Statistika našeho portálu

  • 102 717 Akcí v kalendáři
  • 5 390 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Tipy na víkend 22.-23. srpna

Rozloučit se pomalu s prázdninami můžete například na některém z víkendových koncertů, nebo můžete dát přednost různým historickým slavnostem nebo vyrazit na noční prohlídky hradů a zámků.

Rozloučit se pomalu s prázdninami můžete například na některém z víkendových koncertů, nebo můžete dát přednost různým historickým slavnostem nebo vyrazit na  noční prohlídky hradů a zámků.

Praha

V sobotu se můžete vypravit do Nové budovy Národního muzea na komentovanou prohlídkou přírodovědecké expozice Archa Noemova přímo s jejím autorem. V sobotu si také nenechte ujít vyvrcholení oslav mimořádného jubilea Pražské paroplavební společnosti, která letos oslaví 150 let od svého založení. Celodenní program spojený s plavbami parníků, oslavami na palubě lodi i náplavce. V sobotu 22.8.2015 od 15 hodin se můžete těšit na VEGANSKÉ HODY! Tak jako loni se budou konat v Café na půl cesty v Centrálním parku na Pankráci. 

Oblíbená veganská kavárna Veg Teg se bude prezentovat na veganských hodech

 Oblíbená veganská kavárna Veg Teg se bude prezentovat na veganských hodech

 Středočeský kraj

Z pátku na sobotu Vás čekají na zámku Žleby s mimořádnou noční prohlídkou s kostýmovanými průvodci. Od soboty do neděle můžete v Kutné Hoře navštívit Kutnohorské hodování a veteran ralley. Komorní akcí, která Vás možná přiláká, budou sobotní Podkováňské slavnosti piva. Určitě si také nenechte ujít oblíbený open air festival Okoř. V sobotu se koná také koncert skupiny Klíč na hradě Karlštejn.

Jihočeský kraj

Do Jihočeského kraje se můžete vypravit na Rybářské slavnosti v Třeboni. Ve Zvíkovském podhradí se koná od pátku do soboty Zvíkovské divadelní léto. Za vůní dřeva se můžete vypravit na Volarské slavnosti dřeva, které se konají celý víkend. Kytarový koncert Štěpána Raka můžete navštívit na hradě Dívčí kámen.

Plzeňský kraj

Navštivte také noční prohlídky hradu Kašperk, které se konají od čtvrtka do soboty. Navštívit můžete také zámecké slavnosti Žichovice spojené s historickým jarmarkem s ukázkami šermířů, řemesel, vystoupení divadelních i hudebních souborů. Hrad a zámek Horšovský Týn zve na netradiční akci historické praní prádla, která se koná v sobotu.

Zámek Manětín ožije v sobotu barokní slavností, která je součástí projektu Plzeň 2015 Evropské hlavní město kultury.

Ústecký kraj

Od pátku do neděle bude v Rumburku probíhat mezinárodní turnaj ve fotbalgolfu. Akce se můžete zúčastnit nejen jako diváci, ale i jako hráči, tak si ji nenechte ujít. V zámeckých zahradách Děčínského zámku můžete i letos navštívit shakespearovské hry. Tuto sobotu to bude představení Jindřich VI. Nebo se můžete vydat na zámek Velké Březno, kde je pro Vás připravené nedělní divadelní představení.

Královéhradecký kraj

Od čtvrtku do pátku se koná v Hradci Králové největší hiphopová přehlídka v celé Evropě - Hip Hop Kemp. Od pátku až do neděle se zámek Humprecht oděje do krásných květin, které si zde budete moci prohlédnout. Za návštěvu jistě stojí i noční hrané prohlídky na hradu Potštejn.

Pardubický kraj

Festival Polička představí od pátku do neděle v sále Tylova domu celou řadu známých hudebníků a hudebních skupin. Hrad Kunětická Hora zve na dětský den, který se koná v neděli.

Kraj Vysočina

Do Třešti se můžete vydat na 4. ročník pivních slavností, který se koná od pátku do soboty. Od pátku do neděle se můžete v Třebíči zúčastnit Slavností  tří kápí, kde se můžete těšit na historický šerm, divadelní a hudební vystoupení, soutěže pro děti a další. Na zámek Červená Řečice se můžete vydat na devatenáctý ročník letního festivalu Slámování, který se koná od pátku do neděle.

Westernové městečko Šiklův mlýn u Zvole nad Pernštejnem zve na Rodinný den 2015, akci plnou zábavy pro děti i jejich rodiče.

Jihomoravský kraj

 Zámek Valtice zve na akci zvanou Víno bez hranic, tedy hudební festival spojený s ochutnávkou vín a přehlídkou moravské a rakouské gastronomie. V Brně se v sobotu rozbíhá běžecký seriál Run Tour, který se poběží v 8 městech. Sobotní hudební festival Mariánské léto Vás zavede do Brna - Mariánského údolí.

Na brněnském hradě Špilberk se v sobotu představí houslový virtuos Pavel Šporcl navíc s cikánskou cimbálovou kapelou Gipsy Way Ensemble.

Zlínský kraj

Multižánrový hudební festival Vizovické trnkobraní je označován za jednu z největších hudebních událostí letní festivalové sezóny, tak si ho od pátku do soboty nenechte ujít ani Vy. Předposlední srpnovou sobotu se v Kroměříži konají Dožínky, na nichž uvidíte i slavnostní průvod krojovaných účastníků.

Olomoucký kraj

Na hradě Šternberk se v pátek a v sobotu koná pohádkový víkend, kde se můžete těšit na pohádku hranou i filmovou. Do Zoo Olomouc můžete vyrazit na víkend rekordů a rozhodnout o další stránce v knize rekordů. Z pohádky do pohádky se můžete vydat v sobotu na zámku Náměšť na Hané, kde Vás čeká již tradiční akce.

Moravskoslezský

Hudební festival Moravské hrady tentokrát zavítá do Hradce nad Moravicí. Na festivalu mimo jiné vystoupí také kapela Čechomor. Na hradě Sovinec můžete navštívit netradiční festival útrpného práva zvaný Tajemství staré almary, který se koná oba víkendové dny.

Zajímavé akce v okolí

Auto-moto-Farmářské a bleší trhy Tu…

17.08.2024 - 17.08.2024
Stružinec, Tuhaň, 51251

Všechny zveme na sobotu 17. srpna 2024 do obce Tuhaň u Semil, na tradiční auto-moto, farmářské a bleší trhy, které…

Štěrkovna Open Music 2024 - Hlučín

25.07.2024 - 28.07.2024
Hlučín

Zveme vás na jubilejní 20. ročníky Štěrkovny Open Music, který se bude konat na Hlučínském jezeře.

43. SILMET Rally Příbram 2024

26.07.2024 - 27.07.2024
Příbram

Poslední červencovou sobotu se uskuteční již 43. ročník Silmet Rally Příbram. Naše domácí rally se pojede v obdobném…

Festival Na břehu 2024 - Staňkov

26.07.2024 - 27.07.2024
Obecní kemp Staňkov

Hudební festival pro celou rodinu, zaměřený na téma ochrany přírody, ekologie a životního prostředí.

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

sobota 27. červenec

Dnes má svátek Věroslav

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete