Statistika našeho portálu

  • 102 262 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

TIPY NA VÍKEND 23. – 24. září

Fotogalerie k článku

Praha 

V Praze se od 21. do 26.9. 2023 koná Festival LUSTR, který slaví desáté narozeniny a poprvé se uskuteční v halách 17, 29 a 40 Holešovické tržnice v Praze. Během pěti zářijových dnů se mohou návštěvníci těšit na výstavu českých ilustrátorů v rámci sekce Český salonek, ale především na představení toho nejlepšího ze světové ilustrace. Letos totiž LUSTR chystá "Metafest”, tedy spojení největších festivalů ilustrace z celého světa. Nebudou chybět díla z Německa, Maďarska a Španělska nebo Hongkongu. V sekci Český salonek představí své ilustrace duo Tomski&Polanski, kteří stejně jako LUSTR slaví deset let, Patrik Antczak, Barbora Idesová, Jindřich Janíček a další.

 

Středočeský kraj

Už po páté zavítá do Mladé Boleslavi světová prohlídka kreativity Market Faire. Propojujeme nadšené tvůrce, vynálezce, inovátory, bastlíře a DIY nadšence. Maker Faire se hodí, jak pro studenty, kteří se zajímají o technologie a inovace, odborníky v daných tvůrčích odvětvích, tak pro rodiny s dětmi. Nabízíme inspiraci všem, kteří chtějí sami tvořit, na tvoření se podílet nebo se naučit něco nového.

 

Vysočina  

Navštivte největší venkovní burzu a bleší trh na Jihlavsku. Původní a jediná myšlenka akce je dát druhou šanci použitým věcem, přebytkům z domácnosti, starožitnostem, sběratelským a raritním věcem.

Navštívit můžete také Třebíč, kde se koná Bramborobraní, u kterého nebude chybět 23. ročník přehlídky folklórních souborů.

 

Jihočeský kraj

Nenechte si ujít Food Festival Jíme jih v klášteře v Českých Budějicích. Spolek Jíme Jih přiváží podruhé do Českých Budějovic street foodový festival, který tu dosud chyběl. Akce se bude konat v sobotu 23. září a bude plynule navazovat na farmářské trhy na Piaristickém náměstí. Bude stačit projít branou do kláštera. Více detailů přidáme později.

 

Plzeňský kraj

Každý milovník knih by si neměl nechat ujít Svět knihy, který se koná v Plzni 22. a 23.9. Svět knihy Plzeň se vrací v původním dvoudenním formátu, a tak třetí zářijový víkend ožije Plzeň literaturou. Během pátku a soboty vás zabaví více než 50 programů – autogramiády, představování novinek, křty, scénická čtení, výstavy a zajímavé debaty! Oslavte s námi v Plzni čtvrtý ročník tohoto skvělého literárního festivalu.

 

Karlovarský kraj  

Galerie 4 Cheb pořádá tvůrčí procházku s fotoaparáty pro děti od 6 let a mládež. Akce nese název ART W a uskuteční se 23.9. 2023. Účastnický poplatek: 20,- Kč. Fotoaparáty zapůjčí organizátor.

 

Ústecký kraj

Pokud chcete roztančit své chuťové pohárky, zastavte se Jarmarku chutíTeplicích. Jarmark chutí je svým konceptem výjimečná akce v České republice. Zaměřená na všechny chutě našeho života, zejména na zdravý životní styl a vzdělávání. Připravili jsme přednášky nejen o výživě, trhy se zajímavými produkty a bohatý doprovodný program.

 

Liberecký kraj

Jak si jinak užít neděli než na DrakiáděLiberci? Drakiáda na Ještědu je jedinečná akce, která se každoročně koná na vrcholu hory Ještěd. Můžete se těšit na létající draky, pestrou zábavu a mnoho dalšího. Drakiáda nabízí dokonalé spojení přírody, umění a rodinné zábavy, a stává se tak skvělou volbou pro všechny, kdo si chtějí užít nedělní odpoledne plné adrenalinu a zábavy.

 

Královéhradecký kraj

Zámek Náchod si pro své dětské návštěvníky připravil speciální hravé prohlídky. Společně s našimi dvorními dámami, komornými či komorníky můžete vyrazit na dětské prohlídky! Tak hurá za dobrodružstvím, které Vás může potkat na náchodském dvoře vévodském! Pro malé návštěvníky je připravena interaktivní prohlídka, kde děti spolu s kostýmovanými průvodci řeší drobné úkoly, se kterými se potýkali sloužící Na dvoře vévodském a dozvědí se, jak to tu za Petra Birona, otce "paní Kněžny" z Babičky fungovalo.

 

Pardubický kraj

České Třebové proběhne od 22.9. do 24.9. tradiční vinobraní na Starém náměstí. Připraven bude také bohatý program, hudba a dobré jídlo a pití.

 

Jihomoravský kraj

Od 19. do 24. 9. 2023 probíhá v Brně Mezinárodní festival těch nejkvalitnějších seriálových novinek z celé Evropy Seriál Killer. Šestý ročník mezinárodního festivalu Serial Killer přivede na konci září do Česka na tři desítky finských tvůrců̊ a tvůrkyň̌, ale také́ všechny klíčové́ osobnosti zdejšího televizního trhu. Diváci se mohou těšit i na seriálové́ premiéry a projekce 40 titulů. Chybět nebude ani soutěž̌ seriálů ze střední́ a východní́ Evropy. O cenu pro nejlepší́ seriál z této časti světa, kterou rozhoduje mezinárodní porota televizních profesionálů, se bude letos poprvé́ ucházet také́ titul ze Slovenska – komedie Vítěz režírovaná Janem Hřebejkem z distribuce SkyShowtime. Svoje prvenství́ bude mít na festivalu také́ televize Prima.

 

Zlínský kraj

Jste srdečně zváni na nově připravovaný kurz ve Zlíně, který se zaměřuje na jednání a chování lidí, kteří mají cholerickou povahu. Lektorem je zkušený psycholog a kouč - Jiří Hřebíček. Z kurzu si odnesete i informace z oblasti chování i reakcí, které jsou pro určité momenty vhodné. Můžete prodiskutovat i vlastní zkušenosti nebo se poradit s nějakým konkrétním případem, který byste chtěli vyřešit. Kurz se uskuteční 23.9. 2023.

 

Olomoucký kraj

Do Olomouce zavítá očekávaný Mint Market. Babí léto a MINT Market k sobě už nerozlučně patří. Pod zlatými korunami stromů v areálu Letního kina Olomouc svou tvorbu představí tvůrci a designéři v sobotu 23. září. Přichystáno bude více než padesát značek z Čech, Slovenska i Ukrajiny, které přivezou nové kolekce, oblíbené kousky i horké novinky.

 

Moravskoslezský kraj

Zúčastněte se největší lesnické akce v moravskoslezském kraji! V sobotu totiž proběhne v Ostravě Festival dřeva – den v lese. Festival dřeva vznikl na platformě poznání a neutichajícího zájmu široké veřejnosti o les, dřevo a přírodní zdroje. Klade si za cíl informovat širokou veřejnost a děti o přírodě, lese a rozvíjet vztah místních komunit k prostředí kde žijí. Čeká vás bohatý program, hudba a dobré jídlo a pití.

 

Zajímavé akce v okolí

Auto-moto-Farmářské a bleší trhy Tu…

05.05.2024 - 05.05.2024
Stružinec, Tuhaň, 51251

Všechny zveme na Neděli 5. května 2024 do obce Tuhaň u Semil, na tradiční auto-moto, farmářské a bleší trhy.

Festival Muziq 2024 - Tachov

08.06.2024 - 08.06.2024
Letní parket u Bělčáka

Festival Muziq v Tachově zve na druhý ročník!

Koncert dětských pěveckých sborů ZU…

03.05.2024 - 03.05.2024
Masarykův kulturní dům…

Koncert

Artmosféra + LaSpilka 2024 - Kutná …

03.05.2024 - 03.05.2024
Music Club Česká 1

V kutnohorském hudebním klubu Česká 1 zahrají poprocková Artmosféra a crossoverová LaSpilka

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

pátek 3. květen

Dnes má svátek Alexej

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete