Statistika našeho portálu

  • 102 085 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Tipy na víkend 22. – 24. února: Košt pálenek, světový pohár ve skicrossu a plesová sezóna

Masopusty jsou za námi a čeká nás až do velikonoc postní období. To se ovšem netýká kulturního dění. Akcí se koná dost a dost. Závody v lyžování, zajímavé výstavy, plesová sezóna či cirkusový festival. Tak si vyberte a víkend si užijte.

Fotogalerie k článku

Masopusty jsou za námi a čeká nás až do velikonoc postní období. To se ovšem netýká kulturního dění. Akcí se koná dost a dost. Závody v lyžování, zajímavé výstavy, plesová sezóna či cirkusový festival. Tak si vyberte a víkend si užijte.

Tipy na víkend

Praha

Cirkusový svátek na Hagiboru

Koncentrace toho nejlepšího současného světového cirkusového umění je až do konce tohoto víkendu k vidění na v Praze na Hagiboru - Mezinárodní festival cirkusového umění Cirkus cirkus. V 11 vystoupení máte možnost vidět neuvěřitelné artistické kousky a dechberoucí vystoupení drezérů divé zvěře. O festivalu Cirku cirkus…

Pravá česká zabíjačka na střeše "obchoďáku"

Galerie Harfa v Libni pokračuje v pestré nabídce pro návštěvníky. Po festivalu ledových soch se mohou tuto sobotu těšit na Pravou českou zabíječku. Na příchozí čeká bohatý program – řeznická škola, stylová muzika, možnost vyrobit si vlastní jitrnici a další. O zabijačce…

Přehlídka zdravého životního stylu

Na tento víkend připadlo konání tradičního Mezinárodní festivalu esoterických a duchovních směrů Miluj svůj život. Jestli se toužíte dozvědět mnoho zajímavého od odborníků na esoteriku, alternativní léčení či zdravý životní styl neváhejte a zavítejte o víkendu na Prahu 10 do prostor gymnázia v Omské ulici. O festivalu

Den ledního medvěda

Jestliže patří lední medvěd mezi Vaše oblíbená zvířata neváhejte tuto neděli zavítat do pražské ZOO. Budete moci oslavit den věnovaný ohroženému medvědovi lednímu. Dozvíte se perličky ze života ledních medvědů a podíváte se jakou speciální svačinu. O medvědech

Česká divadelní DNA

Od pátku do konce února můžete v Praze navštívit jedinečný divadelní festival Malá inventura. Přijďte se podívat, co vše přinesl uplynulý divadelní rok. Důraz je kladen zejména na autorské taneční, pohybové a nonverbální divadla. Program festivalu zde.

Středočeský kraj

Upíři a Bílá paní na zámku Loučeň

Zámek Loučeň patří mezi naše nejaktivnější památky s vždy bohatým doprovodným programem Na tento únorový víkend se na Loučeň můžete vydat na Speciální prohlídky s upíry a také po zimní pauze zámkem opět začíná provázet Bílá paní. Pravda vyšla na najevo – knížecí zámecká rodina patřial mezi upíry. O prohlídkách na Loučni zde…

Po stopách zločinu v Kolíně

Regionální muzeum v Kolíně připravilo na zimní dny mimořádně atraktivní výstavu věnovanou vědeckým metodám v kriminalistice - STOPA - vyřeš zločin. Na návštěvníky čeká fiktivní kriminální případ, který budou moci sami vyřešit a odhalit pachatele. Na konci výstavy se dozvíte, zda jste postupovali správně. O hraní na detektivy zde…

Jihočeský kraj

Prohlídky Českého Krumlova s odborníky

Prohlídky historického centra města s místními průvodci se budou konat v sobotu 23.2.2013 od 14:00., zahájení na náměstí Svornosti. Přijďte si užít poklidné krásy zimního města a lépe poznat místní historii a architekturu populární UNESCO destinace v hlubších souvislostech. Krumlov s průvodci…

Plzeňský kraj

Šumavský skimaraton

Přijeďte si zajezdit do šumavské běžecké stopy! 28. ročník tradičních závodů v běžeckém lyžování pro celou rodinu se startem na Kvildě. Dvoudenní program celé sportovní akce započíná sobotními závody volnou technikou ( děti - 1 km, 2 km, 5 km, 8 km, dospělí - 23 km) a graduje nedělními běhy technikou klasickou (dospělí - 23 km, 43 km). O Šumavském skimaratonu.

Primitivismus v Českém výtvarném umění

Výstava konající se v Západočeské galerii v Plzni se soustřeďuje na vlivy původních mimoevropských kultur Ameriky, Afriky a Oceánie na české výtvarné umění v letech 1850–1950. Výstavu, která přináší bohatý doprovodný program, je k vidění až do konce dubna. O výstavě.

Ústecký kraj

Myslivecký ples v Jirkově

Myslivecké plesy patří k těm nejlepším. Dostatek občerstvení je logicky zajištěn. Tento pátek si dávají členové cechu shromažďujícího se pod křídly sv. Huberta dostaveníčko v Jirkově. Bohatá tombola a kvalitní hudba je samozřejmostí. O plese.

Liberecký kraj

Světový pohár ve skicrossu – Harrachov

Během víkendu můžete navštívit v Harrachově světový pohár v atraktivní olympijské disciplíně – Skicrossu. Adrenalinový sport plný akcí, soubojů a nepředvídatelných vítězů. Celá světová špička včetně Tomáše Krause. O víkendu sjezdovka na Rýžovišti.

Královehradecký kraj

Ledová jízda psích spřežení

Zveme všechny milovníky opravdové zimy, heroických sportovních výkonů, vytrvalců z řad čtyřnohých miláčků i vyznavače extrémních závodů k "Ledové jízdě", která se již více než 20 let koná na počest Dr. Václava Vojtěcha. Tento průkopník českého požárnictví se může pyšnit titulem prvního Čecha, který kdy vstoupil na území Antarktidy. Závod se jede v oblasti Dolního Dvora – Rudolfova. O ledové jízdě…

Strašidelná sobota v Dětenicích

Na zámku v Dětenicích od začátku února opět probíhají sobotní strašidelné prohlídky. Netradiční prohlídka zámku při svíčkách a s mrazením v zádech. Během prohlídky potkáte skutečné čerty a čertice, ježibaby a jiná strašidla tiše se proplížíme okolo spícího upíra a možná vás pozve na krvavou večeři. O strašidelné sobotě.

Pardubický kraj

Legendární stavebnice Merkur

Městské muzeum v Lanškrouně připravilo výstavu o legendární dětské stavebnici Merkur. Až do konce dubna si můžete přijít zavzpomínat na svá dětská léta. O výstavě.

Noční prohlídky v klášteře

Jestli chcete zažít tajuplnou a mystickou atmosféru přinášíme Vám tip na noční prohlídky kláštera Králíky - Hora Matky Boží. Každý z návštěvníků se může těšit na decentně osvětlený historický objekt, v jehož útrobách se nachází několik desítek nasvícených exponátů v podobě sousoší, obrazů a dalších uměleckých i každodenních artefaktů. Vciťte se do pocitů hrdiny středověkého románu. Informace o prohlídkách a vstupném zde.

Vysočina

Mezinárodní košt pálenek

Košt slivovice, hřuškovice, meruňkovice a dalších destilátů je na programu tuto sobotu v Třebíči. Jedná se o soutěžní společenskou akci, během které odborní porotci porovnávají výsledky jednotlivých přihlášených vzorků v několika kategoriích. V bohatém programu slavnostního večera nebudou chybět zajímaví hosté, ani dobrá muzika. Po ukončení soutěže bývá oblíbenou částí večera zvláště ochutnávka pálenek a likéru i pro nesoutěžící návštěvníky. O koštu

Už je čas

To není známá hláška z filmu Marečku podejte mi pero! Ale název výstavy v Muzeu Vysočiny Jihlava, která návštěvníky seznamuje s vývojem měřičů času, představuje jejich různé typy a odlišnosti. K vidění jsou hodiny sluneční, přesýpací, nástěnné, stolní, podlahové, náramkové, kapesní, budíky, a dokonce i jedny hodiny docházkové. O výstavě, která je v Jihlavě k vidění až začátku dubna.

Jihomoravský kraj

Festival malých pivovarů

Pokud jste fanoušci zlatavého moku z produkce malých pivovarů tak máme pro tip na tuto sobotu. Zimní festival malých pivovarů v Oslavanech kousek od Brna. Čepovat se bude například Pegas Brno, Rampušák Dobruška, Pivovarský Dvůr Chýně u Prahy, Kout na Šumavě, Belveder Železná Ruda. O pivním festivalu….

Regionální výstava vín

Pokud preferujete před pivem raději víno tak jistě strávíte sobotu v brněnském kongresovém BVV centru, kde bude probíhat regionální výstava vín. Přijďte ochutnat.

Olomoucký kraj

Na ples za Vincenzem Priessnitzem

Ke skutečnému životu lázeňského města patří mnohé tradiční společenské události. Mezi ty největší v Jeseníku patří zahajování lázeňské sezóny, žehnání pramenům, promenádní koncerty, ale samozřejmě také v čase bálů reprezentační ples. Je na plánován na tuto sobotu.

Zlínský kraj

Výstava pohádkových kostýmu

Výstava pohádkových kostýmu na zámku v Napajedlech. Popelka, Zlatovláska, Anděl páně, Krakonošské pohádky, Královna Koloběžka, Plaváček a další pohádkové příběhy ožívají od 2. února v zámeckých komnatách napajedelského zámku Výstava bude k vidění až do konce března.

Moravskoslezský kraj

Štramberský masopust

Důvodů pro návštěvu moravského města Štramberka je celá řada. Každého z návštěvníků zaujme jedinečné panorama připomínající středověkou pevnost, desítky architektonických skvostů napříč všemi uměleckými styly či pravěká jeskyně Šipka proslavená uchvacujícím nálezy z dávných staletí. Na tento víkend Vás ale zveme na oblíbenou veselici nazývanou "Štramberský masopust", lákající na bohatý program a nespoutané veselí.

Hezký víkend přeje Atlas Česka!

 

 

 

 

Zajímavé akce v okolí

Ústecké Velikonoce 2024 - Ústí nad …

25.03.2024 - 29.03.2024
Ústí nad Labem

Velikonoční jarmark na Lidickém náměstí nabídne 25.- 29. března bohatý kulturní program! Těšit se můžete na hudební…

Veselé Velikonoce s kraslicemi od C…

26.03.2024 - 01.04.2024
Praha

První jarní den máme za sebou a za dveřmi už netrpělivě čekají Velikonoce. K těm neodmyslitelně patří malovaná i…

Velikonoční městečko 2024 - Frýdek-…

28.03.2024 - 30.03.2024
Náměstí Svobody

Program na pódiu pro děti i dospělé, trhy s řemeslnými výrobky a nejrůznějšími dobrotami místní gastronomie, živá…

Velikonoční bludiště 2024 - Ústí na…

28.03.2024 - 31.03.2024
Přírodní a zrcadlové…

Hledání velikonočních vajíček, luštění kvízů, plnění úkolů, poznávání přírody a dovádění v přírodním bludišti na…

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

čtvrtek 28. březen

Dnes má svátek Soňa

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete