Statistika našeho portálu

  • 102 717 Akcí v kalendáři
  • 5 390 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Tipy na víkend 24.-25. března 2018

Tento víkend přinese do všech našich krajů velikonoční akce spojené s vítáním jara, lidovými zvyky, hudbou a tancem. Vybrat si můžete z naší nabídky i řadu akcí jiného zaměření.

Tento víkend přinese do všech našich krajů velikonoční akce spojené s vítáním jara, lidovými zvyky, hudbou a tancem. Vybrat si můžete z naší nabídky i řadu akcí jiného zaměření.

Praha

Divadlo Karla Hackera a Loutkové divadlo Jiskra pořádá od pátku do neděle festival pražských a středočeských amatérských loutkářů. Pražská náplavka bude tuto sobotu hostit další Street Food Festival. Najdete zde pokrmy, které jste možná ochutnali na cestách po Thajsku, Maroku, Gruzii, Vietnamu, Japonsku, Mexiku a dalších. Také v Praze oslaví Světový den vody otevřením řady míst spojených s vodou. Navštívit můžete například Starou čistírnu odpadních vod v Bubenči.

Tuto sobotu také vyvrcholí mezinárodní dětský festival mladých talentů svým závěrečným koncertem nejlepších talentů, který se bude konat v budově Městské knihovny na Mariánském náměstí.

koncertem

Středočeský kraj

Pokud v sobotu zavítáte do Regionálního muzea v Mělníku, pak vás čeká velikonoční jarmark s dílnami, kde si budete moci vyzkoušet rozmanité techniky. Také některé hrady a zámky budou již otevřené pro veřejnost. Navštívit můžete třeba Český Šternberg nebo třeba zámek Nelahozeves. Oslavy Velikonoc se můžete zúčastnit také v zahradách GASK v Kutné Hoře, kde se můžete těšit na velikonoční jarmark, ukázka řemesel, pohádky a dílničky pro děti, průvod nebo vystoupení dětského folklorního souboru.

Jihočeský kraj

V Českém Krumlově si nenechte ujít festival Jeden svět, kde můžete vidět řadu filmů, které vás nenechají klidnými. Za mnohé jmenujme třeba Poslední v Aleppu syrského režiséra Fearse Fayada o Bílých přilbách a jejich úsilí zachraňovat lidi v troskách města.

Skupovy Strakonice, známá loutkářská přehlídka, se koná od pátku do neděle. Jako vždy přinese řadu představení od profesionálních i amatérských loutkářů.

Jihočeské muzeum v Českých Budějovicích si na sobotu připravilo speciální akci, Velikonoční den v muzeu, která je součástí velikonoční výstavy. Malé i velké zde čekají workshopy s velikonoční tématikou, komentovaná prohlídka výstavy a hry.

Velikonoční zvyky a tradice můžete zažít také na mlýně v Hoslovicích. Součástí akce bude také dudácká muzika, řemeslný jarmark v prostranství před mlýnem a výtvarné dílničky pro nejmenší.

Hoslovicích

Plzeňský kraj

Velikonoční akce si můžete vybrat také v Plzeňském kraji. Například Pivovarské muzeum v Plzni zve na kreativní dílny pro děti a dospělé. V sobotu se pak uskuteční velikonoční jarmark na náměstí v Rokycanech. Nebo se můžete vydat od pátku do neděle na festival PAF, který je věnovaný potápěčské fotografii, filmu a dětské výtvarné tvorbě.

Karlovarský kraj

Krajské muzeum Cheb pořádá v sobotu Muzejní velikonoční jarmark, kde se můžete zúčastnit velikonočního pečení, koncertů, jarmarků a podívat se na pohádky pro děti. Nenechte si ujít také Hauenštejnské vítání jara na hradě Hauenštejn, které bude spojeno s vynášením Morany.

Ústecký kraj

Novou turistickou sezonu zahájí na zámku v Děčíně, kde se kromě zámku otevřou pro návštěvníky i zahrady. Bude připraven bohatý program. Muzeum lidové architektury v Zubrnicích oslaví oba víkendové dny Velikonoce velikonočními zvyky jako je pletení pomlázek, zdobení kraslic, pečení dobrot a nebude chybět ani hudební vystoupení.

Liberecký kraj

Oba víkendové dny vás čekají na zámku Sychrov velikonoční trhy spojené s ukázkami řemesel a prodejem tradičního zboží. Netradiční dílny na téma Velikonoc si můžete vyzkoušet v Muzeu skla a bižuterie v Jablonci nad Nisou. Budete si zde moci ozdobit například skleněné vajíčko,  a to perličkami v barvách národní trikolóry.

Královéhradecký kraj

Pochod Českým rájem aneb Putování s Rumcajsem vyráží v sobotu z Jičína na několik tras různé délky a účastníci je mohou zdolat pěšky nebo na kole. Areál benediktinského kláštera v Broumově v sobotu také ožije velikonočními trhy a bude spojený s prodejem kvalitních regionálních produktů, velikonočních dekorací, pomlázek, ukázkou řemesel a bohatým občerstvením.

A chybět nebudou samozřejmě ani Dračí čarodějné pohádkové prohlídky na Zámku a hradu Staré Hrady, které můžete se svými dětmi navštívit oba víkendové dny.

Staré Hrady

Kraj Vysočina

Třebíčské loutkářské jaro, další přehlídka loutkových divadel, bude k vidění v sobotu i neděli v Národním domě v Třebíči. Ve Velké Bíteši si můžete zasportovat na cyklistickém závoduZámek Žďár nad Sázavou bude v sobotu hostit chemickou roadshow. Pokud vás zajímají různé chemické pokusy, tak vřele doporučujeme.

chemickou

Zlínský kraj

Zámek Kinských ve Valašském Meziříčí zve všechny na velikonoční neděli plnou tradic a vítání jara. Valašská rallye, tradiční terénní závod aut, se rozjede už v pátek a potrvá do neděle. Jde o jednu z nejnáročnějších a zároveň i nejkrásnějších automobilových soutěží. Velikonoční trhy se konají také na náměstí ve Fryštáku.

Olomoucký kraj

Novou sezonu otevře v sobotu také hrad Šternberk. Na velikonoční trhy a dílny můžete vyrazit například do Muzea v Litovli nebo do Šternberka

Jihomoravský kraj

Velikonoční kumštování v zámeckém kulturním centru v Rosicích nabídne tradiční velikonoční tvoření jako je zdobení kraslic, pletení pomlázky, zdobení velikonočních perníků či pletením krajek. Určitě také doporučujeme Fašank ve Strážnici, tradiční lidovou veselici, kde vás čeká vynášení smrtky, nošení létečka, pletení velikonočních pomlázek, malování kraslic, šlahačka a další.

Moravskoslezský kraj

modelů

Možná se vám bude líbit tradiční výstava železničních modelů, kterou pořádá Klub železničních modelářů z Ostravy. Navštívit ji můžete oba víkendové dny. Z velikonočních akcí pak můžeme doporučit velikonoční jarmark na Žerotínském zámku v Novém Jičíně nebo třeba Velikonoce na zámku Bruntál.

Zajímavé akce v okolí

Auto-moto-Farmářské a bleší trhy Tu…

17.08.2024 - 17.08.2024
Stružinec, Tuhaň, 51251

Všechny zveme na sobotu 17. srpna 2024 do obce Tuhaň u Semil, na tradiční auto-moto, farmářské a bleší trhy, které…

Štěrkovna Open Music 2024 - Hlučín

25.07.2024 - 28.07.2024
Hlučín

Zveme vás na jubilejní 20. ročníky Štěrkovny Open Music, který se bude konat na Hlučínském jezeře.

43. SILMET Rally Příbram 2024

26.07.2024 - 27.07.2024
Příbram

Poslední červencovou sobotu se uskuteční již 43. ročník Silmet Rally Příbram. Naše domácí rally se pojede v obdobném…

Festival Na břehu 2024 - Staňkov

26.07.2024 - 27.07.2024
Obecní kemp Staňkov

Hudební festival pro celou rodinu, zaměřený na téma ochrany přírody, ekologie a životního prostředí.

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

sobota 27. červenec

Dnes má svátek Věroslav

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete