Statistika našeho portálu

  • 102 717 Akcí v kalendáři
  • 5 390 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Tipy na víkend 23.-24. prosince 2017

Čtvrtý a poslední adventní víkend je zakrátko tu a pokud si chcete vánoční přípravy zpříjemnit nějakou sváteční aktivitou, tak přinášíme opět pár tipů na víkend. Přehled dalších akcí najdete přehledně v našem Kalendáři akcí.

Čtvrtý a poslední adventní víkend je zakrátko tu a pokud si chcete vánoční přípravy zpříjemnit nějakou sváteční aktivitou, tak přinášíme opět pár tipů na víkend. Přehled dalších akcí najdete přehledně v našem Kalendáři akcí

Praha

Vydat se můžete třeba na Adventní gospely v podání Stella Jones, které se konají v pátek a v sobotu v Pražské Křižovatce. Krásné předvánoční chvíle prožijete také na sobotní hodinové a dvouhodinové adventní plavbě po Vltavě.

adventní plavba

V bazilice sv. Petra a Pavla na Vyšehradě se v sobotu můžete již poosmé zaposlouchat do tradičního adventního koncertu Tria Classic. Tradiční vánoční koncert s koledami a s provedením České mše vánoční Jakuba Jana Ryby si můžete přijít poslechnout do kostela sv. Šimona a Judy tuto sobotu.

Středočeský kraj

Na mnoha místech Středočeského kraje si můžete vyzvednout o víkendu betlémské světlo. Mezi jinými jej najdete v Příbrami, Mladé Boleslavi, v Kolíně nebo Slaném.

Jihočeský kraj

Zveme vás na adventní víkendové obědy na Housově mlýně, kde můžete s celou rodinou společně posedět a poobědvat v klidu a vánoční atmosféře. Jihočeská zoologická zahrada v Hluboké nad Vltavou zve na Štědrý den k návštěvě, která vám a vašim dětem jistě zkrátí čekání na Ježíška. V neděli můžete zažít medvědí Vánoce na na druhém nádvoří zámku Český Krumlov

Housově mlýně

Štědrovečerní bruslení s půlnoční na ledovém kluzišti na náměstí v Českých Budějovicích může být krásným zakončením svátečního dne.

Plzeňský kraj

Do Klatov se můžete vydat na vánoční trhy, které trvají až do soboty 23. prosince. Na Štědrý den se můžete svátečně naladit na zámku Zbiroh, který bude otevřený pro návštěvníky.

Ústecký kraj

Tradiční živý betlém si na Štědrý den můžete přijít prohlédnout na zámek Červený Hrádek u Jirkova. Nezapomenutelnou atmosféru bude jistě mít i půlnoční mše v Litoměřicích v katedrále sv. Štěpána.

Tradiční nadílka pro zvířátka bude připravena v neděli v Zoo Ústí nad Labem. Nadílku dostanou některé zvířecí druhy, na které čekají slavnostně zabalené dárky s dobrotami a ozdobené vánoční stromečky

Liberecký kraj

Veselé hradní koledování pro vás bude připraveno v neděli na hradě Roštejn. Můžete se těšit na koledy, betlémské světlo od skautů a krásnou vánoční atmosféru. Vstup do Zoo Liberec je na Štedrý den za dobrovolné vstupné. Tak se přijďte podívat, co dělají zvířátka a co jim dobrého v zoo připravili.

Pardubický kraj

Vánoční zpívání na náměstí T. G. Masaryka v Přelouči se koná již tradičně den před Štědrým dnem. Betlémské světlo si můžete přijít vyzvednout do Chrudimi, Hlinska nebo Chocně.

Kraj Vysočina

Na Štědrý den v odpoledních hodinách na zámku Telč mohou rodiče s dětmi navštívit výstavu originálních kostýmů a rekvizit z filmové pohádky Pyšná princezna. Děti se mohou také těšit na malé dárečky pod stromečkem. Betlémské světlo bude k vyzvednutí například na náměstí v Kamenici nad Lipou nebo v Havlíčkově Brodě.

Olomoucký kraj

Na Štědrý den v Zoo Olomouc mají děti vstupné zdarma. Mohou si tak hezky ukrátit čekání na Ježíška a podívat se za zvířátky. V neděli na krásném hradě Bouzov vás čeká speciální prohlídka s nadílkou v rytířském sále. Můžete si přivézt dárečky a pod hradním stromečkem si je nadělit.

Jihomoravský kraj

Štědrodopolední krmení zvířátek v ZOO Brno je speciální komentované krmení, které vám jistě zpříjemní nedělní sváteční dopoledne. Letos bude na Štědrý den otevřena brána  zámku Blansko. Přijďte k nám načerpat sváteční atmosféru a ochutnat skvělý svařák, polévku nebo čaj.

ZOO Brno

Moravskoslezský kraj

Kouzelný muzikál na ledě, Popelka, se pro velký úspěch vrací opět do českých měst a v Ostravě ji můžete navštívit se svými dětmi tuto sobotu. Betlémské světlo si domů můžete přinést například z Nového Jičína, Studénky nebo Kopřivnice

Zajímavé akce v okolí

Auto-moto-Farmářské a bleší trhy Tu…

17.08.2024 - 17.08.2024
Stružinec, Tuhaň, 51251

Všechny zveme na sobotu 17. srpna 2024 do obce Tuhaň u Semil, na tradiční auto-moto, farmářské a bleší trhy, které…

Štěrkovna Open Music 2024 - Hlučín

25.07.2024 - 28.07.2024
Hlučín

Zveme vás na jubilejní 20. ročníky Štěrkovny Open Music, který se bude konat na Hlučínském jezeře.

43. SILMET Rally Příbram 2024

26.07.2024 - 27.07.2024
Příbram

Poslední červencovou sobotu se uskuteční již 43. ročník Silmet Rally Příbram. Naše domácí rally se pojede v obdobném…

Festival Na břehu 2024 - Staňkov

26.07.2024 - 27.07.2024
Obecní kemp Staňkov

Hudební festival pro celou rodinu, zaměřený na téma ochrany přírody, ekologie a životního prostředí.

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

sobota 27. červenec

Dnes má svátek Věroslav

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete