Statistika našeho portálu

  • 102 013 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Tipy na víkend 20. - 21. října 2018

Tento víkend vás zveme na výlovy rybníků, historické akce a akce ve skanzenech, které se konají na více místech naší republiky. Vybrat si ale můžete i z hudebních vystoupení, divadla a filmového festivalu.

Tento víkend vás zveme na výlovy rybníků, historické akce a akce ve skanzenech, které se konají na více místech naší republiky. Vybrat si ale můžete i z hudebních vystoupení, divadla a filmového festivalu.

Praha

Den plný muziky a výjimečných setkání - Struny TEENS ovládnou říjnovou sobotu LaFabriku. Sedmý ročník Prague Coffee Festivalu se koná oba víkendové dny v prostorách Pražské tržnice v Holešovicích. V sobotu se můžete vydat do Národního zemědělského muzea, kde vás čeká atraktivní program s loveckými psy, sokolnictvím, zvěřinovými specialitami i ukázkami řemesel souvisejících s myslivostí. Zveme vás na Myslivecké slavnosti.

Středočeský kraj

Klášter Sázava ve spolupráci se spolkem "Po stopách našich předků" pořádá u příležitosti Mezinárodního dne archeologie speciální tematické prohlídky. Vydejte se v sobotu po stopách archeologického výzkumu Sázavského kláštera.

V neděli se můžete vydat do skanzenu v Kouřimi, kde se koná Svatohavelské posvícení. Těšit se můžete na posvícení v historické podobě, kde tradiční zvyky zažijete a pochopíte jejich kořeny. 

Svatohavelské posvícení

Jihočeský kraj

Od pátku do neděle se ve Frymburku koná Benefiční festival hudby a umění. Čeká vás kytarový virtuóz a skladatel Lukáš Sommer, kapela Shivers z Volyně, vystoupení taneční skupiny Vrtule z Černé v Pošumaví, violoncellistka Michaela Stehlíková, kouzelník pro děti i dospělé a další. Do Nové Vsi u Strakonic vás zveme na premiéru filmu Honza má pech, který byl natočen v česko-rakouské koprodukci.

Plzeňský kraj

V Klatovech můžete v sobotu navštívit farmářské trhy a nakoupit si výpěstky a potraviny od místních farmářů. 

Karlovarský kraj

Ve Františkových Lázních si nenechte ujít sobotní koncert skupiny BRAN, která se věnuje keltské hudbě z oblasti Bretaně. V neděli se i zde můžete vydat na farmářské trhy.

Ústecký kraj

Výlovy rybníků pokračují nejen v Jižních Čechách, ale také v Ústeckém kraji. V sobotu se můžete vypravit na výlov Habrovického rybníka. Můžete se těšit na pohoštění v podobě uzených ryb, teplých nápojů a jiných pochutin a samozřejmě nebude chybět i možnost koupě kaprů a amurů.

výlov Habrovického rybníka

Pardubický kraj

Do Vysokého Mýta se můžete vydat na Halloweenský blešák, kam můžete přinést své nepotřebné oblečení, které můžete prodat, vyměnit nebo poslat dál. Těšit se můžete i na dobroty z bezobalového obchodu a dobrou kávu. Do Pardubic v sobotu zavítá kouzelnické vystoupení Wendy a Elišky, které si nenechte ujít.

Kraj Vysočina

Máte-li rádi med, pak pro vás máme sobotní Chotěbořské dny medu, akci kde vás kromě přednášek čeká pozorování živých včel v úle, včelí stezka a soutěže pro děti, knihy a hry s včelí tematikou, dílničky pro děti a spousta dalšího. Ve Žďáru nad Sázavou se koná Bachův varhanní podzim, kde vystoupí mladá varhanice Petra Kujalová.

dny medu

Zlínský kraj

Další ze seriálu Valachy tour, tentokrát s podnázvem Běhej Valachy se koná v sobotu ve Velkých Karlovicích, kde závodníky čeká 12 km a 6,5 km dlouhá trať. Vydat se můžete také na cestu za pokladem na Střílecký hrad. Děti čeká značená trasa s hledáním sladkého pokladu.

Dvoudenní intenzivní filmový program v kině Hvězda vás čeká v Uherském Hradišti. Těšit se můžete na workshopy, projekce, filmový kabaret, ale i filmy pro děti.

filmový program

Jihomoravský kraj

Bohatý program po celý víkend nabízí výlov rybníku Olšovec. Součástí výlovu je i oblíbený jarmark, kde se můžete podívat "pod ruce" lidovým řemeslníkům, nakoupit regionální produkty nebo ochutnat rybí speciality.

Celodenní seminář šermu zaměřený na různé úrovně technik boje s kombinací štít a meč vás čeká v sobotu v Brně. Vše potřebné si můžete zapůjčit přímo na místě. Zřícenina hradu Nový hrad u Adamova se oba víkendové dny stane hostitelem historického jarmarku.

Olomoucký kraj

V Olomouckém kraji můžete vidět výlov Hradeckého rybníka spojený s prodejen rybích specialit a čerstvých ryb. Nebo se můžete přijít podívat na kontrolní výlov rybníka v Loučné nad Desnou, který je rovněž spojen s rybími ochutnávkami a prodejem.

Zajímavé akce v okolí

P/\ST + live bands & dnb party ∗ Ta…

23.03.2024 - 23.03.2024
Kiwi Bar

Srdečně Vás zveme na hudební koncert v Tachově v Kiwi Baru. Spojili jsme síly, energie, nadšení a připravili další…

Lyžařské family kempy a kurzy 2024 …

16.03.2024 - 20.03.2024
Salbach

Kuba Cykloškola přináší jedinečnou příležitost pro rodiny s dětmi - Family Lyžařský Camp v Saalbachu.

Quatro Por Cinco 2024 - Praha

19.03.2024 - 19.03.2024
Bastion

Koncert z cyklu městské části Praha 2 – Hudba na hradbách 2024. Jazzový projekt, který se zrodil na Kubě. Čtyři…

LiStOVáNí.cz: Holčička a cigareta 2…

19.03.2024 - 19.03.2024
Masarykův kulturní dům…

Akční scénické čtení

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

úterý 19. březen

Dnes má svátek Josef

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete