Statistika našeho portálu

  • 102 214 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Tipy na víkend 22. – 24. listopadu 2013: Jazzový festival v Těšíně, Festival francouzského filmu a první rozsvěcení vánočních stromů

Předposlední listopadový víkend se již na mnoha místech naší republiky budou rozsvěcet vánoční stromy a konat se budou první adventní trhy. Kromě toho můžete navštívit jazzové festivaly, Všehotrhy, Zelobranní a mnoho dalšího. Tipy kam dále vyrazit můžete čerpat v pravidelném článku.

Předposlední listopadový víkend se již na mnoha místech naší republiky budou rozsvěcet vánoční stromy a konat se budou první adventní trhy. Kromě toho můžete navštívit jazzové festivaly, Všehotrhy, Zelobranní a mnoho dalšího. Tipy kam dále vyrazit můžete čerpat  v pravidelném článku.

Medové dny v Hlinsku
Medové dny v Hlinsku

Praha

Již od čtvrtka probíhá ve třech městech České republiky Festival francouzského filmu a jedním z nich je tradičně Praha. Festival francouzského filmu představí 10 předpremiérových titulů včetně filmu oceněného Zlatou palmu v Cannes Život Adele (La vie d’Adele) režiséra Abdellatifa Kechiche. Promítá se v Kině 35 Francouzského institutu, ve Světozoru, v Lucerně a v multikině CineStar Anděl. Od čtvrtka do neděle bude na Novoměstské radnici probíhat veletrh starožitností Antique, který nabízí širokou přehlídku starožitností se zaměřením na secesní předměty denní potřeby- Prezentovat se zde bude na šest desítek vystavovatelů. V pátek a v sobotu můžete zavítat do žižkovské Akropole, kde se uskuteční tradiční festival Žižkov Meets Jazz. Už pojedenácté se můžete těšit na přehlídku soudobých jazzových kapel, které se nebojí i jiných hudebních žánrů, jako balkánská dechovka, elektronika, reggae či latina.

Středočeský kraj

Do Slaného se o víkendu vypravte na Slánské jazzové dny - nejstarší jazzový festival ve střední Evropě, na němž se představuje domácí i zahraniční jazzová špička. V sobotu se na zámku Radim nedaleko od Kolína uskuteční stále více oblíbené noční prohlídky při svitu svíček, spojené se scénkami z historie zámku a ochutnávkou dobové kuchyně. V tomto termínu se prohlídky uskuteční letos již naposledy a scénky budou na téma Čekání na Mikuláše.

Další akce v kraji - zde

Jihočeský kraj

V pátek můžete v Prachatickém Kulturním informačním centru shlédnout představení divadla Kalich Drahouškové. Jedná se o komedii pro pět herců, která se velice vtipnou, neotřelou a výstižnou formou zabývá otázkou fungování rodiny v jednadvacátém století, tedy otázkou, jež je i u nás aktuální a stále palčivější. Pokud ještě nemáte vánoční dárky, můžete si nějaké zkusit vytvořit tento víkend v Soběslavi. V místním Kulturním domě se uskuteční další Kreativ Soběslav, dva dny plné kreativního tvoření pro děti i dospělé. Těší se na Vás přes 50 vystavovatelů, prodejní stánky, workshopy a tvořivé dílničky pro děti Vše se ponese v duchu adventu a Vánoc. 

Další akce v kraji - zde

Plzeňský kraj

V sobotu můžete v plzeňském Centru pro osobní rozvoj Štěstíčko shlédnout dokumentární film Fenomén Bruno Gröning. Tento zajímavý dokument se vrací do doby před 60 lety, kdy titulky novin zaplňoval tento zázračný léčitel. Mnoho diváků sděluje, jak si při promítání filmu náhle uvědomili jakousi sílu, brnění, proudění v celém těle. Pro mnohé zcela nová zkušenost. Někteří vyprávějí dokonce o zmizení bolestí, postižení a jiných utrpení. 

Další akce v kraji - zde

Ústecký kraj 

V sobotu se v tomto roce naposledy uskuteční Všehotrhy v podzámčí na statku Ploskovice. Duchem akce je spojení specializovaných prodejců s těmi, co mají doma nepotřebné věci, které ještě jiným mohou posloužit. Pokud se tedy chystáte na velký úklid, tak rozhodně staré věci nevyhazujte, na Všehotrzích můžete prodávat téměř cokoliv. A v sobotu večer vyrazte do hospody v Hlinné nedaleko Litoměřic na unplugged koncert kapely Vojty Kotka The Zevláky

Další akce v kraji - zde

Liberecký kraj 

Ve Vysoké nad Jizerou se již tuto sobotu uskuteční první adventní trhy s rozsvěcením vánočního stromu na náměstí Dr. Karla Kramáře. Zároveň bude probíhat Vysocké zelobraní, kde budete mít možnost ochutnat a nakoupit vysocké kysané zelí. Pěknou akci pro děti si připravili v neděli v Jilemnici, kde v zámeckém parku přivítají Krakonoše a to vše u Vánočního stromu za doprovodu hudby a zpěvu písniček. 

Další akce v kraji - zde

Královéhradecký kraj

Po celou sobotu bude v DDM Stonožka v Nové Pace probíhat již podruhé Jarmareční rej, na kterém se sejde více než 40 tvůrců tradičních řemesel a lidové tvorby. Těšit se také můžete na alternativní trh s autorskou tvorbou, je to tedy vhodná příležitost pro nákup zajímavých vánočních dárků. Na programu je také divadelní představení a vystoupí skupina historického šermu. Nebudou chybět tvořivé dílny a staročeské jarmareční občerstvení. 

Další akce v kraji - zde

Pardubický kraj 

Po celý víkend bude pardubický Afi Palace slavit své 5. narozeniny. Na pátek si připravili oslavu narozenin v rytmu latinskoamerického karnevalu, v sobotu je program zaměřený na ženy, nebude tedy chybět fashion show a v neděli si užijí děti svůj karneval

Další akce v kraji - zde

Kraj Vysočina 

V sobotu se uskuteční ve Svratce již 7. Kateřinské trhy, na kterých Vám více než 60 prodejců bude nabízet své řemeslné zboží. Akce proběhne v místní sokolovně a pro návštěvníky je samozřejmě zajištěno kvalitní sváteční občerstvení. Od pátku do neděle můžete v Multifunkčním centru v Hlinsku navštívit medové dny. V pátek je otevřeno 8:00 až 17:00, o víkendu mezi 9:00 a 16:00. Uvidíte nejen výstavu o včelách, ale budete si moci také zakoupit a odnést nebo alespoň ochutnat nejrůznější výrobky z medu

Další akce v kraji - zde

Olomoucký kraj 

V sobotu se v Olomouci uskuteční pravidelná chovatelská burza Aquaterra pro širokou veřejnost. Na burze naleznete akvarijní ryby, krevety, šneky, krmivo, potřeby pro teraristiku, drobné savce, chovatelské potřeby a mnoho dalšího. Vše za skvělé ceny. Rovněž zde můžete prodat své chovatelské přebytky. A v neděli se můžete zajít podívat na olomoucké horní náměstí, kde se bude rozsvěcet vánoční strom. Odpoledne zde navíc vystoupí skupina Buty a večer například Jaroslav Uhlíř. 

Další akce v kraji - zde

Jihomoravský kraj 

Po celý víkend bude brněnské Výstaviště hostit Festival zábavy, jedinečný nový festival pro mladé, zaměřený na všechno, co je aktuálně "in". A to všechno ne v podobě statických a klasických výstavních expozic, ale v podobě show, zábavy, workshopů a soutěží. V sobotu můžete vyrazit na zámek Slavkov u Brna, kde budou probíhat Kostýmované prohlídky. Tentokrát si budou moci menší návštěvníci vychutnat školu čar a kouzel a to vše v historických sálech a podzemí zámku. 

Další akce v kraji - zde

Zlínský kraj 

V kulturním institutu Alternativa ve Zlíně bude od čtvrtka do neděle probíhat Interaktivní výstava stavebnic. Těšit se můžete na interaktivní hernu, stavebnice z plastu, dřeva, kovu, magnetů a dalších materiálů. Zábava pro všechny věkové kategorie, dále soutěž o nejzajímavější stavbu, origami workshopy pro školy i veřejnost, prodej stavebnic, Lego a Duplo koutek pro nejmenší a mnoho dalšího. Na vsetínském zámku se v sobotu uskuteční dobročinná aukce na podporu Diakonie. O zábavu i napětí se při dražbě postará herec Pavel Liška a dražit se bude téměř šest desítek uměleckých děl i výrobků z tvořivých dílen Diakonie. 

Další akce v kraji - zde

Moravskoslezský kraj 

Tento pátek a sobotu se v Těšíně uskuteční již 40. ročník Těšínského jazzového festivalu, který je určen pro všechny hudební fanoušky, jazzové fajnšmekry, milovníky večírků a dobré zábavy. Kulturní a společenské středisko "Střelnice" a Těšínské kulturní středisko "Dom Narodowy" společně opět připravují dva dny plné pohodových melodií i nespoutaných rytmů.

Další akce v kraji - zde

 

Zajímavé akce v okolí

Auto-moto-Farmářské a bleší trhy Tu…

21.04.2024 - 21.04.2024
Stružinec, Tuhaň, 51251

Všechny zveme na Neděli 21. dubna 2024 do obce Tuhaň u Semil, na tradiční auto-moto, farmářské a bleší trhy.

Festival Bez Předsudků 2024 - Kadno

17.04.2024 - 24.04.2024
Kladno

Festival Bez předsudků představí klíčová témata současnosti a to ve dnech 17. a 24. dubna na Kladně. Během těch…

Nechte se hýčkat na Festivalu krásy…

18.04.2024 - 21.04.2024
Metropole Zličín

Máte rádi módu a neunikne vám žádný nový beauty trend? Tak to určitě nesmíte vynechat Festival krásy a módy v nákupním…

Expozicí Naši Němci s Janem Vondrou…

18.04.2024 - 18.04.2024
Muzeum města Ústí nad…

Komentovaná prohlídka expozice Naši Němci s důrazem na literární díla zde prezentovaná. Co spojuje díla Oráč a Smrt,…

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

čtvrtek 18. duben

Dnes má svátek Valérie

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete