Statistika našeho portálu

  • 102 220 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Tipy na víkend 21.-22. října 2017

Před námi je podzimní víkend se vším všudy a tak možná zvažujete, zda vyrazit raději ven, nebo spíš na akci někde v interiéru. Z obou možností dnes vybíráme naše tipy na víkend.

Před námi je podzimní víkend se vším všudy a tak možná zvažujete, zda vyrazit raději ven, nebo spíš na akci někde v interiéru. Z obou možností dnes vybíráme naše tipy na víkend.

Praha

Mezinárodní den archeologie oslaví v sobotu v Náprstkově muzeu tématikou zaměřenou na Súdán. Ten starověký i dnešní bude poznáván formou přednášek, diskusí, ochutnávek místních gastronomických specialit a dílen (nejen pro děti).

Alespoň na víkend se staňte prezidentem je doprovodná akce v Nové budově Národního muzea k výstavě Fenomén Masaryk. Hravý program vám přiblíží každodenní život našeho prvního československého prezidenta, Tomáše G. Masaryka a mnohé další. Národopisné muzeum Národního muzea zve na podještědskou svatbu, která se koná v Kinského zahradě.

Opět je tu oslava hinduistického svátku světel Diwali, kterou můžete oslavit průvodem v ZOO Praha Troja. A pokud jste si ještě neužili dostatečně pouštění draků, tak vás zveme na drakiádu do Strašnic, kde si draka spolu s dětmi vyrobíte a poté vyzkoušíte venku. Součástí akce je i miniolympiáda pro děti.

Středočeský kraj

Přijďte přiložit ruku je název interaktivní výstavy, která vás seznámí s tím, jak to vypadá na misích Lékařů bez hranic nebo jak poskytují zdravotnickou pomoc třeba v případě přírodní katastrofy. Výstava se koná v OC Olympia v Mladé Boleslavi ve dnech 18. - 21. října.

Pokud máte rádi spisovatele Roberta Fulghuma, pak vás zveme na setkání s ním tuto sobotu do Městské knihovny ve Zruči nad Sázavou. Své školní děti můžete vzít na soutěž v jízdě zručnosti na kole na dopravním hřišti v Kladně – Rozdělově, která zde bude probíhat v sobotu v několika kategoriích.

Plzeňský kraj

Trefpunkt

Festival bavorské a české kultury, Trefpunkt, se koná tento víkend v Plzni v Depo2015. Těšit se můžete na gastronomii, hudbu, tanec, kroje, ale i současné umění. Nákupní centrum Borská pole v Plzni zve na podzimní módní koktejl, který bude moderovat Česká Miss 2009 Iveta Vítová. Těšit se můžete i na doprovodný program.

Karlovarský kraj

Akce Horní hrad pod palbou ukončí letní sezonu na hradě Hauenštejn u obce Krásný Les. Součástí programu budou šermíři, ohnivé divadlo, ukázky historických palných zbraní a další. Art Centrum Galerie 4 v Chebu připravilo na sobotu tvůrčí dílnu pro děti  s názvem To jsem já. Děti si na ní budou moci vytvořit fotokoláž.

Horní hrad

Ústecký kraj

V Galerii Teplice se můžete inspirovat na sobotním svatebním festivalu. Součástí budou soutěže o ceny, ukázky líčení, přehlídka šatů, fotokoutek a spousta dalšího. V prostorách litoměřického výstaviště Zahrada Čech v Litoměřicích se bude o víkendu konat festival pro všechny gurmány a milovníky dobrého tradičního i netradičního jídla a pití - Gastro food fest.

Pardubický kraj

V Pardubickém kraji vám můžeme doporučit typicky podzimní akci, rybí jarmark, který nabídne čerstvě vylovené ryby a rybí pochoutky v centru Chrudimi.

Kraj Vysočina

Na výlov rybníka se můžete zajet podívat do Sedlejova u Jihlavy. V sobotu se zde bude lovit místní rybník. Světový den irbisů oslaví v sobotu v Zoo Jihlava dnem plným zábavy. A pokud by vás zajímala historie i výroba mýdla, pak pro vás bude jistě zajímavý sobotní mýdlařský kurz v Bystřici nad PernštejnemZkušená lektorka vás seznámí s historií mýdel, druhy mýdel, mýdlovým ekopraním nebo tím, proč používat přírodní mýdla.

Olomoucký kraj

Vlastivědné muzeum v Šumperku pořádá dvoudenní program pro rodiny s dětmi, školy, školky i jiné zájemce, který se bude konat v Muzeu Mohelnice. Oslaví tak Mezinárodní den archeologie. Oba víkendové dny si můžete dopřát rybí speciality na výlovu Hradeckého rybníka v Tovačově. Víkendová Tvořivá Olomouc je výstava zaměřená na tvoření jak pro dospělé, tak i pro děti.

výlov

Zlínský kraj

Tuto neděli startuje další ze seriálu ValachyTour 2017. Tentokrát se bude jednat o terénní běh na 12 a 6,5 km po Valašsku. Závodů se mohou zúčastnit dospělí i děti. Běhy startují ve Velkých Karlovicích.

Jihomoravský kraj

Divadlo Koráb v Brně zve na nedělní dětské představení Kašpárek a drak, které je rytmizující dynamickou pohádkou z hudebního království a kde zazní díla klasické hudby. Od pátku do soboty můžete v Brně navštívit veletrh hodinek SEW - Salon Exceptional Watches 2017, který zahájí desetibojař Roman Šebrle. K vidění budou hodinky od 34 exkluzivních hodinářských značek - kromě České republiky přijedou hodináři ze Slovenska, Švýcarska, Německa, Dánska, Francie a Japonska.

 káznice na Cejlu

Budova bývalé káznice na Cejlu, kde kromě zločinců trpěli v době nesvobody i nevinní lidé, ožívá kulturními akcemi a nejinak je tomu i tuto sobotu. Tentokrát se sem můžete vydat na prohlídku a vrátit se do minulosti.

 

Zajímavé akce v okolí

Auto-moto-Farmářské a bleší trhy Tu…

21.04.2024 - 21.04.2024
Stružinec, Tuhaň, 51251

Všechny zveme na Neděli 21. dubna 2024 do obce Tuhaň u Semil, na tradiční auto-moto, farmářské a bleší trhy.

Festival Bez Předsudků 2024 - Kadno

17.04.2024 - 24.04.2024
Kladno

Festival Bez předsudků představí klíčová témata současnosti a to ve dnech 17. a 24. dubna na Kladně. Během těch…

Nechte se hýčkat na Festivalu krásy…

18.04.2024 - 21.04.2024
Metropole Zličín

Máte rádi módu a neunikne vám žádný nový beauty trend? Tak to určitě nesmíte vynechat Festival krásy a módy v nákupním…

Vsetinský filmový maraton 2024 - Vs…

19.04.2024 - 21.04.2024
kino Vatra

Vsetínský filmový maraton s pořadovým číslem 26 se uskuteční v kině Vatra Vsetín o víkendu od 19. do 21. dubna 2024.…

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

pátek 19. duben

Dnes má svátek Rostislav

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete