Statistika našeho portálu

  • 102 248 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Tipy na víkend 23. - 24. března 2019

Nadcházející březnový víkend nabídne řadu akcí ke Světovému dni vody, také se otevřou první hrady a zámky a jaro budou vítat v řadě našich zoologických zahrad.

Fotogalerie k článku

Nadcházející březnový víkend nabídne řadu akcí ke Světovému dni vody, také se otevřou první hrady a zámky a jaro budou vítat v řadě našich zoologických zahrad.

Praha

Novoměstskou radnici a její okolí v sobotu zaplní tradiční i netradiční pokrmy z různých koutů světa v rámci Festivalu delikátních chutí. Od čtvrtka až do neděle bude v Praze probíhat také multižánrový festival Žižkovská noc. Čekají vás desítky scén a na nich řada vystupujících, mimo jiné například Emma Smetana nebo Sto zvířat.

Stejně jako i loni v rámci oslav Světového dne vody bude pro veřejnost otevřeno Muzeum pražského vodárenství. Oba víkendové dny vás čekají zajímavé prohlídky a v sobotu navíc přednáška hydrogeologa a cestovatele na téma Nedostatek vody a jeho řešení. Světový den vody budou slavit také v pražské čistírně odpadních vod v Bubenči. Můžete se těšit na prohlídku celého areálu, ale také parního stroje a kotelny, chemickou laboratoř, jištěné výstupy na komín a další.

V Praze na Roztylech se také o víkendu můžete přijít podívat na probíhající mistrovství Evropy mužů v curlingu.

Středočeský kraj

Na zámku Nelahozeves zahájí v sobotu novou sezonu. Součástí prohlídek budou i floristické workshopy pro dospělé i děti. Nebude chybět ani Sváťovo divadélko. Tajemství naší skříně je název nedělní pohádky, kterou pořádá Mělnické kulturní centrum pro děti. Pohádka o maličkostech, ze kterých si děti nic nedělají a dospělí z nich šílí.

Plzeňský kraj

V Zoo Plzeň chystají na sobotu vítání jara. Můžete se těšit na komponovaný program se soutěžemi o zajímavé ceny. V Klatovech vás zase čeká show ve stylu stand-up comedy  s triem bavičů. a může vás těšit i pocit, že výtěžek ze vstupného půjde na podporu sportu handicapovaných sportovců.

Ústecký kraj

Hrad Střekov se v sobotu také nově otevře veřejnosti, a tak pokud budete mít cestu do Ústí nad Labem, tak se nezapomeňte zastavit na jedné z nejvýraznějších dominant tohoto města. Za vínem Českého středohoří se můžete vydat po stezkách révy na offroad safari tuto neděli. Čeká vás úchvatná krajina sopek a k tomu skvělé víno.

V Peruci se v neděli koná tradiční hudební festival bigbeat, rock, pank a dalších hudebních žánrů - Pluto fest.

Královéhradecký kraj

Slavnostní salvou z pušek a polního děla bude v sobotu zahájena letošní turistická sezóna v Muzeu války 1866 ve Všestarech. Návštěvníky čeká přehlídka výstroje rakouských polních myslivců, rakouských dělostřelců a pěchoty a pruské gardové jednotky a poutavé přednášky s tématikou války 1866. Také vstup do muzea a na rozhlednu bude během akce zdarma.

Jaro přivítají i na hospitalu Kuks, kde bude pro návštěvníky otevřen základní okruh a Šporkovská hrobka. Otevřené bude i bylinkářství na nádvoří hospitálu a hospoda Na Sýpce.

Kraj Vysočina

Oba víkendové dny se koná již 53. ročník krajské přehlídky amatérských loutkářských souborů - Třebíčské loutkářské jaro. Můžete se těšit na řadu souborů, a hlavně pestrou nabídku představení.

Moravskoslezský kraj

Výstava železničních modelů a modelových kolejišť bude o víkendu k vidění v Ostravě ve Středisku volného času. Letos bude k vidění velké modulové kolejiště v měřítku TT.

V sobotu můžete také vyrazit na Jarní erotický ples, který se koná v Ostravě. V neděli se v klubu Akord v Ostravě uskuteční další kolo postupové přehlídky hudebních kapel a sólistů - Porta.

Jihomoravský kraj

Ve Velkých Popovicích se můžete zúčastnit běhu o Velkopavlovickou meruňku. Muži se utkají na trase dlouhé 8 km a ženy poběží o 3 km méně. Pokud se vydáte v sobotu do brněnské zoo, čeká vás zde opět vítání jara. Jeho součástí budou tvořivé dílny, soutěže, komentovaná krmení a mnoho dalšího.

V Hustopěčích se konají tradiční Slavnosti mandloní a vína. Program se bude konat hned na 4 místech, přičemž jedním z nich budou stezky k mandloňovým sadům. Ty budou zaměřeny na rodiny s dětmi i na zájemce o informace o ochraně přírody na hustopečsku. 

Olomoucký kraj

Sdružení modelářů Přáslavice pořádá od pátku do soboty modelářskou výstavu a jak organizátoři slibují, výstava bude rozsáhlá.

ZLÍNSKÝ KRAJ

V sobotu se na zámku Nový Světlov koná mezinárodní výstava koček. N výstavě budou soutěžit kočky všech plemen. Povodí Moravy zve na Světový den vody, při jehož příležitosti se uskuteční den otevřených dveří na vodních nádržích Horní Bečva, Slušovice a Letovice. 

Zajímavé akce v okolí

Auto-moto-Farmářské a bleší trhy Tu…

05.05.2024 - 05.05.2024
Stružinec, Tuhaň, 51251

Všechny zveme na Neděli 5. května 2024 do obce Tuhaň u Semil, na tradiční auto-moto, farmářské a bleší trhy.

Festival Muziq 2024 - Tachov

08.06.2024 - 08.06.2024
Letní parket u Bělčáka

Festival Muziq v Tachově zve na druhý ročník!

15. ročník Brno Art Week 2024

22.04.2024 - 28.04.2024
Galerie TIC

Brno Art Week je platformou, která každoročně organizuje jedinečný festival věnovaný výtvarnému umění. Brněnská muzea,…

Smažáková pětka ve Vinohradském Par…

24.04.2024 - 30.04.2024
Vinohradský Parlament

Smažený sýr neboli smažák patří u Čechů mezi nejoblíbenější bezmasé pokrmy už desetiletí a v různých variantách se s…

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

neděle 28. duben

Dnes má svátek Vlastislav

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete