Statistika našeho portálu

  • 102 281 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

TIPY NA VÍKEND 21. – 22. ledna

Fotogalerie k článku

Praha 

V katedrále svatého Víta můžete ještě tuto sobotu vidět české korunovační klenoty. U příležitosti 30. výročí vzniku České republiky budou pro veřejnost vystaveny České korunovační klenoty. Vystavení se tentokrát uskuteční v katedrále sv. Víta, Václava a Vojtěcha jako připomínka prvního veřejného vystavení v roce 1929. 

V pražských Letňanech také můžete vyrazit na masopustní veselí, kromě průvodu se můžete těšit například na soutěž o nejlepší masku, pohádku, samozřejmě nebudou chybět ani zabijačkové hody. Podrobný popis programu k nahlédnutí zde

 

Středočeský kraj

Pojďte si 21.1. zasportovat. Ve Vlašimi proběhne letos 49. ročník cesty z Vlašimi na legendární Blaník a pak zase zpět, není to snadný cíl, ale o to hezčí pocit je potom na vrcholu. Zúčastněte se zimního běhu na Blaník, jednoho z prvních půlmaratonů v celé České republice.

 

Vysočina 

Do kinosálu Panského dvora v Telči zavítá 21.1. putovní Kino na kolečkách. Bude se promítat česká komedie "Grand Prix". Vstupenky v prodeji na místě - 130 Kč. V 17:00 se bude pro děti promítat animovaná pohádka Zoubková víla. Vstupné bude 100 Kč.

 

Jihočeský kraj

Jindřichův Hradec si nejen tento víkend připravil pro děti zábavný program Dětské tvoření. V zahradním centru Pod Kloboukem budou na vaše děti dohlížet zkušené zahradnice a budou u nich rozvíjet originalitu, zručnost a zahradnického ducha. Je vhodné pro děti od 3 let.

 

Plzeňský kraj

Plzeň a pivo? To jde dohromady. Navštivte 22.1. od 11:00 do 15:00 hodin Plzeňský Prazdroj a dopřejte se opravdový pivovarský brunch. Bude plný tradičních chutí a užijete si to nejlepší z pivovarských dobrot. Hojné množství vytříbených chuťovek, ale třeba i gulášek nebo kachnička. A co k tomu? Bude vše! Od žemlových knedlíků, zelných placiček až po čočkový salát na kyselo. Těšit se můžete i na pekáče poctivých koláčů. Cena 750 Kč/osoba.

 

Karlovarský kraj

Krásný rodinný výlet si můžete o víkendu udělat do města Cheb a prostor jeho hradu. Hradní interiéry jsou z důvodu ochrany před klimatickými vlivy zavřeny, ale vstup na hrad je do března zcela zdarma. Volně přístupné bude tedy celé rozlehlé hradní nádvoří s expozicí starověké a středověké mechanické artilerie, torzo románského paláce pocházejícího z doby císaře Fridricha I. Barbarossy a barokní pevnostní val, z něhož se nabízí velmi pěkný pohled na část města a blízké okolí. 

 

Ústecký kraj

Máte rádi zvířátka? Pak navštivte s dětmi zoologickou zahradu v Děčíně, která si pro vás připravila Family day. Jedná se o akci, při níž budete moct uplatnit speciální slevu na rodinné vstupné. To bude možné pořídit za poloviční cenu. 

 

Liberecký kraj

Liberci proběhne tuto sobotu Sobotní výtvarná dílna Lázně na dotek, oči na dlani od 10:: do 13:00. Přijít můžete kdykoli v tomto čase. Budete si moct vyzkoušet , jak probíhá návštěva naší galerie bez jednoho smyslu – a to zraku. Jde o haptický zážitkový program, ve kterém si představíme budovu galerie a její zajímavosti. Program vás provede budovou, kde poznáte různé materiály i textury, které si můžete vlastnoručně osahat. 

 

Královéhradecký kraj

O víkendu zavítejte do Jičína na pohádkovou zábavu pro děti i dospělé. Na hradě se usídlili draci – pojďte s námi do pohádky zachránit princeznu Laskonku, najděte zaklínadlo a pohádková odměna vás nemine. Na dospěláky čeká ochutnávka pravé starohradské medoviny. Uvidíte, jak slavily Vánoce naše prababičky, dozvíte se něco o historii hradu a nakonec Vás přijme na audienci samotný dračí král, Jeho Veličenstvo Rozumbraďák XVI.

Tento víkend můžete navštívit město Trutnov, kde se koná netradiční G ples. B&C catering vás srdečně zve na druhý ročník netradičního pojetí plesu doplněného o gastronomický zážitek! G ples nabídne nejen skvělý společenský večer, ale také širokou a neobvyklou nabídku pokrmů a nápojů. Večer bude přímo nabitý zajímavým programem!

 

Pardubický kraj

Podívejte se do Orlických hor, kde je mají návštěvníci výjimečnou šanci se podívat do útrob tvrze Bouda v zimním období ve dnech 21.1.2023 v časech 10, 12 a 14 hodin a dne 22. 1. 2023 v časech 10 a 12 hodin. Samozřejmostí bude teplé nápoje, klobása a hlavně výborná pevnostní medovina. Pro návštěvníky máme připraven menší dárek, jako poděkování za návštěvu naší Tvrze.

 

Jihomoravský kraj

Jako milovníci dobrého vína byste určitě neměli chybět v Novém Šaldorfu na akci Otevřené sklepy 2023, kde současně probíhá dobrovolná recesistická soutěž v kopání písku, kterou se snažíme lidem ukázat, jak neskutečné dřiny bylo třeba k vykopání velkých šaldorfských sklepů v tvrdém mořském pískovci. Těšit se můžete nejen na velkou zábavu, ale i na spoustu místních vín, na svařák a na studené i teplé jídlo.

 

Zlínský kraj

Všichni milovníci čokolády jsou tento víkend zváni na Čokoládový festival plný gastronomických zážitků a inspirací, který se uskuteční v Kroměříži. Můžete se těšit na Kulinářskou přehlídku, na které šéfkuchaři významných restaurací předvedou své nápadité recepty, workshop, prodejní stánky partnerských organizací a také dětský koutek. Vstupné činí 80,- Kč.

 

Olomoucký kraj

neděli v muzeu v Šumperku proběhne komentovaná prohlídka regionálně zaměřené výstavy, která přiblíží vývoj poskytování zdravotní péče v časovém rozmezí od 19. století až téměř po současnost. Výstava se soustředí především na tři větší tematické celky. Největší z nich je věnován historii a stavebním proměnám nemocničních, poliklinik a dalších vybraných zdravotnických zařízení včetně vývoje záchranné služby. Další část výstavy umožní návštěvníkům nahlédnout do světa starých lékáren. Třetí velké téma představuje lázeňská péče, která má v regionu svou dlouhodobou tradici.

 

Moravskoslezský kraj

Zúčastněte se 21. ledna 11. ročníku Mezinárodního mistrovství ČR v historickém lyžování, které se koná na beskydských sjezdovkách ve Starých Hamrech – Gruň. Lyžníci i telemarkové hvězdy svahů z Krkonoš, Orlických hor, Beskyd a dalších míst předvedou v dobových kostýmech a krojích své umění na závodech ve slalomu a jasankrosu. Závodů se může zúčastnit každý, kdo má dřevěné lyže a odvahu.

 

 

Zajímavé akce v okolí

Festival Muziq 2024 - Tachov

08.06.2024 - 08.06.2024
Letní parket u Bělčáka

Festival Muziq v Tachově zve na druhý ročník!

Kmotra SMRT 2024 - Jiříkov

04.05.2024 - 08.05.2024
Sovinec

Dobývání hradu Sovinec.

Bezpečně v online světě – Lanterna …

05.05.2024 - 07.05.2024
Spa hotel Lanterna

Jak našlapovat v online světě bezpečně? Jak mít soukromí na sítích i jinde pod kontrolou? Nejen na tyto otázky vám…

Madagaskar s vůní vanilky a potu 20…

06.05.2024 - 06.05.2024
Masarykův kulturní dům…

Přednáška

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

pondělí 6. květen

Dnes má svátek Radoslav

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete