Statistika našeho portálu

  • 102 717 Akcí v kalendáři
  • 5 390 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Tipy na víkend 23.-24. dubna 2016

Tento víkend budou na mnoha místech propukat ekologicky laděné akce spojené s Dnem Země. Nebudou chybět ani sportovní a turistické akce. Nejen na jižní Moravě se konají vinařské a gastronomické akce.

Tento víkend budou na mnoha místech propukat ekologicky laděné akce spojené s Dnem Země. Nebudou chybět ani sportovní a turistické akce. Nejen na jižní Moravě se konají vinařské a gastronomické akce.

Praha

Svůj šatník si můžete od pátku do neděle osvěžit originálními kousky z Prague Fashion Marketu,největšího z tuzemských trhů módy a designu. V sobotu oslaví Den Země pražská zoo, kde se můžete těšit na program, který odhalí, co se děje v životě hmyzu pod povrchem země.

Hudební básník Kölsch odvypráví svůj příběh v ROXY v sobotu. Na pohádkovou sobotu zve Chvalský zámek v Horních Počernicích, kde bude výstavami i zámkem provázet pravá čarodějnice. Přijďte si užít Májové slavnosti a farmářské a řemeslné trhy právě tuto sobotu do parku Portheimka. Aspoň na víkend objevte tejemství Místodržitelského letohrádku. Tento komentovaný cyklus bude věnován knihám a časopisům. 

Výtvarné dílny pro rodiny s dětmi si tentokrát připravilo také Náprstkovou muzeum. Čeká Vás čajový salón nebo motivy čínské keramiky. 

Bezpečné jaro je název zábavného odpoledne na dětském dopravním hřišti v Radotíně, které je připravené ve spolupráci s dopravními experty policie jako preventivní akce pro děti. Pro rodiny s dětmi je určen také Velký koloběžkový závod se Čtyřlístkem v parku ve Stromovce, který odstartuje v neděli. 

Koloběžkový závod

Středočeský kraj

Ze soboty na neděli proběhne mělnická Vinná noc, která má letos nový koncept. Poprvé totiž proběhne na třech místech - ve vinařství České zahradnické akademie, Zámku Mělník a vinařství Bettiny Lobkowicz. V sobotu ve Zruči nad Sázavou se v sobotu můžete těšit na Vodácký festival, na němž nebude chybět řada zajímavých lodí, otevření Vodáckého muzea, ale i folkové koncerty a tržiště outdoorových potřeb.

A pokud byste si rádi pořádně zasportovali, pak můžete vyrazit na Nymburský půlmaraton a čtvrtmaraton, který se běží v neděli.

Jihočeský kraj

Mezinárodní den památek oslaví na hradě Landštejn komentovanými prohlídkami hradu a otevřením sklepů od soboty do neděle. Jeden ze série běžeckých závodů Run Tour proběhne v sobotu v Českých Budějovicích. Závod je určen zkušeným běžcům i amatérským nadšencům. Pokud v sobotu navštívíte vodní mlýn Hoslavice, pak Vás čekají jarní zvyky, znamení medu, výroba perníčků, dětské hry – výroba vrbových píšťalek, cvrnkání kuliček a další.

Plzeňský kraj

Od pátku do soboty bude Plzeň, Lochotín hostit plzeňský Majáles, na kterém vystoupí mimo jiné Chinaski, Jelen, Vypsaná Fixa, Mňága a Žďorp, Slza. V Plzni připravili na sobotu také akci ke Dni Země. Místem akce je, jak píší organizátoři, kopec hlíny v ulici U Ježíška. Děti i dospělí se zde můžou těšit na ekologický program. Papírová neděle je název modelářské dílny, kde si děti budou moci vyrobit různé papírové modely. Akce se koná na zámku Hradiště v Blovicích.

Královéhradecký kraj

Den Země můžete prožít v Babiččině údolí, kde bude prezentována činnost chovatelů, řemeslníků, výrobců potravin a dalších. Nebo v Horním Maršově, kde si připravili slavnosti místních výrobců. V Králíkách se můžete v sobotu těšit na třetí ročník setkání bigbítových kapel, Bigbítové srdce.

Ústecký kraj

Milovníci vína se jistě setkají v pátek nebo v sobotu na vinařské akci v Litoměřicích. Součástí výstavy budou samozřejmě i oblíbené řízené degustace. Mostecký Majáles se letos spojí s dvoudenním festivalem místních kapel, takže v mostě to od pátku do soboty opravdu ožije. A pokud se chcete o víkendu pořádně projít, tak Vám možná přijdou vhod Mostecké šlápoty, turistická akce pro všechny věkové kategorie. V sobotu se na zámku Velké Březno konají noční prohlídky, které zámek představí v tak trochu jiném světle.

Liberecký kraj

Jazz pod Kozákovem letos oslaví již jubilejní 30. ročník hudebního svátku a bude zahájen v pátek velkolepým koncertem Swing Gala. Pokud máte rádi jazz, nezapomeňte v pátek a v sobotu zavítat do Semil. Na zámku Sychrov si dají v sobotu dostaveníčko americké automobily. V sobotu také zahájí letošní sezónu Zoo Liberec. Akce se koná při příležitosti Dne Země.

Kraj Vysočina

Zveme Vás na jedinečnou taneční noc v rytmu electro swingu, funky Move Breakers se koná od pátku do soboty ve Žďáru nad Sázavou. Den Země oslaví také v Zoo Jihlava, kde budou připravené hry a soutěže soustředěné na lokální biodiversitu nebo letové ukázky sov a dravců. 

Zoo Jihlava

Jihomoravský kraj

Festival otevřených sklepů, Jaro pod Pálavou, proběhne tento víkend ve sklípcích Pavlova. Den Země pak přinese v sobotu zajímavé ekologické aktivity a dílničky do Zoo Parku Vyškov. nebo do Zoo Brno. A nenechte si ani ujít nedělní čarodějnický rej ve dvoře a sále Musilky.

Olomoucký kraj

V Olomouckém kraji se koná řada akcí ke Dni země. Navštívit můžete tu v Přerově, na Švagrově nebo v Zoo Olomouc. Ve Velkých Losinách pak ze soboty na neděli oslaví čarodějnice Čarodějnickým kotlem. součástí bude řada soutěží pro děti.

Moravskoslezský kraj

Od pátku do neděle můžete v Ostravě navštívit Karneval chutí, tedy gastronomickou akci. Čeká Vás pestrá nabídka dobrého jídla a pití, ochutnávky, košty, degustační menu, kulinářské show a různé gastronomické lahůdky. Akci na Den Země si připravilo také Zoo Ostrava.

Karneval chutí

Zlínský kraj

Zahájení sezóny na Cyklostezce Bečva proběhne v sobotu. Sobotní Den Země v Zoo Zlín Lešná bude samozřejmě motivovaný ekologicky. Kdo přinese starý elektrospotřebič bude mít navíc vstup zdarma.

Zajímavé akce v okolí

Auto-moto-Farmářské a bleší trhy Tu…

17.08.2024 - 17.08.2024
Stružinec, Tuhaň, 51251

Všechny zveme na sobotu 17. srpna 2024 do obce Tuhaň u Semil, na tradiční auto-moto, farmářské a bleší trhy, které…

Štěrkovna Open Music 2024 - Hlučín

25.07.2024 - 28.07.2024
Hlučín

Zveme vás na jubilejní 20. ročníky Štěrkovny Open Music, který se bude konat na Hlučínském jezeře.

43. SILMET Rally Příbram 2024

26.07.2024 - 27.07.2024
Příbram

Poslední červencovou sobotu se uskuteční již 43. ročník Silmet Rally Příbram. Naše domácí rally se pojede v obdobném…

Festival Na břehu 2024 - Staňkov

26.07.2024 - 27.07.2024
Obecní kemp Staňkov

Hudební festival pro celou rodinu, zaměřený na téma ochrany přírody, ekologie a životního prostředí.

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

sobota 27. červenec

Dnes má svátek Věroslav

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete