Statistika našeho portálu

  • 102 717 Akcí v kalendáři
  • 5 390 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Tipy na víkend 20. – 22. září 2013: Evropský den bez aut, Dny NATO, nebo Jubilejní Pražské Primátorky

Tento víkend se v Praze konečně uskuteční tradiční veslařský závod Pražské Primátorky, který byl v červnu odložen kvůli povodním. V Ostravě můžete v rámci Dnů NATO shlédnout špičkové letecké show a po celé republice můžete navštívit vinobraní.

Fotogalerie k článku

Tento víkend se v Praze konečně uskuteční tradiční veslařský závod Pražské Primátorky, který byl v červnu odložen kvůli povodním. V Ostravě můžete v rámci Dnů NATO shlédnout špičkové letecké show a například na pražském Jiřáku můžete navštívit tadiční vinobraní. 

Dny NATO v Ostravě
Dny NATO v Ostravě slíbují parádní zážitek

Praha

Milovníci burčáku a dobrého vína budou mít opět příležitost vychutnat si speciální vína na Vinohradském vinobraní, které se letos uskuteční již posedmnácté v pátek a sobotu na náměstí Jiřího z Poděbrad. Jak jinak nebude chybět ani bohatý doprovodný program pro děti i dospělé, včetně vystoupení špičky tuzemské scény Monkey Business a experimentálního projektu Vivaldianno. Posté se pustí mužské osmiveslice na pražskou Vltavu vstříc vyšehradské zatáčce, posté podjedou Železniční most a posté zdolají cíl před Palackého náměstím. Už v pátek se pustí na vodu první lodě jubilejního 100. ročníku Primátorek ČSOB pojišťovny. Závodit se bude celý víkend. V sobotu a v neděli se můžete navrátit do historického středověku prostřednictvím rekonstrukce bitvy na Bílé Hoře. Nebudete se ale muset účastnit boje, celou bitvu si budete moci vychutnat z pohodlné tribuny.

Středočeský kraj

Tento víkend se v Jílovém u Prahy budou konat Jílovské slavnosti. Odstartují v pátek koncertem Jílovského komorního sboru v Kostele Nejsvětější trojice. Pokračovat budou hned v sobotu dopoledním zábavně – sportovním programem hlavně pro děti a ve večerních hodinách se můžete těšit na živou hudbu a bohaté občerstvení. V Čáslavi na zahradě místního muzea se bude v sobotu konat Havelské posvícení. Těšit se můžete na celodenní program, tvoření s BASICem (výtvarná dílna pro děti), trampolína, balónková show, modelování balónků na přání, teplé vafle a lázeňské oplatky, ukázky lidových řemesel, bohaté občerstvenícelodenní program, tvoření s BASICem (výtvarná dílna pro děti), trampolína, balónková show, modelování balónků na přání, teplé vafle a lázeňské oplatky, ukázky lidových řemesel a bohaté občerstvení.

Jihočeský kraj

Na zámku v Bechyni bude tento pátek pokračovat Bechyňské kulturní léto a večerní koncert bude zároveň derniérou letošní sezóny. Tento pátek vystoupí od sedmi hodin Hana Zagorová a Petr Rezek. V sobotu se bude v Českých Budějovicích konat druhý ročník otevřeného šachového turnaje pro mládež Sophia Cup 2013. Hra probíhá podle švýcarského systému, počet kol a tempo dle počtu hráčů. Tuto sobotu se bude konat 3. ročník výstavy psů bez rodokmenu, tedy Voříšků a umisťovací výstava pejsků z útulku Hrachov. Celá akce se uskuteční v odpočinkové zóně Komora v Sídlišti nad Lužnicí v Táboře.

Plzeňský kraj

Do Rokycan vyrazte tento víkend na dvoudenní přehlídku hudebních, tanečních a divadelních skupin s názvem Setkání pod rokycanskou věží. Na vícero scénách se vystřídají umělci s různých branží, z té hudebná jmenujme alespoň Miro Žbirku, Marimba či Prague Cello Project. Již 6. ročník tradičního festivalu s názvem Slunce ve skle proběhne tuto sobotu v Plzni v pivovaru Purkmistr. Letos se poprvé představí minipivovary nejen na nádvoří a přilehlé návsi, ale také na nově zrekonstruované zahradě v blízkosti Pivovarského dvora.

Karlovarský kraj

V sobotu se budou v Horním Slavkově konat Slavkovské slavnosti s bohatým kulturním a doprovodným programem. Kromě různých atrakcí pro děti včetně projížděk na koni vystoupí například Ready Kirken, Yo-Yo Band, Abba Stars, aj.

Ústecký kraj

V pátek si nenechte ujít nový noční výlet tentokrát do 19. století, kdy se na děčínském zámku setkali tři evropští panovníci. Noční prohlídky na děčínském zámku začínají v 21 hodin. V pátek a v sobotu ožijí Litoměřice vinobraním a Ostrovním festivalem Kreans. V rámci vinobraní si můžete užít historický průvod a zahraje Vám například Spiritual Kvintet a v sobotu zahraje na Ostrovním festivalu například Pražský výběr, Xindl X, Wohnout a mnoho dalších.

Liberecký kraj

Po celý víkend se budou v Jablonci na Nisou konat velkolepé Jablonecké podzimní slavnosti. Kromě stylového trhu na Dolním náměstí a v ulici U Muzea se návštěvníci mohou těšit na kulturní program, který bude probíhat v centru města po celý pátek a sobotu. V sobotu se pak vypravte do Hejnic, kde se bude konat Hejnické babí léto. Čeká na vás spousta her, zábavy, občerstvení, odměn a překvapení. Začínáme filmem pro děti v kině a dorazí také živá kapela na večerní zábavu pod širým nebem. Velké stany pro případ nespolupracujícího počasí. Další ročník soutěže o nejlepší podzimní moučník - Zlaté Hejnické jablko. V sobotu oslaví liberecký Ještěd kulaté 40. narozeniny a oslavy odstartují již dopoledne. Návštěvníci si budou moci prohlédnout jindy nepřístupné prostory vysílače a hotelu Ještěd. Po celý den (10:00 – 21:00) zde bude probíhat bohatý kulturní doprovodný program – např. módní přehlídky dobových modelů, tradiční vynášení sudů piva na vrchol, výjezd autoveteránů na Ještěd a jejich komentovaná prezentace, hudební vystoupení, promítání dobového filmu podle přání veřejnosti, a mnoho dalšího.

Královéhradecký kraj

V sobotu a v neděli si můžete zahrát na Indiana Jonese a pátrat po dávno ztracených pokladech. Umožní vám to Dny terénní archeologie v Archeoparku Všestary. Zjistíte, jak vypadá práce skutečného moderního archeologa a budete mít možnost vyzkoušet si práci při archeologických "vykopávkách," a to včetně kresebné dokumentace archeologických objektů. V Podorlickém skanzenu v Třebechovicích pod Orebem se bude tuto sobotu konat Den zaměřený na ukázku starých řemesel dříve běžných na venkově. Vidět můžete praktické ukázky tradičních řemeslných prací (vrtání dřevěných potrubí, výroba šindele, tesání žlabů a koryt), které si budete moci také vyzkoušet.

Pardubický kraj

K podzimu patří vinobraní. Podle kalendáře je sice stále léto, nicméně v Pardubickém kraji to žije vinobraními. Například na Hradě Svojanov pro vás připravili celovíkendový program. Na hlavním nádvoří na Vás čeká spousta zábavy. Především tradiční cimbálovka z jižní Moravy, ochutnávky vína z moravských sklepů, kejklíř Rado, šermířská vystoupení skupiny Balestra nebo tanečky v podání skupiny Honorata. A v neděli bude program bohatší navíc o vystoupení sokolníka! Na Kunětické hoře se bude v sobotu konat První historické vinobraní. Čeká na vás Degustace vybraných českých, moravských i zahraničních vín, staročeských specialit a bohatý kulturní program (Děda Mládek Illegal Band, Pink Floyd Revival, Gnomus, prohlídky hradního paláce, divadla, stánky atd.)

Kraj Vysočina

V Bystřici nad Pernštejnem vystoupí v pátek v rámci turné Ekompilace Wohnout a mnoho dalších kapel. Vstup na celou akci je zdarma. Na Vysočině se hned dvě města zúčastní Evropského dne bez autHavlíčkův Brod a Pelhřimov. Obě města si pro Vás připravila celodenní program pro děti i dospělé, převážně na téma ekologické dopravy. Městys Božejov nedaleko Pelhřimova přivítá v pátek zpěváka Richarda Müllera v rámci unikátního turné s názvem Hlasy.

Olomoucký kraj

V pátek vystoupí ve Společenském domě v Prostějově legendární česká kapela Olympic, která loni oslavila své 50. narozeniny. Společně se skupinou Olympic vystoupí 39 členný Český národní symfonický orchestr. Fanoušci se tak mohou těšit na největší hity Olympiku v rockovém, symfonickém a rovněž akustickém provedení. V Plumově nedaleko Prostějova se bude v sobotu konat Plumovské vinobraní, nabudete moci ochutnat skvělé víno a připraven bude i bohatý program pro děti.

Jihomoravský kraj

Znojmo se také přidalo k městům, které v sobotu oslaví Evropský den bez aut. Na náměstí Komenského, na ulici Kovářská, v horní a střední části městského parku proběhne osvětová akce s programem pro malé i velké. Po celý den si můžete nechat zkontrolovat bezpečnost a technický stav svého jízdního kola. Cyklisté jistě ocení i prezentaci cykloturistiky v regionu nebo zkušební jízdu na elektrokole. Pro děti bude připraven zábavný i naučný program. Po celý víkend se budev Bzenci konat již 21. Bzenecké Krojované Vinobraní. Kromě dobrého vína pro vás bude připraven tradiční jarmark, zábavné atrakce, víchy, bohaté občerstvení a kulturní program.

Zlínský kraj

Valašské muzeum v přírodě v Rožnově pod Radhoštěm pořádá tuto sobotu již 11. ročník běhu rodným krajem Emila Zátopka u příležitosti memoriálu tohoto olympijského vítěze. V sobotu se také můžete ve Zlíně zúčastnit lampionového průvodu. Na konci cesty čeká děti a rodiče představení.

Moravskoslezský kraj

Ani Ostravě se nevyhne tradiční vinobraní. Bude se konat v pátek na nám. SNP a kromě burčáku a vína si můžete užít tradiční jarmark a bohatý kulturní a doprovodný program pro děti i dospělé. Na Letišti Leoše Janáčka v Ostravě se po celý víkend bude konat akce s názvem Dny NATO, které nabídnou show nabitou stíhačkami i ukázkami speciálních jednotek. Vstup na show je zdarma a návštěvníci se mohou těšit na ukázky nejmodernější techniky a vybavení naší i spojeneckých armád, policie, záchranářů, hasičů i představení jejich umění v atraktivních dynamických ukázkách.

Zajímavé akce v okolí

Auto-moto-Farmářské a bleší trhy Tu…

17.08.2024 - 17.08.2024
Stružinec, Tuhaň, 51251

Všechny zveme na sobotu 17. srpna 2024 do obce Tuhaň u Semil, na tradiční auto-moto, farmářské a bleší trhy, které…

Štěrkovna Open Music 2024 - Hlučín

25.07.2024 - 28.07.2024
Hlučín

Zveme vás na jubilejní 20. ročníky Štěrkovny Open Music, který se bude konat na Hlučínském jezeře.

43. SILMET Rally Příbram 2024

26.07.2024 - 27.07.2024
Příbram

Poslední červencovou sobotu se uskuteční již 43. ročník Silmet Rally Příbram. Naše domácí rally se pojede v obdobném…

Festival Na břehu 2024 - Staňkov

26.07.2024 - 27.07.2024
Obecní kemp Staňkov

Hudební festival pro celou rodinu, zaměřený na téma ochrany přírody, ekologie a životního prostředí.

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

sobota 27. červenec

Dnes má svátek Věroslav

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete