Vinné sklepy budou otevřeny v době od 10 do 18 hodin. Úhrada za ochutnávku vzorků bude formou bločků, které si můžete zakoupit v Infocentru i u jednotlivých vinařů ve sklepech. Každý návštěvník obdrží skleničku a degustační kartu, kterou předloží v každém otevřeném sklepě k potvrzení razítkem. Jen karty se všemi razítky budou slosovány o zajímavé ceny! I letos vám budou hrát k dobré náladě živé hudební kapely.

 

Zlínský kraj

Užijte si víkendový program ve Film Legends Muzeu v Kroměříži. Zveme vás na prohlídku soch, figurek a replik, jejichž úroveň detailů vám bude brát dech. V našich muzeích je připravena sběratelská expozice více než 2.300 detailně propracovaných exponátů různých měřítek (od 1:6 až po 1:1) v jedinečném světě těch nejslavnějších filmových, komiksových a pohádkových hrdinů. Na každé pobočce budou k zastižení i živé postavy z filmů i pohádek.

 

Olomoucký kraj

Přijeďte se podívat na ledové sochy na Kopřivné. Po roce si v našem skiareálu můžete prohlédnout opět naší Ledovou Zoo. Atrakce bude v areálu k vidění tak dlouho, jak to počasí dovolí.

 

Moravskoslezský kraj

Orlovou navštíví tuto sobotu Míša Růžičková a její písničková show pro děti. V kouzelném světě pohádek, kde princezna ze zimního království čeká na své vysvobození, se odehrává písničková show, jako žádná jiná! Představte si, jak vaše malé princezny a princové září očekáváním, když tančí, zpívají a v písničkách bojují s drakem, potkají v lese Rumcajse, Karkulku, Sněhurku i trpaslíky nebo dokonce strašidla. Vezměte svou rodinu na zážitek plný dobrodružství, malovaných pohádkových kulis a postaviček a písniček které budou bavit děti i dospělé.

 

Zajímavé akce v okolí

Auto-moto-Farmářské a bleší trhy Tu…

17.08.2024 - 17.08.2024
Stružinec, Tuhaň, 51251

Všechny zveme na sobotu 17. srpna 2024 do obce Tuhaň u Semil, na tradiční auto-moto, farmářské a bleší trhy, které…

Štěrkovna Open Music 2024 - Hlučín

25.07.2024 - 28.07.2024
Hlučín

Zveme vás na jubilejní 20. ročníky Štěrkovny Open Music, který se bude konat na Hlučínském jezeře.

43. SILMET Rally Příbram 2024

26.07.2024 - 27.07.2024
Příbram

Poslední červencovou sobotu se uskuteční již 43. ročník Silmet Rally Příbram. Naše domácí rally se pojede v obdobném…

Festival Na břehu 2024 - Staňkov

26.07.2024 - 27.07.2024
Obecní kemp Staňkov

Hudební festival pro celou rodinu, zaměřený na téma ochrany přírody, ekologie a životního prostředí.

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

sobota 27. červenec

Dnes má svátek Věroslav

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete