Statistika našeho portálu

  • 102 233 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Tipy na víkend 22.-23. září 2018

Před námi je víkend, kdy se možná teplé, doslova letní, počasí přehoupne do chladnějšího podzimu. Rozhodně to ale není důvod, abyste nevyrazili ven do přírody, za poznáním, zábavou nebo sportem.

Před námi je víkend, kdy se možná teplé, doslova letní, počasí přehoupne do chladnějšího podzimu. Rozhodně to ale není důvod, abyste nevyrazili ven do přírody, za poznáním, zábavou nebo sportem.

Praha

Od pátku do soboty můžete přijít ochutnat burčák přímo na Grébovku, kde se koná vinobraní. Letošní ročník se ponese v duchu připomínky důležitých "osmičkových" let v průběhu sta let existence naší republiky a zábavnou formou návštěvníkům připomene významné osobnosti Prahy 2, které se zapsaly do československé historie uplynulých 100 let.

Národní muzeum láká na akci nazvanou alespoň na víkend přijď mezi Kelty. V Nové budově vás s dětmi čeká řada zajímavých stanovišť, které vás seznámí se životem válečníka, obchodníka nebo třeba s tím, jak se co vyrábělo.

V Kinského zahradě vás v sobotu čeká festival Buchty a loutky. Děti a jejich rodiče čeká koncert, kde uvítá kapelu Bombarďák, dále různé dílny, zaměřené na loutkové divadlo, Loutkový a Čtenářský koutek a další.

Středočeský kraj

Zveme vás na první roztocký design market zvaný Design Lock. v neděli zde můžete nakoupit rozsáhlou škálu výrobků, jako jsou hračky, móda pro malé i velké, knížky, bytové doplňky, šperky, kabelky, pamlsky a v neposlední řadě i přírodní kosmetiku pro děti i dospělé. Těšit se můžete také na loutkové divadlo, workshopy nebo třeba jógu.

Zámecký park na Loučeni se od pátku do neděle promění na vojenské ležení francouzských, ruských a rakouských vojsk před jednou z mnoha bitev napoleonských válek. Navštivte Napoleonské slavnosti.

Plzeňský kraj 

V Plzeňském kraji se můžete jít podívat na veletrh cestovního ruchu v Plzni, kde se dovíte kompletní turistické informace, tipy na dovolenou, získáte mapy a brožury od vystavovatelů či ochutnáte česká i zahraniční jídla. V Plzni vás čeká ještě festival zelí, tedy kysaného zelí. Během festivalu se dozvíte, jak si připravit kvalitní kysané zelí sami doma a jak s ním nakládat v kuchyni. Vyzkoušet si budete moci šlapání zelí a další.

festival zelí

Karlovarský kraj

Na hradě Seeberg se koná festival vína, na které vás čeká přehlídka tuzemských a zahraničních vinařů a dovozců vín a nebude chybět ani doprovodný program. V sobotu si můžete prohlédnout to nejlepší z Karlových Varů - sklárnu Moser, podzemí vřídla, prohlídka kolonády a muzeum J. Bechera.

Ústecký kraj

V sobotu se můžete zúčastnit drakiády na Miladě, tedy čtvrtého ročníku lítání s draky v Ústí nad Labem. Město Ústí nad Labem se stejně jako v uplynulých letech zapojilo k dnes již tradiční celoevropské akci Evropský týden mobility. Na sobotu si tak připravilo den bez aut, kdy přeprava v MHD bude zdarma.

Pardubický kraj

V Litomyšli se můžete jít podívat na starodávný jarmark, kde uvidíte tradiční řemesla. V Pardubicích vás pak čeká Staročeská polabinská pouť, kde vystoupí žáci škol a školek a zahraje řada kapel.

Královéhradecký kraj

V Zoo Dvůr Králové nad Labem oslaví v sobotu Mezinárodní den nosorožců. Jeho úkolem je ukázat na bezprostřední nebezpečí vyhubení, které nosorožcům hrozí, a na nutnost účinného boje s pytláky.

nosorožců

Olomoucký kraj

V areálu Zdraví ve Velkých Losinách se můžete v sobotu zúčastnit drakiády. Draka si zde sami vyrobíte, vyzkoušíte, jak létá a na závěr s ním můžete i vyhrát.

Zlínský kraj

V sobotu vás ve Zlíně čeká Den otevřených dveří s likérkou JelínekPřijďte se podívat jak probíhá výroba ovocných destilátů. Připraven je také bohatý program pro děti i dospělé. 

Ve Zlíně se v sobotu uskuteční 3. ročník rodinné zážitkové akce Žijeme středověkemZážitkový jarmark představí na zámku Zlín někdejší řemesla – práce brníře, stolaře nebo krejčího, zpracování vlny, výroba keramiky a mnoho dalších technik. Čeká vás také jídlo podle středověkých receptur, dobové odívání a další.

Žijeme středověkem

Jihomoravský kraj

V Mikulově si nenechte ujít Dny židovské kultury. Těšit se můžete na bohatý víkendový program spojený s divadlem, tanečním a hudebním vystoupením, ochutnávkou židovské kuchyně a zpřístupněné všech židovských památek. MonteBú Highland Games jsou sportovně kulturní akce, na které můžete shlédnout mnoho věcí typických pro Skotsko. Sportovně-zábavný den se koná v sobotu v Brně.

Vydat se můžete také do Břeclavského podzámčí na Festival Cyklospecialit a Mistrovství ČR a SR na skládacích kolech Brompton.

Dny židovské kultury

Moravskoslezský kraj

Wannado festival Sporťáček se koná tuto sobotu v Ostravě. V sobotu můžete navštívit největší náborový festival a vybrat ten správný sport pro vaše dítě. Balady zbojnické vás čekají oba víkendové dny na hradě Sovinec. Čekají vás loupežnické povídky a šermířské příběhy, které vždy nekončí katovou sekerou nebo šermířská vystoupení.

Zajímavé akce v okolí

Auto-moto-Farmářské a bleší trhy Tu…

05.05.2024 - 05.05.2024
Stružinec, Tuhaň, 51251

Všechny zveme na Neděli 5. května 2024 do obce Tuhaň u Semil, na tradiční auto-moto, farmářské a bleší trhy.

Festival Muziq 2024 - Tachov

08.06.2024 - 08.06.2024
Letní parket u Bělčáka

Festival Muziq v Tachově zve na druhý ročník!

15. ročník Brno Art Week 2024

22.04.2024 - 28.04.2024
Galerie TIC

Brno Art Week je platformou, která každoročně organizuje jedinečný festival věnovaný výtvarnému umění. Brněnská muzea,…

Smažáková pětka ve Vinohradském Par…

24.04.2024 - 30.04.2024
Vinohradský Parlament

Smažený sýr neboli smažák patří u Čechů mezi nejoblíbenější bezmasé pokrmy už desetiletí a v různých variantách se s…

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

čtvrtek 25. duben

Dnes má svátek Marek

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete