Statistika našeho portálu

  • 102 717 Akcí v kalendáři
  • 5 390 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Tipy na víkend 21.-22. dubna 2018

Den Země a Mezinárodní den památek budou hlavními akcemi tohoto víkendu, které se budou konat snad po celé republice. Díky nim se můžete dovědět zajímavé informace o památkách, ale také o tom, jak pomoci chránit naši přírodu.

Den Země a Mezinárodní den památek budou hlavními akcemi tohoto víkendu, které se budou konat snad po celé republice. Díky nim se můžete dovědět zajímavé informace o památkách, ale také o tom, jak pomoci chránit naši přírodu.

Praha

Festival ryb a seafood Fishkus můžete v sobotu již počtvrté navštívit na Smíchovské náplavce. Na branické in-line stezce se v sobotní podvečer můžete připojit na noční koloběžkování. Jízdy na koloběžkách s čelovkami se můžete zúčastnit sami, ale také s dětmi, pro které budou připraveny různé úkoly. V sobotu si také můžete vyzkoušet první městský překážkový běh svého druhu v České republice - Urban challenge. Na trase dlouhé 5000 m čeká na závodníky přeskakování aut, lezení přes kontejnery, běh atomovým krytem a mnoho dalších výzev.

Urban challenge

V areálu v ulici Pod Šancemi na Praze 9 proběhne den otevřených dveří Pražských služeb, kde bude vystavena nejmodernější technika a návštěvníci si budou moci prohlédnout třídící linku nebo sběrný dvůr. Na mnoha místech také proběhnou akce ke Dni Země.

Středočeský kraj

V sobotu se můžete vydat na akci pro celou rodinu - pochod Krajinou barona Ringhoffera, který kombinuje procházku svěží jarní přírodou s návštěvou velkopopovického pivovaru. V sobotu i v neděli si můžete prohlédnout zákulisí a jevištní techniku zámeckého divadla zámku Mnichovo Hradiště.

Poslední dny druhé světové války si můžete připomenout v sobotu v Kosově Hoře, v jejíž blízkosti se stala historická událost. Ta se odehrála v oblacích mezi americkými bombardéry a německou Luftwaffe.

Jihočeský kraj

Mezinárodní den památek oslaví na hradě Landštejn, na zámku Kratochvíle, hradě Rožmberku, zámku Hluboká nad Vltavou a další. Den Země, který si klade za cíl upozornit na stav životního prostředí naší planety, můžete v sobotu navštívit v Zoo Tábor nebo ve Stromovce v Českých Budějovicích.

Plzeňský kraj

První ročník akce Zpěvná Šumava se koná od pátku do neděle v malebných Kašperských Horách a nabídne mimořádný hudební zážitek: čekají vás čtyři pěvecké sbory ve třech kostelech během jednoho víkendu. V sobotu se na historickou jízdu vydá parní vlak z Plzně do Mladotic. Součástí doprovodného programu bude i komentovaná prohlídka lokomotivy.

Karlovarský kraj

Vzpomínkové akce u příležitosti 73. výročí osvobození města Cheb americkou armádou se konají tuto sobotu. Po celý víkend si pak budete moci prohlédnout vojenská ležení znepřátelených armád z období 2. světové války v areálu Chebského hradu.

Ústecký kraj

Mezinárodní den památek oslaví na zámku ve Velkém Březně, na zámku Stekník nebo v Chomutově. Hry, zábava a poučení čekají na návštěvníky Zooparku v Chomutově na Den Země.

Liberecký kraj

Den Země můžete oslavit také v Zoo Liberec, kde vás čeká komentované krmení, kroužkování ptáků, setkání s ošetřovateli a další. V Lomnici nad Popelkou se i letos koná tradiční hudební festival Lomnické jaro. V pátek a v sobotu se odehraje bitva u Liberce jako historická vzpomínková akce. Součástí programu budou ukázky ze života ve vojsku, lazaret, ukázky výcviku, dobové vojenské hry apod.

bitva u Liberce

Královéhradecký kraj

Brány města dokořán zvou návštěvníky do Nového Města nad Metují k návštěvě tradičních zámeckých trhů, na speciální kastelánské prohlídky zahrady a špýcharu a další. V Rychnově nad Kněžnou se v sobotu poběží Jarní půlmaraton. Vybrat si můžete i z kratší trasy a připraven bude i závod pro děti.

Kraj Vysočina

Mezinárodní den památek proběhne na zámku Telč oba víkendové dny. Při té příležitosti bude návštěvníkům zpřístupněna zámecká kaple Všech svatých. Den Země můžete oslavit v Zoo Jihlava, kde bude v neděli připraven mimořádný program, zaměřený na ochranu životního prostředí a zvířat. Běžecká štafeta určená čistě pro ženy, NoMen Run, se poběží v sobotu ve Velké Bíteši.

Jihomoravský kraj

Den Země můžete prožít zajímavým způsobem v Brně, Brně - Kraví Hoře, v Zooparku Vyškov nebo v Zoo Brno. Zahájení jezdecké sezóny ve slavkovském zámeckém parku se koná tuto sobotu jarní vyjížďkou.

jarní vyjížďkou

Olomoucký kraj

Na Mezinárodní den památek se připravuje také hrad Šternberg, kde budou připravené speciální komentované prohlídky hradu s restaurátory. Od pátku do neděle můžete navštívit Ekologické dny Olomouc, které jsou zaměřeny na besedy se zajímavými osobnostmi.

Moravskoslezský kraj

Konopex Ostrava je veletrh zaměřený na konopí a jeho mnohostranné využití, prospěšnosti a obrovský potenciál. Bohatý třídenní program zahrnuje nejen veletrh, ale také přednášky, workshopy, besedy, soutěže i zábavu. Od pátku do neděle proběhne v Ostravě také Karneval chutí, festival plný výborného jídla, pití, ochutnávek, kávy, koštu vína, kuchařské show a různých gastronomických lahůdek.

Konopex

Zajímavé akce v okolí

Auto-moto-Farmářské a bleší trhy Tu…

17.08.2024 - 17.08.2024
Stružinec, Tuhaň, 51251

Všechny zveme na sobotu 17. srpna 2024 do obce Tuhaň u Semil, na tradiční auto-moto, farmářské a bleší trhy, které…

Štěrkovna Open Music 2024 - Hlučín

25.07.2024 - 28.07.2024
Hlučín

Zveme vás na jubilejní 20. ročníky Štěrkovny Open Music, který se bude konat na Hlučínském jezeře.

43. SILMET Rally Příbram 2024

26.07.2024 - 27.07.2024
Příbram

Poslední červencovou sobotu se uskuteční již 43. ročník Silmet Rally Příbram. Naše domácí rally se pojede v obdobném…

Festival Na břehu 2024 - Staňkov

26.07.2024 - 27.07.2024
Obecní kemp Staňkov

Hudební festival pro celou rodinu, zaměřený na téma ochrany přírody, ekologie a životního prostředí.

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

sobota 27. červenec

Dnes má svátek Věroslav

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete