Statistika našeho portálu

  • 102 717 Akcí v kalendáři
  • 5 390 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Tipy na víkend 23. – 24. listopadu 2019

Poslední víkend před adventem už bude pomalu naladěn na vánoční tematiku. Někde už začnou adventní dílny, Kateřinské trhy, ale vyrazit můžete i na koncert nebo výstavu.

Fotogalerie k článku

Vybírat můžete také ze všech akcí v našem Kalendáři.

Praha 

V Praze se až do neděle představí ty nejzářivější flamenkové hvězdy na festivalu Den flamenka. Nenechte si ujít jízdu historickou soupravou metra. Až do soboty se s ní můžete svézt na trase linky B.

S osudy československých letců za druhé světové války se můžete přímo seznámit tuto sobotu na komentované výstavě Rytíři nebes v Historické budově Národního muzea.

Středočeský kraj

V neděli začínají v Zoo Chleby adventní dílny, které potrvají až do začátku prosince. Vyrobit si zde můžete svůj vlastní adventní věnec. v augustiniánském klášteře v Zaječově vás o víkendu čekají nevšední trhy zvané Šikovné ručičky. Čekají vás desítky prodejců, dílničky pro děti i dospělé a mnoho dalšího.

Pokud máte chuť na Svatomartinské víno, tak se vydejte do Králova Dvora, kde se v sobotu koná Zámecká svatomartinský košt.

Jihočeský kraj

Housův mlýn v Táboře bude od pátku do neděle hostit Festival historických bojovníků. Bojovníci a bojovnice na něm předvedou ovládání zbraně, ale i bojovou choreografii.

V Českém Krumlově se koná již po osmé Festival vína, který nabídne domácí i zahraniční vína, ale také gastronomické speciality.

Liberecký kraj

Dětský loutkový festival Šmelec můžete navštívit v Jablonci nad Nisou právě tuto sobotu. Na programu budou loutkové pohádky Kdo udělal mňau?, O Slepičce a kohoutkovi a mnohé další. V Liberci bude v neděli rozsvícen před radnicí rozsvícen vánoční strom a zahájen adventní trh.

Pardubický kraj

Festival her a hraček je pro předvánoční čas jako stvořený. Vše si zde můžete vyzkoušet a zakoupit - modely, stavebnice, hry a další. Akce se koná od pátku do soboty v Pardubicích.

V sobotu vyjede z Pardubic do Třebechovic mikulášský vlak s mikulášskou nadílkou.

Jihomoravský kraj

Brno až do neděle ožije Severským filmovým podzimem. Ten již podesáté představí kinematografii severských a pobaltských zemí. Můžete se těšit na atraktivní nabídku snímků z Norska, Švédska, Dánska, Finska, Islandu a Litvy. 

V Brně můžete v pátek a v sobotu také vyrazit na MINT Market a třeba tam už nakoupit dárky pod stromeček.

V Sono Centru v Brně vystoupí v neděli Hana Zagorová a Petr Rezek na společném koncertě. Doprovázet je bude skupina Boom! Band Jiřího Dvořáka.

Zlínský kraj

Kateřinský jarmark lidových řemesel přinese vánoční atmosféru do sobotního Uherského Brodu. Nabídne výrobky lidových řemesel, vánoční dekorace, ale i nabídku zabíjačkových dobrot a specialit slovácké kuchyně. V neděli ho pak můžete navštívit ve Velkých Karlovicích.

V Otrokovicích se o víkendu uskuteční Festival zdraví, který bude zaměřen na zdraví životní styl, alternativní medicínu a astrologii.

Olomoucký kraj

V sobotu i v neděli si můžete užít nákup originálních vánočních dárků také v Olomouci na Dizajntrhu. Mimo jiné vás tu čekají také módní přehlídky, živá hudba nebo divadelní představení pro nejmenší.

Moravskoslezský kraj

Tradiční prodejní výstava betlémů a vánočních dekorací se koná v sobotu ve Frýdlantu nad Ostravicí. Najdete zde také inspiraci na vánoční tvoření. Pokud máte rádi modely, pak vás zveme na podzimní modelářské setkání, které se koná o víkendu v Ostravě. K vidění bude nově modulové kolejiště v měřítku H0, ale také drobná panelová kolejiště v různých modelových velikostech a modely podle československých předloh. 

Zajímavé akce v okolí

Auto-moto-Farmářské a bleší trhy Tu…

17.08.2024 - 17.08.2024
Stružinec, Tuhaň, 51251

Všechny zveme na sobotu 17. srpna 2024 do obce Tuhaň u Semil, na tradiční auto-moto, farmářské a bleší trhy, které…

Štěrkovna Open Music 2024 - Hlučín

25.07.2024 - 28.07.2024
Hlučín

Zveme vás na jubilejní 20. ročníky Štěrkovny Open Music, který se bude konat na Hlučínském jezeře.

43. SILMET Rally Příbram 2024

26.07.2024 - 27.07.2024
Příbram

Poslední červencovou sobotu se uskuteční již 43. ročník Silmet Rally Příbram. Naše domácí rally se pojede v obdobném…

Festival Na břehu 2024 - Staňkov

26.07.2024 - 27.07.2024
Obecní kemp Staňkov

Hudební festival pro celou rodinu, zaměřený na téma ochrany přírody, ekologie a životního prostředí.

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

sobota 27. červenec

Dnes má svátek Věroslav

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete