Statistika našeho portálu

  • 102 717 Akcí v kalendáři
  • 5 390 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Tipy na víkend 21. - 22. května 2016

Celorepubliková akce Muzejní noc zavítá do řady našich muzeí, kde bude pro návštěvníky připraven zajímavý program. Pokud Vás to láká ven, tak vyrazte na open air festival nebo si zasportovat na maraton. K vidění bude i řada historických akcí a food festivalů.

Celorepubliková akce Muzejní noc zavítá do řady našich muzeí, kde bude pro návštěvníky připraven zajímavý program. Pokud Vás to láká ven, tak vyrazte na open air festival nebo si zasportovat na maraton. K vidění bude i řada historických akcí a food festivalů.

Praha

Od pátku do neděle se můžete zúčastnit historicky první akce Flying For People, kde se setkají letecké osobnost, zástupci firem a univerzit na jednom místě. Nová budova Národního muzea zve na sobotní komentované prohlídky k expozici Archa Noemova, tentokrát na téma Rekordmani a rarity zvířecího světa a Aspoň na víkend se seznamte s mláďaty říše zvířat.

Po celý víkend bude v Národopisné expozici Národního muzea také probíhat Národopisná slavnost zaměřená na dětský folklor. Výtvarnou dílnu Afghánský šperk si nenechte ujít v Náprstkově muzeu tuto sobotu.

 A pokud byste raději vyrazili někam za dobrou hudbou, pak v klubu SaSaZu vystoupí Markus Schulz se svým sólem Open to close.

Středočeský kraj

Letošní Muzejní noc si můžete užít například v Podbrdském muzeu v Rožmitálu pod Třemšínem. Čeká Vás zde seznámení s nově otevřenou CHKO. Nebo ji můžete zažít v Hornickém muzeu v Příbrami či na zámku Kačina.

Jihočeský kraj

Přes kopec na Hradec aneb Jindřichohradecký pedál je název sobotní cyklistické akce, v níž se setkají peletony tří měst. Možná Vás ale zláká festival historických řemesel na hradě Šelmberk. Můžete se těšit na víc než 20 historických řemesel. Muzejní noc pak můžete strávit na zámku Ohrada, kde bude připravené zábavné a poučné odpoledne plné koní, nebo v rodném domě Adalberta Stiftera v Horní Plané.

Plzeňský kraj

V Plzni o víkendu můžete navštívit hned dva gurmánské festivaly. Jedním z nich je známý Apetit Festival a rovněž osvědčený Fresh festival. V Záluží u Plzně proběhne už tradiční Třem-fest, hudební festival pod širým nebem, kde se můžete těšit na řadu známých kapel.

Pokud byste měli chuť navštívit krásný vodní hrad Švihov a zároveň podpořit dobrou věc, pak tuto sobotu na hradě můžete shlédnout módní přehlídku, jejíž výtěžek půjde na pomoc pí. Janě Bendové z Klatov, mamince dvou malých dětí, která po nezdařené operaci skončila na invalidním vozíku.

Švihov

Karlovarský kraj

V Karlových Varech se v sobotu poběží Mattoni 1/2 maraton. Z rozmanitých druhů běhu si jistě vyberete i vy. V sobotu a v neděli se všichni dětští detektivové mohou vypravit na hrad Hauenštejn zjistit, proč jim tam straší ve věži.

Liberecký kraj

V Libereckém kraji pořádají Muzejní noc v Severočeském muzeu v Liberci nebo v Regionálním muzeu Višňová. Pod záštitou města Doksy proběhne slavnostní otevírání Máchova jezera, které letos slaví 650 let od svého založení Karlem IV. Na návštěvníky zde čeká bohatý kulturní program.

Královéhradecký kraj

V Jičíně si nenechte od pátku do neděle ujít známé Valdštejnské slavnosti, které svým programem připomínají slavného vévodu Albrechta z Valdštejna. Svého druhu unikátní akce Boučkova Jaroměř je již tradiční přehlídka loutkových divadel. Na své si zde přijdou nejen děti, ale i dospělí.

V sobotu můžete navštívit i netradiční festival punkové hudby East Way Punk Fest, který slibuje nekomerční hudbu a svébytnou zábavu. 

Pardubický kraj

Za návštěvu jistě stojí i gastronomické slavnosti M. D. Rettigové, které se od soboty do neděle budou konat v Litomyšli

Jihomoravský kraj

V Mikulově můžete navštívit slavnosti města Mikulov nebo v rámci Muzejní noci místní Regionální muzeum. V Novém Šaldorfu se můžete po celý víkend těšit na otevřené modré sklepy, oblíbenou vinařskou akci. Zveme Vás také na akci zvanou Oživlý hrad Boskovice. Čekají Vás šermířská vystoupení, turnaje na koních a krásné dámy. A pro milovníky netradičních chutí máme Extrem food Festival, který se koná v sobotu v Brně.

Boskovice

Zlínský kraj

Od pátku do neděle bude v Kunovicích probíhat slavná Jízda králů, tradiční folklorní událost. Na zámku Lešná bude k vidění výstava na téma svatby, kde uvidíte módní přehlídku, svatební aranžmá a řadu další svatebních nezbytností. Vojska Matyáše Korvína potáhnou krajem je název sobotní historické akce v Uherském Brodu, která připomene historickou bitvu roku 1469, ale i jiné soudobé události.

Olomoucký kraj

Festival vojenské historie potrvá od soboty do neděle na hradě Helfštýn. Představí se špičkové spolky vojenské historie, profesionálních šermířských skupin, tanečníků a hudebníků. Vaše děti jistě vezměte na první dětský gastrofestival, který se koná v Pradědově dětském muzeu v Bludově.

 

Zajímavé akce v okolí

Auto-moto-Farmářské a bleší trhy Tu…

17.08.2024 - 17.08.2024
Stružinec, Tuhaň, 51251

Všechny zveme na sobotu 17. srpna 2024 do obce Tuhaň u Semil, na tradiční auto-moto, farmářské a bleší trhy, které…

Štěrkovna Open Music 2024 - Hlučín

25.07.2024 - 28.07.2024
Hlučín

Zveme vás na jubilejní 20. ročníky Štěrkovny Open Music, který se bude konat na Hlučínském jezeře.

43. SILMET Rally Příbram 2024

26.07.2024 - 27.07.2024
Příbram

Poslední červencovou sobotu se uskuteční již 43. ročník Silmet Rally Příbram. Naše domácí rally se pojede v obdobném…

Festival Na břehu 2024 - Staňkov

26.07.2024 - 27.07.2024
Obecní kemp Staňkov

Hudební festival pro celou rodinu, zaměřený na téma ochrany přírody, ekologie a životního prostředí.

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

sobota 27. červenec

Dnes má svátek Věroslav

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete