Statistika našeho portálu

  • 102 717 Akcí v kalendáři
  • 5 390 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Tipy na víkend 20. - 21. února

Přinášíme naše pravidelné tipy na nadcházející víkend. Možná vyrazíte za poznáním na akce spojené s Mezinárodním dnem průvodců nebo se ještě půjdete podívat na některý z masopustů, ale vybírat už můžete i z některých festivalů a sportovních akcí.

Přinášíme naše pravidelné tipy na nadcházející víkend. Možná vyrazíte za poznáním na akce spojené s Mezinárodním dnem průvodců nebo se ještě půjdete podívat na některý z masopustů, ale vybírat už můžete i z některých festivalů a sportovních akcí. 

Praha

V sobotu vystoupí v Tipsport Aréně elektroswingový mág Parov Stelar a jeho kapela a jako předskokan koncert zahájí rumunští Golan. 

Do Náprstkova muzea se vydejte na akci zvanou Aspoň na víkend oslav čínský nový rok, navíc si zde můžete vyzkoušet čínskou kaligrafii.

Pokud zvažujete, na jaký sport dát své dítě a nejste si jisti, pak Vám může pomoct Sportovní den v Aréně Sparta Praha, kde na Vaše děti čeká několik sportovních disciplín a výsledky podle hodnocení SportAnalytik. Na pražské Ladronce se poběží v sobotu další díl Winter Run 2016, běžeckého seriálu, který se koná za každého počasí.

Na blížící se sobotu připadá bulharský Trifon Zarezan, svátek vína a vinařů. Letos se akce plná folkloru, tance a hudby koná na Baráčnické rychtě.

Středočeský kraj

V Kutné Hoře se v sobotu koná Kaňkovský masopust, kde nebude chybět průvod masek i staročeská hudba. Do Nymburku se vydejte, pokud se chystáte na svatbu. Koná se zde v neděli totiž první ročník svatebního veletrhu Wedding Day.

Mělnické kulturní centrum - MEKUC - si připravilo pro rodiny s dětmi na neděli divadelní představení Čert a káča ale trochu jinak.

Královéhradecký kraj

V Královéhradeckém kraji si nenechte ujít Náchodský Klondike, recesistická akce pro všechny zlatokopy. Soutěžit se bude v různých kategoriích o to, kdo vytěží nejvíce zlata. V sobotu si můžete přijít zatancovat a pobavit se na ples města Náchod do Městské divadlo dr. Josefa Čížka.

Náchodský Klondike

Plzeňský kraj

V sobotu v Plzni můžete zavítat na Depo Street Food Market, který představuje festival pouličního občerstvení z celého světa. Hravá sobota s Bambulí a Famfulí, to je odpoledne plné karnevalových radovánek v Měšťanské Besedě Plzeň.

Ústecký kraj

Navštívit farmářské slavnosti můžete v sobotu také v Mostě a navíc se můžete těšit na vystoupení herců z Divadla nad Labem, kteří budou procházet mezi návštěvníky a několikrát sehrají zabijačku v hrabalovském stylu. Zlatá hodinka na Mosteckém jezeře to je další díl série Offroadem okolo jezera, která se koná tuto sobotu. V neděli se pak můžete vydat na offroadovou akci Zimním středohořím: výlet na kouřící horu.

Liberecký kraj

Zveme Vás také na Pašeráckej vejkend 2016 do Rokytnice nad Jizerou, akci, která oživuje místní staré tradice. Čeká Vás bohatý program včetně pašeráckého jarmarku, sjezdu pašeráku i ohňostroje. Podobně zajímavou akcí jsou Lyžníci ve smržovce, kde vás čeká klání ve sjezdu, skoku a dojezdu na dobových ski a v dobovém oblečení. Navštivte proto Ski areál Kedr.

Jihomoravský kraj

Pískání po větru je mysteriozní muzikál, který připravilo na sobotu Městské divadlo Brno. Čeká Vás zde další muzikál z dílny muzikálového krále Andrew Lloyd Webbera. Festival Severská filmová zima se přihlásí o víkendu ve Veselí nad Moravou

Mezinárodní den průvodců oslaví o víkendu i v Brně, kde městské informační centrum vyšle své průvodce na 15 prohlídkových okruhů a vypraví 20 prohlídek, při nichž se návštěvníci seznámí s brněnskými velikány a podívají se tam, kam by se jinak nedostali.

O víkendu můžete navštívit svatební veletrh také v OC Futurum Brno, kde se můžete těšit i na svatební souboj. Veverský Rockfest, rockový festival amatérských kapel se koná v sobotu ve Veverské Bítýšce.

A pokud Vás zajímá zdravé stravování, pak Vás možná zaujme beseda o správném stravování spojená s ochutnávkou jídel, kde bude představena nová kniha

Antónie Mačingové. Akce se koná v sobotu v Modřicích.

Den průvodců

Moravskoslezský kraj

Mulata snow rugby je mezinárodně známá ragby show, jejíž první ročník proběhne v areálu Skalka family ski parku v Ostravě. Tak si to nenechte ujít. Futurum Ostrava připravilo další LEGO akci pro děti, tentokrát nazvanou Staň se hrdinou. Díky ní se děti seznámí s novou řadou hraček.

Zajímavé akce v okolí

Auto-moto-Farmářské a bleší trhy Tu…

17.08.2024 - 17.08.2024
Stružinec, Tuhaň, 51251

Všechny zveme na sobotu 17. srpna 2024 do obce Tuhaň u Semil, na tradiční auto-moto, farmářské a bleší trhy, které…

Štěrkovna Open Music 2024 - Hlučín

25.07.2024 - 28.07.2024
Hlučín

Zveme vás na jubilejní 20. ročníky Štěrkovny Open Music, který se bude konat na Hlučínském jezeře.

43. SILMET Rally Příbram 2024

26.07.2024 - 27.07.2024
Příbram

Poslední červencovou sobotu se uskuteční již 43. ročník Silmet Rally Příbram. Naše domácí rally se pojede v obdobném…

Festival Na břehu 2024 - Staňkov

26.07.2024 - 27.07.2024
Obecní kemp Staňkov

Hudební festival pro celou rodinu, zaměřený na téma ochrany přírody, ekologie a životního prostředí.

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

sobota 27. červenec

Dnes má svátek Věroslav

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete