Statistika našeho portálu

  • 102 717 Akcí v kalendáři
  • 5 390 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

TIPY NA VÍKEND 24. – 25. prosince

Vážení čtenáři, především vám přejeme poklidné a pohodové prožití vánočních svátků a vše nejlepší do nového roku.

Fotogalerie k článku

Praha

Speciální program na Štědrý den si přichystala Zoo Praha. Na Štědrý den a oba vánoční svátky budou mít děti do 15 let vstup do zoo za 1 Kč. Lidé mohou navíc 24. prosince nosit zvířatům jablka, mrkev či oříšky a dostanou za to drobnou pozornost. Program na Štědrý den:  

10.00 krmení hrabáčů kapských – Africký dům
• 10.30 krmení klokanů obrovských a rudokrkých – Darwinův kráter
• 11.00 krmení tučňáků Humboldtových – Pavilon tučňáků
• 11.30 setkání u žiraf núbijských – Africký dům
• 12.00 setkání u goril nížinných – Rezervace Dja
• 13.15 setkání u slonů indických – Údolí slonů
• 13.30 cvičení lachtanů jihoafrických – dolní část zoo

 

Středočeský kraj

Přijďte si 24.12. zazpívat koledy do Mratína v kapli sv. Michaela Archanděla. Připraven bude živý betlém a návštěvníci si na místě mohou odnést Betlémské světlo. Během společného koncertu zazní tradiční české koledy, poetické slovo i sólová vystoupení profesionálních hudebníků.

 

Vysočina

Čekání na Ježíška si můžete přijít zkrátit do Zoo Jihlava. Vstupné pro děti bude za 1 Kč. Prohlédněte si exotická zvířata a vánočně ozdobenou zoo. Děti se určitě budou bavit!

 

Jihočeský kraj

Nejkrásnější medvědí Vánoce pro vás přichystalo město Český Krumlov. Na Štědrý den brzy ráno se parta medvědích přátel vypraví do zámeckého příkopu už o 6. hodině ranní a umístí do příkopu několik vánočních stromků, které jsou ověšeny sladkými bonbóny, perníčky, vánočním cukrovím a nejrůznějším ovocem. K tomu přidají i dárky od návštěvníků. Ty můžete nosit 24.12. 2022 až do 13:00. A nejen medvědi dostávají dárky. Pro každého dětského návštěvníka jsou na II. zámeckém nádvoří připraveny dobroty a drobné dárečky s medvědí tématikou a také vánoční punč pro dospělé. Oslavy s medvědy zpříjemňuje každoročně hudební soubor Kapka, který od 10:00 hraje a zpívá známé vánoční koledy.

 

Plzeňský kraj

Přijeďte s rodinou tuto sobotu dopoledne do Farmaparku u Toma v Ledcích. Od 9:30 – 11:00 je pro veřejnost přichystané komentované vánoční krmení zvířátek, kdy se o každém dozvíte jeho příběh a poté budete mít možnost s ošetřovatelem zvířátka nakrmit. V 11:00 - opékání špekáčků na ohni. Vstupné je dobrovolné.

 

Karlovarský kraj

neděli 25. 12. se v karlovarském Grandhotelu Pupp uskuteční vánoční koncert KSO. Vánoční pásmo a koledy začínají od 16:00. Těšit se můžete na:

ANTONIO VIVALDI: Gloria in excelsis Deo
JOSEF GABRIEL RHEINBERGER: Koncert pro varhany a orchestr č. 2 g moll op. 177
JIŘÍ TEML: Splnilo se Písmo svaté – vánoční pásmo a koledy pro dětský sbor, orchestr a varhany
CÉSAR FRANCK: Panis Angelicus
WOLFGANG AMADEUS MOZART: Ave Verum Corpus
Adeste Fideles

 

Ústecký kraj

Přijďte se poklonit malému Ježíškovi na zámek Červený Hrádek a zkraťte si tak čekání na dárky pod stromečkem. Navodíte si tu správnou vánoční atmosféru a s teplým svařákem v ruce si s nejbližšími popřejete krásné svátky. První letošní průvod k jesličkám bude zahájen v 11 hodin a představení se bude opakovat vždy v celou hodinu. Poslední průvod začne v 15 hodin. Po celou dobu budou otevřeny stánky s vánočním zbožím a občerstvením.

 

Liberecký kraj

České Lípě se bude tuto sobotu konat Christmas eve v Luxoru. Těšit se můžete na Laser, Light, Fire show v 22:00. Nahoďte na sebe nové hadry od ježíška a dorazte po večeři k nám!!

 

Královéhradecký kraj

O Štědrém dni můžete také navštívit pevnost Josefov. V turistickém areálu Bastion I a podzemí vás čeká již tradičně rodinná hra. V kasematech budou připravené dílničky. Výrobek si každý může odnést domů a doplnit si tak vánoční výzdobu o vlastnoručně vyrobený kousek.
Chybět nebude ani výzdoba v kasematech, oheň v krbech, trdelníky a vánoční punč.
A protože jsme v Josefově, proběhne tradičně i střelba ze střelecké galerie, kterou obstará Klub vojenské historie Josefov. 

 

Pardubický kraj

Užijte si štědrovečerní procházku po nočním, slavnostně ozdobeném městě Pardubice. Centrum města během sváteční noci ožije nebývalým ruchem a stovky rodin vyrazí do slavnostně vyzdobených ulic provoněných svařeným vínem a punčem, aby si rozbalili "dárky", které pro ně připravilo město a subjekty v něm sídlící. Těšit se můžete na Štědrovečerní zpívání na Pernštýnském náměstí. 

 

Jihomoravský kraj

Zámek Lysice vás srdečně zve na prohlídku svých zámeckých prostorů s vánoční výzdobou. Prohlídky I. okruhu s bohatou vánoční výzdobou "Vánoce jinak" v různých stylech, s betlémy, perníčky, historickými lyžemi, severskými a lidovými motivy. Zámek můžete navštívit 25.12., prohlídky probíhají od 10–16 hodin.

 

Zlínský kraj

24.12. zavítejte k poutnímu kostelu Narození Panny Marie ve Štípě. Děti se mohou v 15:00 těšit na půlnoční. Ve 23:00 bude zahájena tradiční půlnoční mše svatá.

 

Olomoucký kraj

Hrad Šternberk vás srdečně zve tuto neděli 25. 12. 2022na první svátek vánoční, od 16 do 18 hodin na Poetické prohlídky hradu. V romantickém podvečerním čase budou připraveny prohlídky vánočně vyzdobeným hradem. Začátky prohlídek jsou v 16, 17 a 18 hodin. Mimo informací týkajících se historie hradu a vánočních tradic, uslyší návštěvníci půvabné příběhy z knihy Piera Gribaudiho "Příběhy vánoční noci ”.

 

Moravskoslezský kraj

Vánoce slaví také zvířátka v Zoo Ostrava. Můžete se zúčastnit komentovaného krmení pand, žraloků, šimpanzů a také hrochů. Děti do 15 let mají volný vstup. Zoo bude tento den otevřena jako kterýkoli jiný den, tedy od 9 do 16 hodin, pokladny a pavilony se uzavřou v 15 hodin. Tradičně proběhne i speciální štědrodenní komentované setkání u vybraných druhů zvířat a kdo se bude postit, může zkusit v areálu najít zlaté prasátko.

 

Zajímavé akce v okolí

Auto-moto-Farmářské a bleší trhy Tu…

17.08.2024 - 17.08.2024
Stružinec, Tuhaň, 51251

Všechny zveme na sobotu 17. srpna 2024 do obce Tuhaň u Semil, na tradiční auto-moto, farmářské a bleší trhy, které…

Štěrkovna Open Music 2024 - Hlučín

25.07.2024 - 28.07.2024
Hlučín

Zveme vás na jubilejní 20. ročníky Štěrkovny Open Music, který se bude konat na Hlučínském jezeře.

43. SILMET Rally Příbram 2024

26.07.2024 - 27.07.2024
Příbram

Poslední červencovou sobotu se uskuteční již 43. ročník Silmet Rally Příbram. Naše domácí rally se pojede v obdobném…

Festival Na břehu 2024 - Staňkov

26.07.2024 - 27.07.2024
Obecní kemp Staňkov

Hudební festival pro celou rodinu, zaměřený na téma ochrany přírody, ekologie a životního prostředí.

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

sobota 27. červenec

Dnes má svátek Věroslav

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete